Já ho zabiju a ty podřízneš, jo? | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Já ho zabiju a ty podřízneš, jo?

Zveřejněno 25.12.2020

Sedím na záchodě. No ano, i já :-) Máme jeden v koupelně, kde je vana. A ve vaně Stříbrnobříško a Zlatobříško. Holčička a chlapeček. Mají se rádi. Často se i pusinkují. Bydlí s námi už 24h. A právě nastala jejich poslední. Sedím a pozoruju holky. Hádají se, kdo koho zabije. 

Vzpomínáte, jak se Eli kdysi sama od sebe naučila „říkanku“? Chytit, zabít, sníst! Nechytili jsme, dostali od starosty, o zbytek se ale už postaráme osobně. 

Eli, hele, povídá Mia, já ho buchnu paličkou a ty ho můžeš píchnout, jo? Neee, Zlatobříška si picnu sama a sama mu useknu i hlavu! Pozoruju je a jsem docela spokojená. Miláčkové se objímají, koukají spokojeně na kapříky a řeší, která kterému co provede. Ale se vším respektem. Žádné trápení. Čistá práce. O tom se tu dlouze hovořilo a také trénovalo! 

Holky ví, že kapr na Štědrovečerní večeři není z obchoďáku čisté maso v igeliťáku, ale že je třeba trochu násilí, krve a… jů, hele, taťka mu vtrhnul něco za uchem! To jsou žábry, Mio, s ty do polévky nesmí, zhořkla by nám jako celý ten letošní rok. Pohlreich říká, jako prdel. 

Pak píchnout do srdíčka, každá svého, rozříznout bříško a vyvrhnout. Pak filety, zručně vykostit (to už pan P.), a také založit na pořádnou polévku! A že je (byla) vynikající, to nemusím ani zmiňovat! Kdo by chtěl ochutnat, ať dorazí, ještě máme!  

Vám všem, i Tobě a Tobě také, prostě každému tady přejeme Vánoce příští o moc lepší, než ty letošní… tak snad za rok! Držte se, kamarádi! 


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit