Marmeládový kurz pro děti předškolní… v Itálii | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Marmeládový kurz pro děti předškolní… v Itálii

Zveřejněno 23.7.2017

Jaké vařím v Dolomitech marmošky? Včera se takto zeptali z jedné německé televize, a že to přijedou natočit. Proč ne :-) vařím o 106 i tady. Po sérii jahod s espressem, s Aceto Balsamico Tradizionale či citronovou kůrou a vanilkou… přišly na řadu jablíčka s Aperolem, broskev s mátou a dnes zelené (bílé se jim tu říká) švestičky s kardamomem. Ovoce jsem dostala z bio zahrady v San Marinu darem, a bylo… více jak luxusní! Ne, opravdu nic z toho nemohu vozit do Čech, není už kdy a pak, místňáci a turisté bleskurychle vykoupí, co tu s pomocnicemi navařím. Marmelády se stávají milým a netradičním dárkem pro ty, co zavítají pod Marmoladu.

Aby toho nebylo málo, tak vedle dokončování třetí knížky (Nebát se přát si), jsme začali s kurzy přípravy marmelád pro děti. Ten páteční byl úvodní, super, děti šikovné a dvě hodiny se velmi intenzivně marmeládovalo, etiketovalo a… taky trochu bláznilo! Díky všem!


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(23.7.2017 14:46:49)

Blani, marmeladovani s dětmi je skvělý nápad, musíte si to s nimi užívat. Vařit marmelády v tak nádherném prostředí je prostě super.

(23.7.2017 14:54:05)

Byl to super zážitek, jen trochu náročnější. Nezvládají pobrat, logicky, že jeden nevládne 100% jejich jazykem a tím je to fuška větší. Nejen vysvětlování výroby a postupu, přizpůsobení se věku, ale i reagování na jejich nápady, dotazy a poznámky, byl to prostě zápřah :-) Ale krásný! A pak bylo super počasí, což místo pod Horou dělá ještě úžasnějším...

(23.7.2017 09:25:45)

Blani, o jahodou s espressem jsme se doma "poprali" :-) mám tak trochu pocit, že do každé marmelády pod Marmoladou zavaříš i kousek čehosi magického :-) jen tak dál, moc vám přeju, ať se dobře daří a marmošky se i nadále hodně vaří! A ta akce s dětmi super :-) není nad upatlané malé ručičky a rozzářený úsměv!

(23.7.2017 11:28:04)

To dodnes právě mnozí výrobci marmeád nepobrali, že nejde jen o ovoce a obšlehnuté kombinace :-) Moc pozdravů z Hory a krásnou půlku prázdnin!