Leť, anděli, leť… Winter Run na černém severu | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Leť, anděli, leť… Winter Run na černém severu

Zveřejněno 9.2.2020

Do Ostravy dorazila naše malá závodnice opět noc před závodem, a to rovnou z Jizerských hor, kde si i s pádem v cílové rovince zajistila suprové deváté místo na Jizerské 50. Eli asi objevila kouzlo držkopádů :-) Po tom nepříjemném minulý týden v ČB, a včera v Jizerkách, jsme si ale přijeli napravit reputaci a zvednout morálku!

Eli má na čepici napsáno „hrdý na svůj tým“, to už jsem vám psala, ale o kus víc ve výchově, a základem všeho úspěchu jednotlivce, je být hrdý i sám na sebe. Zdravé sebevědomí je jedním z nosných pilířů pevného JÁ. Na ostravskou startovní čáru se tedy stavíme s jasným cílem. Není o čem diskutovat :-)

Jedna věc je ale v Ostravě jinak, kdyby tam byl nějaký pozorovatel, ustrnul by. Tatínek se asi pod tíhou léčení… zklidnil co do fandění, díky bohu :-) Dodnes bylo slyšet na lesy, sportovními halami i městy, kde všude Eli závodila, to jeho… „Natrhni jí prdel“, nebo jemnější… „Drť jí“, případně nepříkladné „Doraz jí“ nebo „Jdi přes ně“! Ano, přiznáváme barvu, co naplat, mnozí ho jistě slyšeli. 

Prostě „příkladný a citlivý fanoušek“, co se vyučil porušováním všech pravidel slušných rowdies :-), pravidel, které kdosi kdysi napsal na zeď sparťanského stadionu… Uf. 

Dnes mi ale málem plakal do telefonu, prý najednou z ničeho nic začal fandit… LEŤ ANDĚLI, LEŤ

Konečně, chtělo se mi dodat, ale raději jsem řekla, miluju tě! A Eli letěla. Od prvního metru nedala nikomu šanci. A protože po trati 2x potkala i tatínka, slyšela to jeho o andělovi, co má letět, a ona fakt letěla. Šéf závodů se nechal slyšet, že ta holčička z Dukly k nim nejezdí běhat, ale… létat. 

No, v minulém kole v Budějkách letěla taky, ale na čumec, dodnes má pěkné odřeniny. V Ostravě ukázala, že trénuje poctivě jak na Dukle s Erikou, tak doma s tatínkem. 

E-liška za sebou nechala nejen všechny holčičky, ale i kluky!
…………………….

Příští týden nás čeká trochu mazec. Půlku ho strávím v Colmaru (a budeme opět soutěžit tady na webu o pěkné ceny), přes páteční noc poletím domů, aby v sobotu ráno mohla malá závodnice opět na Moravu, tentokráte do Olomouce, na předposlední kolo IWR. 
…………………….

Pijeme hodně vodu a čaje, E-liška často říká: moje milovaná voděnka - proto mezi sponzory malé atletky pro sezonu 2020 patří super vody Vittel a perlivá Perrier, a dnes představovaný atletický čaj… ATHLETEA od Harney & Sons! 

Třeba právě teď je v hrníčku červený goji čaj Athletea z rooibosu, zázvoru, lékořice a goji, aby obnovil elektrolyty, uklidnil bolavé svaly, chránil před zánětem a zlepšoval spánek a zotavení! Je to dokonalý čaj po tréningu.  A třebas takový Orange Man-Go Athletea, který zahříval náš tým v ledovém únorovém ránu na ostravském běhu, je vyroben z manga, yerby mate, guayusy, zázvoru a kurkumy, dokonalá exploze antioxidantů!

Všude okolo vidíme moře dětí, které ráno nesnídají, a když, tak se čaje ani nedotknou, prý nemají čas, nebo jim nechutná. Sahají po slazených barvených limonádách, v horším pak po energetických nápojích! I tady hledejme rozdíly ve výkonnosti, soustředění, správných návycích a zdravém stravování a životním stylu našich prcků. 

E.A.M. Est. 2013
Powered by: 
Vittel * Perrier * Pago * Zámek Zalužany * Montura * Harney & Sons * Blanka Milfait Concept Store * AthleTEA
 

FOTOGALERIE 
 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(9.2.2020 21:52:06)

Blani, já dnes smekám před panem P. Je stejně šťavnatej kousek jako já :-) tak obdivuji všechny ty kilometry za volantem, spaní v autě, hodiny v halách i kolem venkovních tratí... je to úctyhodné :-))) vše musí mít pod palcem, organizačně, trenérsky i tatínkovsky. Klobouček!!!!!!!

(9.2.2020 21:59:26)

Děkuju, Jani, to ho určo potěší, vyřídím, však ale víš, atletiku dělal, z toho, co vím, to byl jediný program jeho dospívání mimo školu. Běhal pořád a hodně a dobře, ale sám. Rodiče ho nikam nevozili a na závody nechodili, a myslím, že je to velká škoda. Když měl jít do rychlobruslařské repre, padlo to jen proto, že nebyl doma nikdo, kdo by ho vozil a podporoval a zajímal se. O to víc dnes dává holkám. Píšu o tom často tady, prostě my věříme tomu, že tahle podpora je správná a logická a jediná, která malého závodníčka může doprovodit až nahoru. Tak proč ne :-) Umí to a baví ho to. A já jsem docela ráda, že si někdy od něj oddechnu :-)))))