Muž a dcera a výjimečný den | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Muž a dcera a výjimečný den

Zveřejněno 6.5.2019

V jeden den dvě krásné události. Jedna se, pravda, opakuje už přes padesát let, ale je to pořád událost tuze milá a… pokaždé se tváří, jako poprvé (muž i ta událost). Na druhou stranu fakt poprvé a to pro nás všechny, dorazila do datové schránky „obálka“ plná očekáváných zpráv, plná úžasných novinek a v přeneseném slova smyslu i plná milionů chvilek, do kterých vkládáme naději. 

Můj muž dostal k narozkám dárek dárků, jeho vysněnou Elišku Annu zapsali do jím vysněné… školní docházky v rámci individuálního vzdělávání! 

Jasně, máme to vše vysněné spolu, my dva i jako rodinka, ale musím přiznat, že kdyby to nebyl právě pan P., asi by se moje dcerka škole běžné nevyhnula. Běžného by bylo v mém životě dalších mnoho událostí a o tom, co je třebas na přiložené fotce, by se mi nikdy ani nedálo. Sešlo se to nádherně, naše práce i odhodlání nám pěti umožňuje cestovat, být s dětmi a učit je a… pravda, nic ale není zadarmo.  

Ačkoli jsme sociální sítě dávno už opustili, občas k nám dolehnou odezvy vašeho přátelství, fanouškovství a podpory, jako přítomná sbírka části instagramových postů, a to se líbí :-) 

Eli se už moc těší, školačkou se cítí dlouho, však s nadšením píše, počítá i čte, ale přeci jen, první den v září letošního roku bude slavnostním i pro ni, která usedne namísto do lavice mezi spolužáky na lavinovou hráz pod jižní stěnou královny Dolomit, a i v její vlastní škole „na konci světa“ poprvé zazvoní pomyslný zvoneček první hodiny… 

Ano, E-lišky „dohledová“ škola se opravdu jmenuje i v reálu „na konci světa“. 
Držme malé indiánce palce! 
 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(10.5.2019 23:41:15)

Paráda! Eli se má! A vy taky! Užívejte si to! 

(11.5.2019 09:02:39)

Eli (se) má ale školu i všude tam, kde jiné děti odpočívají nebo na školu zapomínají :-) My to nerozlišujeme :-) Právě teď hodina kreslení, ačkoli je pár metrů od pláže ve Španělsku a venku pěkné sluníčko.  Pak jí čeká "tělesná výchova" a nakonec ukrutný řádění ve vodě :-) Škola všude, škola hrou :-) 

(11.5.2019 15:01:02)

A přesně tak to má být! Nejvíc mě na klasické škole vytáčí, kolik se toho odpoledne musíme doučit doma a už pak není čas na to, volit přístupnější prostředky. Během celého dne se to dá pěkně rozvrhnout, i když je to záhul pro rodiče, ale krásný!

(12.5.2019 21:55:33)

Záhul je správný slovo, ale... je to ten správnej záhul :-)  Právě tam má jeden napnout sílu! Pozdravy ze závějí!

(9.5.2019 03:59:07)

Mila Blanko a vsichni u vas doma,moc zdravim a jsem moc rada,ze vam to s tim vzdelavanim deti vychazi.Gratuluji a jen dotaz, mluvite s detmi doma Cesky,?U  nas to funguje,takze vnoucata dostala zadarmo dalsi language, ctou,pisi,mluvi.Doma cesky,venku anglicky......hezke dny 

(9.5.2019 08:47:03)

Ahojky, je pravdou, že takto je to druhý jazyk zdarma... ano, máme to podobně, výhoda je snad hlavně v tom, že máme italské zaměstnance, kteří jsou s námi denně od rána do večera, a také přátele a babičky italské, co holky milují, a že v jejich běžkařském týmu mají okoo sebe jen italské děti a trenéry. Mají tak k jazyku dost blízko a bez nucení. Doma na ně, hlavně na Eli, mluví italsky také muž. Ale jinak je domácím jazykem samo čeština. A vždy bude, nevyrábáme "italskou" rdoinku :-) 

Krásné jaro do Ameriky posíláme ze sněhu :-) pod Marmoládou! 

(7.5.2019 21:37:43)

Blani, obdivuji tě v mnohém, ale v tomhle asi nejvíc - já bych to nedala. A ještě to skloubit se všemi tvými aktivitami....

Preji vám všem mnoho štestí a Elišce nejkrásnejší školní docházku ❤️

(7.5.2019 21:48:40)

No, víš, jak to je, pan P. a Baruška... pořád spolu. Jsme 3 velcí na 3 děti, jedna práce, jeden domov, jedno místo... nikdo nikam neodjíždí ráno a barák je dost velkej na různé lumpárničky :-) To se mi to pak vyskakuje :-) 

Kdybych musel chodit do práce, nebo muž a byli jsme jen my dva, nešlo by to. Něco za něco a nic zadarmo :-) Nejlepší investice našeho života! Ahojky, kamarádko a pusu všem!

(7.5.2019 08:11:56)

Panu P. přeji hodně hodně zdraví, velkou kupu štěstí, víc jak moře lásky, splnění všech snů, všechno dobré.

Elinko, máš úžasné rodiče! Ať se Ti plní i další sny.

Celé rodince ať jsou stále v lásce pospolu. :-)))))

 

 

(7.5.2019 09:13:56)

Děkujeme, Helenko, děkujeme za krásné přání, všem za sms a emaily poděkuju také tudy a doufám, že se brzo zase uvidíme! Krásné jarní dny!