Dvě zlaté čertice… na Moravě | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Dvě zlaté čertice… na Moravě

Zveřejněno 6.12.2020

Po dvou měsících pro vás mám report z běžeckých závodů našich indiánek. Těšili jste se? Ano, ano, běžela opět i Mia Ronja a zdá se, že se stává nedílnou součástí týmu :-) Včera ráno partička vyrazila na Vyškov. Tam a zpět přes 500km. V autě se prý nikdo nenudil a místem akce byl atletický stadion, kde před pár měsíci Eli vyhrála jeden z rozběhů Čokoládové tretry. 

U nás mrzlo, podivně zataženo, brrr, a na Moravě sakra sluníčko, plus deset a príma atmosféra! Jsem ráda, že počasí vyšlo a že se konečně běhá, Eli počítala dny, kdy už bude stát na startu… Malá atletka si ofiko závodně vyzkoušela poprvé trať 300m, shodou okolností ji momentálně běhá v četných sériích při tréninku, jako přípravu na květnovou Čokoládovou tretru. Vrchol E-lišky dráhové sezony 2021.

Dnes měla premiéru i její nová běžecká souprava - dres pro nastávající sezonu, a na start se šlo s touhou bojovat, jako už dlouho ne! Start samotný se povedl, ihned k vnitřní dráze, prodlužuje krok a ujímá se vedení. Trenérova obava, zda s takovým tempem nevytuhne v poslední stovce, zda to nepřepálila, tak ta byla dokonale lichá. Ba naopak, malá letí jako raketka… a poslední desítky metrů ještě přidá. 

Rychlé soupeřky, známé místo, sluníčko a jen lehce studený větřík. Eli to prostě sedlo a jedna zlatá je doma. Soustřeďme se na Miu. Rozcvičení absolvovala podle starší sestřičky, už stojí na lajně, ruce bojovně pokrčené, nic okolo sebe nevnímá. Běžela 200m sprint a velmi nás zaskočila. Pořád má teprve 4 roky, ano, ale stylově se srovnává, umí natáhnout krok, nekroutit se u toho jako španělská vyzvědačka… a soustředit se konečně jen na svoji dráhu!  

Mia si vzala příklad z Eli, a taktéž systémem start/cíl vítězí, k tomu nádherný náskok předvedla a měla prý ukrutnou radost z toho, že… už je opravdu jako milovaná sestřička! Pak šupem pogratulovat soupeřkám a hup na bednu pro zlatou medaili! Chtěla bych jí v tu chvilku vidět do hlavičky.

Parádní mikulášská nadílka a to jsme ještě netušili, jaká bude ta pravá, až večer později na zámek přitáhne tlupa smradlavejch čertů, na řetězu držená Mikulášem… a k tomu Anděl jako sen! 

Pár fotek TUDY a mějte krásnou neděli Adventní! 

 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(7.12.2020 02:59:28)

Jak jinak,proste vsechny Milfajtky to v Cechach rozjely na vostro.......moc gratuluji a preji vsechno nej,nej

(7.12.2020 07:56:55)

Ahoooj a děkujeme! Holky jsou jako raketky :-) a už se těšíme na nástup Maxe za 2 roky :-)))