Grand Restaurant… na jeden den :-) | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Grand Restaurant… na jeden den :-)

Zveřejněno 4.5.2016

Měla bych jenom děkovat. Potten Pannen Staňkům za Villeroy & Boch, nebíčku za slunce na plné čáře, dovozci vod Vittel a Perrier, Barušce za vše, Míše za super sirupy sedmikráskové a jiné, Danovi za fotky a film (ten teprve dorazí), vousatý servírce za vyřídilku, recept na jogurtové koule a projekt, Hospůdce U Štěpána za zázemí, kvásku, že spolupracoval, a Honzovi Benešů, že uvařil vše, co jste snědli. A že jste to snědli. Ani na jednom talíři nic nezůstalo! Nikdo nevyužil šance nezaplatit! A já jsem byla v sedmém nebi. Od vás jsem slyšela cosi podobného, a proto… moc a moc díky, že jste mi dokázali, že to má smysl! Slibuju, brzo bude na Šumavě místo, kam se vyplatí dojít & dojet pojíst… a poté nenadávat :-)

A co jsme servírovali? Amuse bouche, tedy dobrý den u nás: z divočákova bůčku pomazánka s černým pivem, na našem chlebíku, Polévka ze zahrady a lesa: bramboračka echtovní, na jelením vývaru, hub jako po dešti. Předkrmy z potoku či luk, na výběr:  tataráček z šumavského sivena & plátky sivena marinovaného v soli, cukru a bylinkách, pyré z červené řepy, ráno pečená brioška; terina z orebice, sestřenice od koroptve, Honzova nakládaná zelenina (mrkev, petržel a celer), náš domácí chleba, co se s ním Meruňka mořila v noci. Pozor, orebice může obsahovat zbytky střeliva :-)

Hlavní chod z potoku či lesa, na výběr: filet na másle ze sivena (chov Annín), mrkvové pyré, mrkvička restovaná na másle s estragonem, křupinky ze siveních pupků, nebo hřbet srnčí (odlov horní Šumava), pošírovaný v červeném víně s tymiánem a jalovcem, celerové pyré a restovaná zelenina (mrkev, petržel) se žampiony a s minicibulkami na špeku, tymiánová omáčka zahuštěná krví. Pavlíka recept s copyrightem, dovedený Meruňkou k dokonalosti, světová premiéra: koule z bílého jogurtu (Vlčí jámy) v naší levanduli, v těstíčku obalené a na másle smažené, s dekorací: marmeláda pomeranč & jahoda & pomerančový květ, vyrobenou v dubnu na Krétě. FoodPornoPresent: Weck kultovní sklenička… napěchovaná pomazánkou z divočákova bůčku s černým pivem, zdarma sebou domů!

Amen.


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit