Aprílová Praha maximální | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Aprílová Praha maximální

Zveřejněno 2.4.2019

Byly to krásné aprílové dny.  Navštívili jsme místa, kam se indiánky těší už měsíce, dlouhé měsíce, potkali super blízké i vzdálenější kamarády a… podepsala jsem papíry, co mění život. Poslední večeře doma v Malga Ciapela, na kterou nás pozvala Gianchi s Frankem, to vše odstartovala. Takto bych chtěla někdy povečeřet s rodiči, a nikdy se to nestalo :-( Okolo stolu super atmosféra, láska a pohoda, na stole úžasné benátské bílé a kupa syrového moře! Ústřice, krevety, tuňák a exotické ovoce, naprostá dokonalost, kterou už ocení jak Eli, tak Mia. A pak hurá na výlet. 

Mimo některé povinnosti nás čeká ZOO s fanoušky a kamarády. Potkáváme Verču a Jíťu a Dušu z marmeládových čarodějek, fanoušky nové i „starodávné“, také Naďu s manželem, co u nás v Dolomitech loni brigádovala a také mojí milou online kamarádku Helenku…, no prostě super a velké poděkování! Dostáváme kupu dárků a voňavý mazanec od Verči! Dvě hodiny utekly jako voda, rychle kupujeme sloní bobky - to je zasejc dárek pro Roberta a Franze, správce kempu - a hybaj do redakce mého druhé nakladatele. Podepisujeme smlouvu, vlastně oprašujeme jednu antickou nenaplněnou, dolaďujeme termíny, formát a útok na zahraniční trhy…, a ruce mi zůstávají dostatečně volné, abych čtvrtou knihu mohla pojmout velkoryse! Vyjde příští rok zjara. Bude to pecka! Více povím za pár týdnů! 

Další den opět povinnosti úřední, Max Teo dostává mimo italské i české doklady, ladíme smlouvu na prodej Srní - jo, jo, šumavská kavárna už pomalu ale jistě není součástí našeho království a pak za Nikolkou, velkou sestřičkou indiánek. Nezapomínáme ani na běžecký trénink malé šampionky v parku Ladronka! 

Trochu nás zarazila dnešní návštěva Národního muzea. Byla v plánu již od jeho otevření v říjnu, ale nikdy to nevyšlo. Až nyní! Mia s Eli oblékají slavnostní šaty, Max je z toho celý vykulený, na pokladnách potkáváme šílenou Míšu, další marmeládovou čarodějku a hurá za zážitkem. Nekonal se. Vlastně, kdyby nám řekli, že chtějí 500 Kč jako dar na obnovu, a za to můžeme nakouknout za zeď, bylo by to o.k. To by bylo upřímný. Pokud si za ty samé peníze koupíme vstupenku do Národního muzea, které nic nevystavuje, je to… smutný. Žádné expozice. 

Jedna „výstava“ o Československu, vhodná jako putovní do okresního kulturáku, abychom si připomněli poslední roky v komunismu skrze starýho mopeda, pár videí a hromadu uvaděček, to nezachránila. Koukáme nešťastně, a nebýt té nádhery renovovaných hlavních prostor s monumentálním schodištěm a s Pantheonem (tam nahoru je to za další kilo navíc), byl by to vlastně pěkný průšvih.  

Přesto si užijeme setkání s Míšou Bílků, projdeme se poté kouskem centra hlavního města… a už co nejrychleji zpět do hotelu, čeká nás promítání Cesty do pravěku - z toho je i jedna z fotek v galerii pořízená v kompozici pražské zoo. Tento týden máme, díky panu řediteli Matějovi a Oree, apartmán rozlohy jako 4 normální pokoje s terasou formy a délky běžkařské tratě, s vlastním promítacím sálem a výhledem do tří světových stran, od díry po bývalém rudém paláci Praha, přes Pražský hrad a Strahovský klášter, až po monstrstadion, na jehož místě by prý měla (konečně) vyrůst hala pro Martinu a budoucí světové sportovní hvězdy! 

