Maso a sex, sex a maso | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Maso a sex, sex a maso

Zveřejněno 17.10.2019

Meruňko, pojď, máme chvilku díru v programu, dáme si svačinku… To by sedělo, ta chvilka, ta „svačinka“, kdyby nezaparkoval před… Kšánovic pražským nebem v Celetné! Nu což, to ukočíruju, tu touhu… povídám, však spěcháme. 

Vejdeme a jsme chyceni. Tohle nebude ani chvilka, ani svačinka. Od pultu malého řeznictví s velkým srdcem se ozve: Vítám Vás, Blanko, to jsem rád, že jste opět zavítala, mohu na vás ještě česky, třeba s italským přízvukem :-)

Viděla jsem světem mnohá úžasná místa, prodejničky kouzelné, machry řezníky, strašně ráda vzpomínám na ty z Keswicku, bráchové, oba lebkouni, obsluhují v černých košilích s motýlkem a… jejich řeznictví je koncertní sál! Prostě, poznala jsem chlápky s řeznickou sekerou, chlápky, co mají jméno. Nestydí se za něj, ba naopak, je jim vývěsním štítem! 

Mám takové chlapy ráda! Mají slušný ego, pořádný koule a to vše sedí na základu jako prase. V tomhle případě přeštický prase! U Františka Kšány mladšího vím, že jsem našla to, co jsem celý život hledala. Dokonalou profesionalitu, úsměv, vyřídilku, um i jiskru v oku, jistotu v kramflecích a v ruce produkt, který snese nejen nejvyšší kritéria, ale který je fakt z mojí země. 

Děkuju, Františku, děkuju za tu úžasnou hodinku, super kousky na pánvičce, lahodného tataráčka, jemné víno, flákoty na doma, voňavý chleba… Už dlouho jsem takhle dobře nemalý prachy nezainvestovala :-) 
………….

Přijedu z Prahy na zámek, kouknu na poštu, vyřídím pár emailů, připravím si přednášku na PK Night ve Volyni a… muž mi tu nechal na ploše text o výzkumu četnosti sexu podle povolání. Namaloval mi k tomu srdíčko, šipku do ložnice a přidal větu mé matky před sedmi lety: „budeš s ním jen ušmudlaná farmářka v galoších a vaťáku, kterou si starej jistě perverzní chlap zavře do ložnice“. 

Podle průzkumu farmáři opanovali mimo žebříčku sexuální frekvence i soupisku erotických dovedností. Téměř sedmdesát procent lidí od našeho fochu totiž bez uzardění označilo své sexuální výkony za „neuvěřitelné“. To sedí průzkume! 

Jako jo, mami, chtěla bych jí vzkázat, stalo se! Mám galoše i vaťák a často jsem ušmudlaná pyšná farmářka bez farmy, ruce od hlíny, hnůj mi voní, jsem raději ve skleníku, než u kadeřníka a… dennodenně aspoň jednou jsem „použitá k perverzi“. Ach jo. A jak mě to baví, mami :-) Na dělání dětí bychom dokonce mohli držet semináře, prodávat za draho vstupenky a bylo by furt nařachnuto.  

Tohle byl dost slušnej průzkum, jen se mi potvrdilo, že není lepší práce, než farmaření, řezničina, pekařina, marmeládování a celodenní lítání okolo ovoce, kompostu, králíků a po latifundiích. Raději rukodělnou živnost mít, než… třebas novinařit. Pisálkové, pokud vůbec, tak ti „to“ mají podle průzkumu maximálně jednou měsíčně :-) Uf! 

Co z toho závěrem? Proto jsme, František i já, pořád tak usměvaví a dobře naladění! Život se VŠIM VŠUDY nás prostě baví.  
 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(17.10.2019 11:18:42)

Jasně Blani, je to tak a tak je to správně. 

Já jsem byla původně kostýmková, podpatková, paneláková a otrávená. Posledních dvacet let jsem gumáková, vaťáková, zablácená, k tomu babi mami našemu jedinému vnukovi a šťastná. Vy jste na to přišli o pár let dřív. Návrat k základu, radost z toho co vytváříme hlavou a rukama pro sebe, přátele a tuto zemi a pýcha na to obojí. To je to, co nás může do budoucna zachránit.

(17.10.2019 11:49:59)

Přesně, Helenko, a jsem moc ráda, že jsem na to fakt přišla, zvláště pak, když se rozhlédnu okolo sebe... :-(  Však každý jeden z nás, kdo kostýmek nebo evropská studia na moravské škole vyměnil za řemeslo a rozum v hrsti, je pro tuto zemi zlatem...

Mám tu právě starého řemeslníka, a říkáme si, kdo, až on tu nebude, kdo tu práci v kraji bude dělat, když jiní, mladší okolo nejsou?!  A tak to jde od řemesla k řemeslu... A pak nedělaj ani ty děti :-(