Něco jako… zabíjejte bělochy? | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Něco jako… zabíjejte bělochy?

Zveřejněno 28.6.2020

Indická „profesorka“ feminismu a gender (ano, to opravdu na Cambridge existuje), si jako dokonalá rasistka a ultralevičácká „myslitelka“ pustila pusu na špacír: Na životech bělochů nezáleží. A světě div se. Žádná trestní oznámení, profesní a společenská poprava, žádné demonstrace, vypalování a zabíjení, nápisy na českých divadlech a vzpoura vipek. Nic.

Ticho. 

Vlastně ne. Něco se stalo. Povýšila ve své univerzitní roli. 

A vedení Manchesteru City také notně zklamalo (čti níže), jsou to fakt pěkný přizdisráči! Chce se mi...! Nemám slov. Jen převezmu, jak média pustila do světa: 

Na životech bělochů nezáleží, napsala pedagožka. Univerzita ji povýšila

Profesorka indického původu z britské univerzity v Cambridgi Priyamvada Gopalová čelí výhrůžkám kvůli aktivitě na sociálních sítích. Napsala na Twitter, že „na životě bílých nezáleží“. Výrok zdůvodnila tím, že být bílý není samo o sobě kritériem, aby na životě člověka záleželo. Univerzita zdůraznila, že hájí právo akademiků na vlastní názor a na výhrady kritiků zareagovala tím, že Gopalové místo částečného pracovního úvazku nabídla plný úvazek.

„Na bílých životech nezáleží. Jako na bílých. Zrušte bělošství,“ napsala 51letá profesorka na Twitteru v reakci na událost, kdy při utkání anglické Premier League přeletělo při zápase Manchesteru City s Burnley nad stadionem letadlo s nápisem „White Lives Matter“. 

 Stalo se tak poté, co hráči před výkopem podpořili hnutí Black Lives Matter pokleknutím na trávník. Letadlo s transparentem objednali fanoušci Burnley. Vedení klubu ho ostře odsoudilo a za své příznivce se omluvilo. 

Twitter po několika hodinách příspěvek profesorky smazal. Gopalová ho však na sociální síť napsala znovu. „Znovu to zopakuji. Na bílých životech nezáleží. Jako na bílých,“ napsala. Twitter však i druhý příspěvek po krátké době smazal. 

Mezitím ho však začaly sdílet stovky lidí a její slova se tak rozšířila. Gopalovou poté zavalila vlna kritiky. Podle zpravodajského portálu britského deníku Daily Mail profesorka obdržela několik výhrůžek smrtí. 

Cambridgská univerzita se však za ní postavila. „Univerzita hájí právo svých akademiků vyjadřovat v souladu s právem své názory, které mohou ostatní považovat za kontroverzní,“ uvedla univerzita v Cambridgi na Twitteru. V příspěvku také odsoudila výhrůžky, kterým akademička nyní čelí.  

Vznikla také petice s názvem „Fire Cambridge Professor for Racism“, která po vedení univerzity žádá okamžité propuštění pedagožky kvůli rasismu. 

Univerzita však učinila pravý opak – Gopalovou ve středu povýšila. Místo částečného úvazku  vedení nabídlo plný úvazek. „Chtěla bych také objasnit, že si za svými tweety stojím. Smazal je Twitter, ne já,“ uvedla profesorka, která se zabývá americkou literaturou a studiemi genderu a feminismu. 
Převzato: idnes

 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(29.6.2020 09:15:55)

Co je víc? Černá nebo bílá? Kurva! Dokud to pořad bude někdo porovnávat, nikdy to neskončí... All lives matter přeci! Proč by měl někdo před někým poklekávat, utirat boty a všechny ty nesmysly, kurva! Pracuj, chovej se slušně, pozdrav a pak je úplně jedno jakej si...Black or White. Tenhle svět se hroutí do Černý :-)) díry! 
Kurva..

(29.6.2020 09:27:25)

Do bílý díry asi napsat nejde, čert ví, co to znamená a mohlo by to být... o nadřazenosti bílejch děr! A napsat do černý díry by si zasejc nějakej mamlas,mohl vyložit jako spojování negativa s černou barvou? Ale... je vůbec díra negativum? :-))) A vůbec, co na to Rychlé šípy? A jak se žije dnes v kdysi Jižní Rhodésii, pardon v Zimbabwe? 

(29.6.2020 09:52:38)

Přesně, je to chaos! Jestli je lepší černá nebo bílá díra? Jakou zátku do tý díry...černou nebo bílou? Bílou do černý, černou do černý,černou do bílý... no ty voleeee :-)) 

(29.6.2020 11:41:28)

No, my si tu z toho děláme prdel, ale ty kreténi tam to myslí tohle všechno vážně :-((( 

(28.6.2020 22:39:22)

Začínám se bát, za to že jsem bílej.... Ukázkovej rasismus jako prase  :-(

(28.6.2020 23:03:31)

Naprosto neuvěřitelné věci se v té zemi, ale už i v západní Evropě dějí...