Jednodenní Restaurace Blanky Milfaitové & šéfkuchaře Honzy Beneše! Nakoukněte na menu… | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Jednodenní Restaurace Blanky Milfaitové & šéfkuchaře Honzy Beneše! Nakoukněte na menu…

Zveřejněno 18.4.2016

Jsme na Šumavě. Jsme v Čechách. Jsme… docela normální a zkusíme vám uvařit, jak se má :-)
Nečekejte serepetičky malované po talíři štětečkem, kudrlinková cizokrajná jména, servírování na dlažebních kostkách, zmrzlinu uzenou na senu a přesvědčování hostů, že jedlá hlína… je prostě super žranice. Nečekejte žádný úchylárny, ale dobrej gáblík, vousatou servírku s menším panděrem a pocit, že to za to stálo!

Já ty čachry machry okolo hospod prostě vidím jinak… Na Šumavu kuchyně thajská, natož francouzská či turecká, patří asi tak stejně málo, jako do Dolomit maďarská, do Provence makedonská či na řecké ostrovy severská minimalistická pokušení! Nikdo to tam hledat nebude! Tam všude, a na mnoho dalších míst, jezdíme pro lokální kulinářské poklady, že? Tak proč, když jsme na Šumavě, proč nám podstrkují nepovedené "poklady" celého světa? Ať i do nejkrásnějších českých hor mohou hosté přijíždět za místními poklady, poctivou kuchařinou a surovinou testovanou na (našich vlastních) dětech! Dokud mnozí místní kuchaři neumí ani základy české kuchyně, ať nás nebalamutí pokusy s divnými jmény! Pak totiž nemohou umět ani tu cizozemskou kuchyni, ale sprostě spoléhají na to, že cizokrajný originál klient stejně nezná. Případně tomu dají nálepku… alternativní, kreativní a s (tolik nepotřebnou) invencí!

Prostě a jasně :-), u nás nečekejte porce tří gramové, poskládané v rukavičkách do roztodivných variací klonem z veselé kombinace hipstera & lumbersexuála..., s drobnou závislostí na „množství větším, než malém“, (jak se někteří rádi „stylizují“, bo to prý mají obzvláště těžké)! Nečekejte rozmrazené suroviny, fritézu, natož účet v tisícovkách. Nás vaření především baví! Taková je moje představa o lesní gastronomii a těším se, že na čarodějnice Tě s ní budu moci seznámit v reálu.

A pořád platí, komu nebude chutnat, neplatí!!

My si ten den dáme společně s vámi, aby ta zpětná vazba byla dokonalá! Nabídneme jednu polévku, dva předkrmy a dvě hlavní jídla. Desert a dobré víno, které nemusí stát majlant. Naše menu bude z lesů, luk a vod kraje, kde bych ráda restauraci podobného ducha a kalibru jednou, snad brzo, otevřela.

Co myslíte, kdo by vám měl připravit kapra či sivena, když ne několikanásobný vítěz soutěže kuchařů Český kapr, proč bychom vám měli dělat jiný předkrm, než ze sivenů šumavských, proč by se náš zvěřinový vývar na podařenou bramboračku měl táhnout méně, než učí stará škola, a proč bychom si neměli k tomu všemu upéct vlastní chleba?! A co potom divočina z okolních lesů, třebas srnec, křepelka, možná orebice či… no jasně marmeláda nejlepší na světě na desertu ze smaženého šumavského jogurtu v bylinkách? Chcete, abychom z toho něco vykouzlili?

A co kdyby u toho hořel krb a ta nádhera se podávala na exkluzivním servisu Villeroy & Boch… Hm? Nás to bude 30. dubna sakra bavit, tak se přijďte přesvědčit!


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit