E-liška Anna je tu s námi 3 roky. Nevěříte? | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

E-liška Anna je tu s námi 3 roky. Nevěříte?

Zveřejněno 13.7.2016

Ušmudlané dítě stojící opřené o milíř, kde si připravujeme dřevěné uhlí na těžší časy. V ručkách zesláblých dětskou prací od nevidím do nevidím (je tu Polární noc) třímá otlučený ešus, a se slovy... to jsou naše těstovinky maminko, mi nabízí k snědku jehličí a kůru na kousky lámanou. Kručí mi v břiše. Pravda je, že hodinu máčené ve vodě s borůvkama se to dá i spolknout.

V kobce je celý den tma. Svíček máme málo. Když otevřeš poklop, abys vyvětral, nalítne dovnitř letka komárů. Též hladová. Nevybereš si. Čoud z otevřeného ohně pálí do očí celou noc, nikdy nevíš, kdy začne hořet i chatrné lože z listí a prken, co vyplavila velká voda. Chvilku nedáváš pozor a pavouci se procházejí po holých zádíčkách snících holčiček, co zaspávají na starých ovčích houních dobu. Ano, tu dobu, co slávou a úspěchem neposkvrněná. Oči se mi klíží únavou. Budou čtyři hodiny ráno.

Ta E-lišky očka jsou „vševypovídající“, viďte :-) Však svět není růžový, je jaký si ho uděláš! Milujeme se.

Ano, měla narozky, včera. Třetí. A je asi poznamenaná, bo se narodila v dodávce na dálnici, svůj pokojík na Pohoří viděla jednou na týden, tři roky cestuje chuděra po světě, hračky jí nekupujeme a bonbón říká zmrzlým jahodám. Jiné děti slaví u Mekáče nebo zavalené dárky z barevných obchodů, E-liška si vymínila chaloupku z mechu, klacíků a bláta. Půjčil nám ji hodný skřítek v Mattisově lese. Kdesi ve švédské divočině. A protože je dětská práce nejlevnější, dostala dárkem dva první kastrůlky Mauviel :-)

Ale kdepak, nekecám, koukněte na video z naší nové chýše TADY.

Nebo na fotky z rána po oslavě ZDE.

P.S. Přiznávám, zuby si ten večer nečistil nikdo, a nohy zůstaly od borůvek nemyté. Nemáme boty.

 

Bohužel jsem fotky i video dala dřív na FB, než sem. Nebyl po ruce počítač… Kdo na FB není, neuvidí, pravda, kde je pravda.


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit