Moje první závody ve slalomu | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Moje první závody ve slalomu

Zveřejněno 16.4.2019

Počkala jsem si na ně čtyřicet let, lyže měla stejně tak staré a lyžáky pořádně kožené starší, než mám manžela. Nevěříte? Tady se co rok předposlední den sezony koná slavnost Sklouznutí. Ukrutně šílení lidé, šíleně oblečení dělají dokonale šílené věci, řekl by někdo. Pro stovku účastníků a stovky diváků to je právě naopak. A jak mi řekl pan P., který se celý den staral o sněžný bar, co ho s kluky instaloval uprostřed padonské sjezdovky, hezčí den jsme tu ještě nezažili…

Lyžuju celý život, loni jsem s pořídila novou výbavu snů, a když už mám nejdelší dolomitskou sjezdovku z nejvyšší jejich hory za humny, byl by to hřích namísto toho hrát… třeba basket nebo krasobruslit :-) Řezané oblouky na manšestru ve třech kilometrech na mořem jsou prostě boží zážitek! 

Šestého dubna to bylo jinak, čím starší lyže a ohoz, tím lepší. Ale šlo to po kategoriích od holých prken až do osmdesátek. Jak se „La Sbriséda“ povedla, můžete vidět na našich fotkách. Většina je jich sice z baru „v nebi“, ale nic to neubírá na udělání si obrázku z dokonalého dne.

Akci jsme významně sponzorovali, podíleli se na organizaci, pan P. celý den strašil za barem a já… si pěkně zalyžovala - v mé předpotopní výbavě a výstroji jsem dala i celou sjezdovku 2x, pak závody a zábavy kopec! Měli jste být u toho, nic lepšího Dolomiti za celou sezonu neviděly! Už se těším na příští rok. 

Po akci jsem musela letět domů kojit. Ačkoli mi Max „přijel“ fandit i s indiánkama, Baruškou a Erikou, vše to nahoře prospal a s kojením si počkal pár hodin až na doma. Přesto mizím. 
Až druhý den se dovídám, že po mojí maličkosti byla sháňka při vyhlašování vítězů. Sakra! 

Ve slalomu jsem prý skončila druhá! Cože to? Masakr! Druhá? A že tam těch ženských a holek bylo!

Asi se přihlásím na olympijské hry a proženu tu mladou Ledeckou :-) Pokud tam tedy mají kategorii veteránek na ještě starších fošnách…  Mno, cenu stříbrnou smrčkovou s krásným věnováním mi tedy až domů dnes přivezl jeden z šéfů závodu v epesní „La Sbriséda“ vestičce e udělal mi, tedy nám všem, kurňa velkou radost :-)

Fotogalerii opravdu plnou najdete ZDE
……………
Píšete mi podpůrně i konfrontačně, mile i kritičtěji. Chápu docela dobře, že mnohé z vás naším přístupem k českému školství (a nejen českému - už vůbec bych nedala děti do školy italské), asi pěkně sejřím, chápu, že někdo asi nečte rád, co si o školní docházce všeobecně, o kvalitě výuky a především socializaci… tedy o „zařazení do skupiny, co sdílí stejné hodnoty, normy, chování, schopnosti a sociální role“, myslím, chápu to. Zticha nebudu, to víte. Poradit pak mohu už jen jedno, berte to jako neškodný povídání jedný holky, co nemůže nic změnit ani ovlivnit :-) Hm, ale mohla by nakazit… Tak jako tak, za jakoukoli odezvu jsem vděčná a vážím si každého vašeho slova. 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(18.4.2019 21:46:41)

Veselé Velikonoce 

Buona Pasqua

Happy Eastern

Glad Påsk

Jo a ten lyžařskej vohoz ti sekne !!

(18.4.2019 23:19:44)

Máš tu na zahradě pod Horou schovaný vajíčka... na pondělí! 

(19.4.2019 00:51:01)

:-) :-):-) :-)  já vůl ...

(19.4.2019 06:49:03)

mno...  to sou Tvoje slova, ale... pokud říkáš, pak jo, vůl, bo Velikonoce pod Horou budou... vostrý tenhle rok!!! 

(20.4.2019 09:00:23)

Jaký jiný asi by ty velikonoce měli u vás bejt... :-) 

Tam u vás pod Horou je všechno vostrý a šílený:-)

(20.4.2019 13:37:17)

no tak dnešní kulinářský zážitek: předkrm gulášovka a šampaňský, hlavní chod žemlovka a mlíko. všichni zdravý. všichni se ptali, kde máme... ty dveře s kódem! 

(17.4.2019 04:48:50)

Jen kratce......nema to chybu

(17.4.2019 08:52:41)

Fakt dokonalá akce a my jsme nadšeni, že jsme do ni mohli přispět :-) Jakkoli! 

(16.4.2019 16:22:59)

Ahoj Blani :-) více než vydařená akcička podle fotek! Boduje hlavně chocholatá s panem P. Snad neskončila v polévce :-(( A pak to dřevěný prkýnko na zádech alá mňamky první pomoci. Na bedně jsi furt, takže velká gratulace! No a na té olympiádě strčíš Ester do kapsy a ještě všem uvaříš marmošku :-)) Je moc příjemné sledovat Tvoji neotřelou cestu životem. Pozdravy všem a pusa pod Horu z Beskyd letí :-)

(17.4.2019 08:55:55)

Neotřelá... to asi bude to správný slovo. Včera jsem byla s obřím přívěsem za autem na Srní na otočku, dovystěhování se. Už není moje. A cestou zpět jsme s mužem hledali to správné slovo: úchylka, podivnost, renesance, nemoc, výjimka, jinakost, ale... je to neotřelost. Děkuju :-) A slepice rodu "padovana" je ségra těch, co měla Eli každý rok a vyprávěla jim příběhy :-)