Nesvoboda..., a naše domácí vyučování končí | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Nesvoboda..., a naše domácí vyučování končí

Zveřejněno 2.7.2020

Co nedokážeme? Často to nejzákladnější, nejprostší a to, po čem všichni voláme. Nedokážeme mnohdy respektovat druhého. Jeho názor. Potkávám se s tím dennodenně. Ne, už dávno nejsem jako fejzbůkovej post, abych potřebovala lajk od každého, ale mnohdy ta radikálnost, kterou vyřkne druhá strana… zarazí. 

Vidíte to dnes a denně u progresivistů, u tzv. demoliberálů, nové levice, nebo představitelů různých „nových vln“ revoluce čehokoli. Nesvoboda v nás hluboko zakořeněná jde ven skrze věty a slova o jediném správném názoru, jedné pravdě a běda, pokud to někdo vidí jinak. Cokoli. Nesvoboda přišla vždy zleva. 

Mnohdy ztrácím slova a valím oči, kdo je schopen šmahem odsoudit neznámé, nepoznané nebo jen jiné oproti jeho pravdě. Kolik lidí nedokáže diskutovat o problematice, faktu, názoru, ale ihned zaútočí a otočí vše na diskuzi o tom, kdo diskutovat chce. Kolik takových lidí jsme potkala v posledních letech? Bohužel, moc. 

Tahle levičácká rakovina zabíjí celou společnost. Poslední roky jsou mi svědkem. To, kam došla Amerika, a kam stahuje západní Evropu, čemu společnost propadá a čemu už nelze věřit. 

Světlem v téhle temné době je mi život, radosti a sny, zlobení a lumpačení našich dětí. Eli si minulý týden přinesla (přišlo popravdě poštou) závěrečné vysvědčení z první třídy domácí přípravy. Samé jedničky, ale nekonečně větší prémií je mi její radost z toho, že se učit může. Že roste… Nejenom do výšky. 

Za odměnu jsme v divadle. S Baruškou, princem Maxem Teem a indiánkama. Pozoruji je, jak upřeně sledují zahradní představení, kam nás pozvala Marmeládová čarodějka Iva, ani nedutají a vzpomenu si, jak před chvilkou volal muž. 

Povídal, že jedna paní na dnešní komentované prohlídce zámku, kdy hosté nakouknou též do soukromé části objektu, do komnat naší rodiny, a mají možnost poznat i rozdíly ve výchově…, velmi nevkusně na celé kolo komentovala právě to, jak naše děti žijí. 

Jak jen mohou „zdravě dospívat“. Jak jen mohou „růst a připravovat se na život“, když nemají hračky a hlavně panenky, když mají řád a povinnosti, když v pokojíčku není… počítač a televize! A pak a tak pokračovala celou prohlídku, až se nasupeně odporoučela bez rozloučení středem nádvoří do ztracena…

Divím se muži, že paní z našeho domu nehnal až za bránu. 

Před několika měsíci jsem publikovala širší náhled na naší domácí přípravu (škola doma) prvňáčka E-lišky Anny. Posílali jste takových dotazů, že už jsem nestíhala reagovat a vše sepsala SEM. A protože skončil první rok, který jsme nádherně započali velkou přírodovědeckou a zeměpisnou expedicí za polární kruh, kde Eli první školní měsíc absolvovala, mám tu pro vás i zprávu o jeho konci. 

Jistě, ty samé biče zahřejí, ale nad tím je skutečnost, že naše děti vyrůstají ve vnitřní svobodě a ve světě, který jim před tím světem venku chráníme zuby nehty! 

Tak si užijte prázdniny. Eli je nemá :-), my ve škole tempem pomalé „údržby“ pokračujeme dál a přidáváme druhý jazyk. Sejdeme se u povídání o druhé třídě počátkem září! 

Co bych udělala jinak v tomto našem školním rozhodnutí? Ptáte se na konci prvního roku školy a po 2 letech předškoly doma? Nic :-) a to mi dělá neskutečně dobře :-)

Minifotogalery z divadélka plného úsměvů 
 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(6.7.2020 23:18:57)

A ta Vaše trojka na fotce je úžasná!

(6.7.2020 23:17:52)

Vlastním názorem jsem si v březnu znepřátelila mou šéfovou. Nebyla jsem poslušná, nečerpala dovolenou při překážce na straně zaměstnavatele (zavřená MŠ) a oprávněně zůstala doma s třeťačkou a sedmákem. Samé jedničky jsme obhájily v pohodě, s tím jsem počítala. Ale zlepšení o stupeň ve všech hlavních předmětech sedmáka, to mě hřeje neskutečně. Ano, šlo by mu to, s jiným přístupem vyučujících a současné školy. Mám z nás radost a Vy to určitě pochopíte. Užijte si krásné prázdninové dny! Jdu se podívat, kde sjet k zámku cestou na milovanou Šumavu. Už zanedlouho! Jupiiiiii! 

(7.7.2020 06:58:46)

Tak to zlepšení je super! A ono by nebylo co zlepšovat, kdyby škola a ti uvnitř placení fungovali, jak mají. V dětech je touha poznávat, kterou společnost tak, jak funguje a škola, tak, jak nefunguje, zatloukají do země... My se budeme těšit na návštěvu a zatím přejeme krásné léto! 

(7.7.2020 10:06:04)

Přesně tak! A právě proto jsem vlastně ráda za ty mimořádné události, díky, kterým jsme si to mohli zkusit. 

(3.7.2020 04:58:09)

Blani dik za komentare,ano Amerika je ve velkem pruseru,nevime zda se z toho vyhrabe,bude to horsi nyni pred volbama.Mame opravdu velke obavy.Moc vam fandim,Eli gratulace a vam vsem hezke leto a zavistivce do domu nepoustejte,at zustanou pred branou... hahaha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(3.7.2020 06:22:07)

Budeme si držet palce navzájem!!! Ahojjjj za Velkou louži!