Asi už toho bylo dost… | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Asi už toho bylo dost…

Zveřejněno 1.3.2019

Můj muž povídá: „Nemám FB, nesnáším sociální sítě, ale… chtěl jsem si vyzkoušet jeden experiment, chtěl jsem si vyzkoušet fejzbůk v reálném životě:  Co den jdu do údolí, mezi lidi a na potkání jim vyprávím, co jsem právě jedl, jak se mi zle spalo, co si (ne)oblékla moje žena na spaní a co si myslím o celém světě. Denně cizí postavy zastavuji a snažím se, aby je zajímalo vše… o nás. O mojí rodině. Prostě se vnutím. Naposledy jsem paní v konzumu povídal, jak blbě se meje to bílý auto a proč naší kachně v rybníku upadla noha. Chci od nich slyšet „líbí se mi“. Aktivně to chci. A také poslouchám, co povídají druzí. Cizí lidé veskrze. A komentuju. Myslím, že vtipně. Rozhodně razantně a s představou, že všemu rozumím a hlavně, že komentovat mohu. Že je to i zajímá. A chci, opět aktivně, aby mi na to řekli „líbí se mi“. Některým ukazuju i fotky, třeba, jak se koupu. A chci totéž po nich. Ten experiment mne požírá... Zatím nemám lajky, ale už mám první „sledují tě“. Aktuálně je jich pět. Dva policisté v civilu, psychiatr, psycholog a manžel paní, které jsem ukazovat necudné moje fotky včera“. 

Můj muž je v marketingu mág. Ví, že sociální sítě k němu patří, jako prdel na hrnec. Vše, co okolo mne kdy bylo vidět, po celém světě, je jeho dílo. Smekám. Ale smekám 100x víc, že mi dovolil zrušit kdysi profil Slunečné kavárny, zrušit profil můj osobní na FB i na dalších sítích, kde vás bylo mraky mraků, a dnes i ten kempový v Dolomitech. Je to osvobození.  Ano, FB profil našeho života v Itálii je uzavřený. Zůstávají ty menší profily závodů, ale ty už nejsou o našem soukromí a organizuje je náš tým v Itálii.  

Máte k dispozici tento web, budu sem psát víc, slibuju, a web italský: marmolda.camp, kde v italštině a angličtině referujeme o světě pod Horou. 

Jsem svobodnější. Budu si vážit každého jednoho nového přítele, živého, reálného přítele a dám za něj bratru 1000 těch virtuálních. Tak se přijeďte seznámit :-) 
 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(4.3.2019 13:14:38)

Jé, tak to se jdu z fb odhlásit i já. Byli jste v posledních cca letech jediní, na koho jsem se tam (nepravidelně) chodila dívat. Přeju krásné předjaří, jaro, ... život... :)

(4.3.2019 13:36:26)

A tak to má být :-) Super! Krásný den do Čech!!!

(3.3.2019 11:12:25)

Proč myslíš, že vám posílám pohledy :-)(doufám,že došly) . Není nad osobní kontakt. Když na někoho myslíš, tak chceš preci,aby to věděl hlavně on a ne půl zeměkoule...  Facebook je fakt shit,je uzitecnej jen když někomu uteče pes. To opravdu funguje a je velká šance, že se najde. A vaše příspěvky z pod hory byly taky prospěšný, třeba, když se tam prohnala smršť,která napáchala obrovské škody...diky vám  se o tom dozvědělo spoustu lidí, kteří potom mohli nějak pomoci. Ale je pravda,ten kdo se zajímá,informaci si najde i jinak. 

Jo a Zuckeberg je kokot  :-)  :-)

(3.3.2019 11:55:38)

Máš 10000% pravdu je to KOKOT! 

A Tebe máme rádi :-) 

(2.3.2019 09:26:14)

Blani, však Vy víte, že já už nějaký čas nepatřím do okruhu fejsbuťáků ani jiných sociálních sítí. Když jsem najednou cítila, jak bahna příbývalo víc a víc a že netoužím po tom se v něm  rochnit, udělala jsem radikální řez, sem jsem opravdu nepatřila. Děkuji.

S úctou H.

(2.3.2019 10:24:25)

Helenko, tady budu s vámi všemi 100% raději...  Jeden slavný spisovatel řekl, že díky FB už může publikovat každý idiot ... A měl sakra pravdu. Nikdy jsem tolik hnoje nepotkala, jako tam. A nic proti tomu, že jsem tam i poznala pár nových lidí... 

(2.3.2019 08:24:32)

Já to tušila! Facebook mi v posledních dnech správně hlásil, že je tato stránka dostupná jen pro určitý okruh uživatelů, do kterého nepatřím. Já do něj opravdu nepatřím. Nepatřím do bahna sociálních sítí (psáno ještě slušně). A děkuji Vám :-) PS: kéž by jste byli příkladem pro mnohé další... DĚKUJI!

(2.3.2019 10:21:37)

Je to osvobozující... a nechápu, co jsem tam dělala... :-( ty roky!