Běh proti času & Marmeládová akademie | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Běh proti času & Marmeládová akademie

Zveřejněno 3.5.2020

Patnáctka, tedy 1500 metrů, je disciplínou Olympiád, je regulérní atletickou tratí, ale jedna míle… je prostě pojem. Zvláště pak v anglosaských zemích je tratí oblíbenou, má i vlastní velké mítinky, stejně jako neuvěřitelné příběhy. Přesně 1609,344 metru. Druhého května 2020. Běžci z celého světa.

Druhého května přijela také další parta do Akademie marmeládového umění. Bohužel, nějak jsme neudělali žádnou fotku, která by se dala publikovat :-(, ale jinak to byl mega podařený víkend. Já děkuju moc za účast a těším se na… fotky zarámovaných diplomů na čestných místech kanceláří a ordinací! Jo, a mám holky pozdravovat od Bezhlavého rytíře! 

Ale zpět k závodu =  prostě slušná výzva, aby jeden neběhal celé dny jen po parku či na sprinterské domácí dráze. Dva měsíce po posledním závodě Palestra Kbelská 10, kde malá doběhla ve stejném čase, co vítězka, aby ale zůstala stříbrnou, nás čekala odpověď na otázku, kolik jsme toho natrénovali v počátku jara!? Sice je míle pro šestiletku docela vytrvaleckou disciplínou, a my makáme na sprintech, ale i tak je to hozená rukavice! 

V době koronavirové Eli startuje do závodu, kde je samotná na trati. Ve stejnou dobu dva tisíce dalších atletů po celém světě svádí jejich vlastní souboj s časem. Bez soupeřů, diváků, emocí a fandění. Na záznam, a poté se poměří časy.

Za projektem virtuální mílařské série #McKirdyMile, která se skládá ze čtyř závodů naplánovaných na květen a červen, stojí společnost HOKA One One vyrábějící běžeckou obuv a oblečení. Závodí se na silnici s maximálním klesáním do 1%, a se zaznamenáním výsledků přes GPS (hodinky, mobil), aby data z každého závodu byla synchronizována, veřejně viditelná a ověřitelná.

My využili silnici ze Zalužan směr Orlík. Lehce pod mrakem, fučel protivítr, ale co naděláš. E-liška tempem zaskočila i doprovod na silniční koloběžce! Prostě… trenér nestíhal. Absolutně! 

Šestiletá atletka zvládla jednu míli v čase 8,49 a v mezinárodním běhu McKirdly Mile Virtual Race obsadila 1679. místo v jednotné kategorii! Co to znamená? Že za sebou nechala neuvěřitelných 241 dospělých i starších dětských závodníků z téměř 2 000 účastníků! 
……….

Že jsou tu dva články za sebou o běhání? V téhle době toho moc dělat nemůžeme, a pak, prostě a jednoduše mapujeme cestu Pecičky k horizontu o pěti kruzích :-) Bude to tak příštích dvanáct let. 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(5.5.2020 19:34:14)

Milá parto, díky za super víkend. Jen oznamuju, že citronová, banánovo-čokoládová, malinový extra džem již nejsou mezi námi. :-) S bezhlavým rytířem se to ale má trochu jinak, než jak se nám Pavel snažil namluvit. Pošlu mail s fotodůkazy. :-) Ještě jednou moc dík, M+I

(5.5.2020 21:04:54)

Ahoj čarodějky marmelávové, mistryně našeho řemesla! Bylo to s vámi úžasné a... jdu mrknout, jak je to s tím bezhlavounem :-) Pozdravy všem!