Eli letos… doběhala! A jak? | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Eli letos… doběhala! A jak?

Zveřejněno 27.12.2020

Spíše dozávodila. Běhat bude jistě i v tyto dny. Poslední tři závody roku, v USA, Itálii a ve Švýcarsku, kam se chystala obhajovat místo první v jednom a druhé v dalším běhu, jsou zrušeny. V USA to měla být premiéra na superslavném mítinku (startuje se právě teď, v neděli ráno), bohužel, do Ameriky my šengenisté momentálně "díky" C-19 nesmíme :-( Můžeme tedy „v klidu“ a lehce rekapitulovat. 

Prý se tomu říká raketový start. První ucelený závodní rok a jednomu se až nechce věřit.     

Posledním závodem roku nebyla Velká Kunratická, jak jsem den po psala, ale narychlo a přesto dobře připravený príma sprint 16. prosince, pořádaný mateřskou Duklou Praha na Letné. Eli si na trati dlouhé 300m zaběhla pro poslední letošní zlatou medaili, kdy porazila i všechny kluky v ročníku, a mezi děvčaty staršími o rok/dva, kdyby běžela, byla by druhá. Naše prvorozená dokončila ten den 61. závod roku 2020! 

Nyní k hodnocení. 

Do ročního souhrnu vkládáme všechny závody na běžkách i v prostém běhu, také ve skoku do dálky, který přidáváme, kde to jen jde. Atletické mítinky (jednotlivé disciplíny), krosové závody, halové i silniční akce. Vše součtem. 

Rok 2020 jsme končili touto bilancí: 
61x NA STARTU  
40x ZLATÁ 
15x STŘÍBRNÁ (z toho 3x ve stejném čase, jako vítěz)
4x BRONZOVÁ 
2x se neumístila na stupních vítězů (oba závody byly s pádem, jeden na silnici, druhý na běžkách) 

Pokud bychom vše posuzovali podle slavného hesla „Nejsi-li první, jsi poslední“, pak E-lišky zlatá úspěšnost běžeckého roku 2020 byla 66%     

Na stupních vítězů letos stála v 97% závodů, které absolvovala. 

V roce vyhlášení útoku na nominaci na OH 2032, si Eli nejvíce váží vítězství na atletickém mítinku Čokoládové tretry (součást World Continental Tour Gold Zlatá tretra), nebo třeba na ikonickém přespolním běhu Velká Kunratická, a též při závodech, kdy startovala v kategorii o dva až tři roky starších dívek a byla na bedně! 

Pokud jde o všeobecnou sportovní připravenost a pohybovou zručnost, Eli se povedlo, ještě v šesti letech věku, splnit Olympijský odznak všestrannosti ve víceboji… s dosaženou úrovní odznaku: Diamantový! Jen pro zajímavost, a kdo by si chtěl poměřit výkony, pak vězte, že malá indiánka má za dvě minuty: 55 shybů na šikmé hrazdě, 66 lehsedů, případně také 85 kliků! 

Eli letos udělalo radost, a nám sakra také, i několik pěkných momentů… setkání s rekordmanem Železným, zájem od Jarmily Kratochvílové, nabídky z jiných atletických oddílů k přestupu, a v neposlední řadě tzv. laso z jiného sportu k tomu! Ano, přímý dotaz, zda by Eli nešla za jiným sportem, k jedné z nejlepších sportovkyň světa, za super podmínkami a velkou podporou... I to, že ji občas někdo z malých uvede na soc.sítích jako Vzor, který sleduje, je jistě milé i zavazující souběžně. Prostě to byl príma rok. 

O sportu našich dětí píšu nemálo, dnes se tedy omezím na toto hodnocení a plán… pokračovat na plné kule v rozjeté náladě :-) Držte E-lišce Anně palce, sledujte ji na jejím instaprofilu @flyingangel2013, a ti nejlepší se mohou ozvat a příští sezonu nám pomoci partnersky zajistit :-), neb již dnes je v jejím kalendáři několik desítek akcí v několika zemích Evropy a v USA. 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(1.1.2021 18:17:30)

Jsme moc a moc hrdí na Eli...děláte nám obrovskou radost❤️❤️❤️

(1.1.2021 19:37:35)

Eli ji dělá moc ráda :-) A moc ráda bude za vaše fandění na velkých závodech letos i za těch deset let na OH :-) Koloběžky jsou nedocenitelnou přípravou, jsme rádi, že jste nám je představili! Jezdí pravidelně a... jak víš, je těžké ji dohnat už teď :-))) 

(28.12.2020 22:45:57)

Je to borec! Neuvěřitelná bojovnice! Ať se jí i dál daří a běhání jakékoliv stále baví!

(28.12.2020 23:20:53)

Děkujeme, jsme pořád v režimu... je to príma zábava, je to ale už taky požadovaná aktivita, po které se ptá sama :-) Je to radost. Pro nás všechny. 

(28.12.2020 23:55:15)

Nejde tady vložit fotka ani video, jinak bych vás pobavila tím, jak si náš syn udělal okruh na zahradě tak, že shrnul sníh z celé zahrady a frčel tam na běžkách.  Když se setmělo, tak s čelovkou a velkou baterkou zavěšenou na stromě. Nikde jinde už sníh dávno nebyl a on stále běhal. Dobře, že je sport baví. To je nejvíc.

(29.12.2020 00:13:39)

Ano, to jsou ty nejlepší momenty... když je to baví tak, že o to prosí :-) Je to křehká hodnota, kterou máme povinnost nezničit, ale pěstovat a prohlubovat. U nás i u vás! Ať se to tuze dobře daří a ať nám dělají pořád tu krásnou radost! 

(28.12.2020 02:44:45)

Tak Eli,je to uzasne a vim,ze to neni zadarmo.Moc ti  opet blahopreji a verim,ze to bude stejne,ne..li lepsi pristi rok.Moc rada te sleduji na instagramu....vsechno nej,nej do noveho roku tobe I cele rodine

(28.12.2020 08:52:53)

Eli děkuje za sledovačku :-) A pro věrnou fanynku tajná :-))) informace: kdyby nás pustili do toho NY na t slavné závody včera v The Armory, tak by Elišky čas na 200m stačil parádně na první místo! Máme se na co těšit za rok! Máváme za oceán a ještě si napíšeme na Silvestra :-)))