FOTOGALERIE


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(2.4.2019 21:07:11)

Muzeum pěkný, pecky s princem a meruňkou krásný! Jen jsem čekal nějaký zvířata,třeba P. :-)

(2.4.2019 21:11:04)

Ach ano, jediný exemplář v muzeu: pan P. A nenechal se vyfotit. Je jako sněžný muž. Objemem i délkou srsti :-) Kamkoli příjdeme, tam mu někdo poví, jak má krásný fousy, takže... je namyšlenej jako Bekhem :-)  Fakt, dnes to bylo asi 4x! Děs, nemohu ho oholit! 

(2.4.2019 21:39:16)

:-) :-) :-) 

(2.4.2019 21:52:38)

nesmíš se SMÁT ! Je to děs a utrpení! Ják já se modlila, když mu onehdá fous chytnul u večeře od vánoční svíčky mohutným plamenem, aby oheň zkázu dokonal! Nic, uhasil to sklenkou vína :-( pak to smrdělo 2 dny a... už je má zase snad půlmetrový!  

(2.4.2019 22:18:25)

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

chybíte mi! 

(4.4.2019 23:30:25)

:-) :-) :-) bavíte mě

(5.4.2019 08:25:46)

Pecičko, dnes nám tu napadlo 30 čísel sněhu :-) Nahoře metr, všude laviny a průjezd Fedaiou, která byla uzavřena pro provoz, byl fakt... krutej. Ale vyšlo to :-) Ahoj z Malgy! 

(5.4.2019 08:26:20)

Barboro, s touhle Peckou to tyhle Pecky mají jasný... :-) 

(5.4.2019 09:53:18)

Dobré ráno! Zase sníh?! Minulý rok, na velikonoce ,když jsme jeli k vám, tak jsme projížděli taky uzavřenou Fedaiou . Krky otočený do leva nahoru a šeptali jsme : -)  No a pak jsme se zlupali ...i pomlázkou :-) 

(5.4.2019 11:01:46)

Před jedenáctou teď spadla lavina jako prase, padaly celou noc, ale tahle byla monumentální...byli jsme všichni venku, Erica plakala a pan P. jí fandil. Tedy, tý lavině. Na Marmoladě je peklo, nemhou se tam dostat ani z obsluhy a ani rolby a zítra tam máme akci a v neděli druhou. Kurva!  

(5.4.2019 11:14:39)

 No není možný toto!! Kurva kurva kurva! Tady v Sudetech jaro...holky sukně,dlouhý nohy :-) Těm fandím já :-))

(5.4.2019 11:24:20)

Holky ze Sudet :-) a dlouhý nohy... Hele, zítřejší vintage závody jedu v sukni, svetru, lyžích a botech (nejsou to přeskáče :-)) z let třicátých! To bude maso :-) Nohy nejsou dlouhý, nejsou vidět, ale bude to prdel :-) 

(5.4.2019 11:41:14)

To nejsou holky ze Sudet ,to jsou rusandy v Sudetech ...asi nějakej dobrej oddíl :-)   A ty pojedeš takovej parádní závod! Super! 

(5.4.2019 11:50:02)

Barboro, my Pecky s Peckama ,to máme hozený uplně stejně :-) :-)   Prostěkurvadobráprdel :-))

(13.4.2019 21:39:09)

Prostě Pecky jedou vždy na plné pecky! Ať je jak je, hlavně, že humor nechybí! Takto to máme taky! 

(2.4.2019 20:41:54)

Ahoj Blani :-) mám radost, že bude mít šumavská kavárna nového majitele - majitelku (přeji jim hodně štěstí) a taky se mám příští jaro na co těšit! Na novou knížku! Prošla jsem si i fotogalerii a musím Ti napsat, že je Max kouzelný ❤️ a Ty superštíhlá, opět v kondici! A už vím, kam v Praze nepůjdu - do Národního muzea :-(( pusu a pozdravy Vám všem pod Horu :-)

(2.4.2019 20:58:24)

Jani, pro nás je návštěva NM jako ND velmi zásadní a... moc jsme se všichni těšili. Já bohužel neměla tu čest, ale pan P. mi vyprávěl jak tam chodíval často a často s Nikolkou, a nalákalo nás to. Bohužel, nyní je budova otevřená, ale nejvíce ze všeho je tam hlídačů, vrátných, sledovaček, uvaděček... a hasičáků. Ani jeden exponát, co by za to stál :-) 

Děkuju za podporu a věřím, že knížka bude super. Nakladatel s ná má velké plány a já opět chuť něco tvořit. Budu se na Tebe těšit u nás a pozdravy domů!