O cestě z karavanu na zámek | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

O cestě z karavanu na zámek

Zveřejněno 5.8.2020

„Je to kontrast, karavan má několik metrů čtverečních plochy, dva vedle sebe jím ani neprojdou, zámek oproti tomu disponuje 1 500 metry obytné plochy a několika desítkami místností :-) Nikdy a nikde jsme si ale na bydlení nestěžovali.“ To a mnohé jiné vypráví marmeládová královna pro měsíčník Můj dům! 

Já měla to štěstí, že jsme s mužem žili a žijeme na nádherných místech, které tvoří dokonalý rámec obrazu našeho šíleného života… Povídám si s paní šéfredaktorkou o časoprostoru, ve kterém lidé cestují světem s nejmenšími miminky, která se rodí neplánovaně na dálnici, pod Etnou či za uragánu vysoko v horách, kde domovem je rodina, ne samotné místo, rozmlouváme o dimenzi, kde je mnoho věcí jinak, než znáte z domovů vašich a než si dovedete byť jen představit :-) Že je to vše těžší, než ukotvení do jedné ze škatulek, nevyčuhování a tiché plutí s proudem? No však, je, ale my to jinak neumíme. 

Nic bych neměnila, koneckonců žít na vysněné horní Šumavě, na totálním konci země v odlehlých Novohradských horách, či téměř 2x tak vysoko nad mořem v Dolomitech, mezi lavinami a vlky, kde je vše opravdovější, než opravdové…, co víc si jeden může přát?! Zámek do toho kaleidoskopu zapadá dokonale. Totální újezd :-) Všechno je jinak, ale všechno je, jak má být! Přesto bych to ale nikomu nedoporučovala… 

O tom všem a dalších drobnostech si budu povídat s magazínem Můj dům. Pro vás. Zvu vás tedy ke kolportérům i do kšeftů kamenných, koncem měsíce bude na trhu číslo 9/2020. Užijte si čtení i toho konce léta! 
………………..

Před několika dny moje asistentka odmítla časopisem Forbes poptávané "Blanky povídání k marmeládám". Proč? To ráda popíšu příště. Na NE máme jistě právo, myslel by si jeden. Ale ne tak ona redaktorka… předvedla aroganci typu, tak já si napíšu, co sama uznám za vhodné, vaše "ne" nás nezajímá!  


 


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit