Pět! | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Pět!

Zveřejněno 12.7.2018

Naše prvorozená je úkaz. Dokonalý. Její život pomalu ale jistě odpovídá na naše otázky o výchově, o škodlivosti socializace, o životě daleko od „normálu“, na otázky, které jsem si spolu s vámi pokládala od narození, s každým textem tady nebo v knihách, který svět dětí, svět ten i tamten komentoval. První pětiletka. 

K dnešku sedí jeden pohádkový příběh o holčičce, co zvířátka snad raději než lidi, a já se jí ani nedivím. Povídání, jak krátký, tak kouzelný, o jednom odpůldni prvních červencových dnů. Já byla s Lojzou na kontrole v Čechách a Baruška hlídala indiánky, a tak dnes podávám, jak jsem slyšela: O Eli a malém konipáskovi třasořitkovi. 

E-liška chodí poo spinkat. Lehne si k taťkovi do postýlky - pokud je tatínek doma, zpívá ji o skřítkovi, co se objevil za oknem, a pokud ne, usíná sama. Spí skorem dvě hoďky. Tentokráte to bylo jinak. E-lišku probudilo takové prý uplakané pípání, slaboulinké ťukání, snad jakoby do skla. Za Eli přišel ten skřítek? Dcerka se probudí, jsou tři hodiny odpoledne, a vydá se pátrat po těch zvláštních zvucích. Kouká za všechna okna, dokonce dvakrát. Nic. Zaposlouchá se a ejhle! V pokojíku Barušky, který je přes chodbičku, zvuk zesílí. Netrvá to dlouho a malá indiánka… nakoukne do kamínek, kde skleněné okénko! Uvnitř byl uvězněný konipásek! Zatoulal se tam komínem. Záchrana byla na dosah ruky, ale, nic není jen tak. Opucovaný třasořitka putoval v hrsti naší holčičky do její postýlky. Odpočívat přeci. Je hodina spinkání! 

Po nějaké době jde Baruška zkontrolovat situaci a najde E-lišku pod peřinou, spokojeně si oddychující, a v dlani svírá malinkého zachráněného ptáčka. Zdá se, že i ten spí. Když se dcerka probudí, hned spustí, ale Baruš, neboj, žádný vajíčko ten pipík v kamnech neudělal, a ani bobek, jen… jejda, udělal mi bobek na peřině.
Pak se Eli zvedla, odnesla konipáska na louku u jezírka a řekla mu, leť domů. Letěl na první dobrou!  A moje dcerka, náš Matlafousek narozený v dodávce na dálnici? Zdál se být tou nejšťastnější osůbkou na světě.

Eli je pět let. Dnes. Její početí i narození, to byly dny, které změnily můj a náš život. Děkovala bych Bohu, kdybych věřila. 
 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(16.7.2018 05:05:54)
I ja se pripojuji s pranim vseho nejlepsiho,Blani je kouzelna ........a jeste dodavam,zacala jsem cist tu posledni knizku a tak po precteni se ozvu......hezke leto vsem
(16.7.2018 16:45:30)
Děkujeme za přání a na report knižní se těším :-)
(12.7.2018 16:39:30)
Paní Pecková zrovna včera říkala,že ta E-liška by měla mít teď někdy... Pět ! A ona je ta Velká 5ka dnes :-) E-liško, Matlafousku krásnej,přejeme Ti jen to nejlepší ❤ Ať máš kolem sebe hodně zvířátek z lesa, ve kterém žiješ . Ať si s Miňonkem a s "Lojzou",který za vámi za chvilku přijde, ta nejsilnější parta,která spolu dokáže věci nevídané :-) A maminka s tatínkem, kteří jsou Nejlepší na Světě, ať tě opatrují a milují !! To všechno Ti přejí Radek,paní Pecková, Šimi a Čert a ješte malej a velkej pes ❤
(12.7.2018 23:26:47)
Kamarádi, máme vás moc rádi! Moc!
(12.7.2018 10:23:24)
Milá Eliško, přejeme Ti k tvým pátým narozeninám vše nejlepší, hodně moc štěstí a lásky. Máš správně nakročeno do života. Před několika dny jsme si s tebou osobně povídali i trochu hráli a bylo nám všem dobře tam u vás pod horou. Nyní jsme již zase doma, ale stále vzpomínáme, každý den. Pozdravujeme sestřičku Miu, maminku Blanku, tatínka Pavla a Báru. PS: samozřejmě i Lojzíka . Zdraví a stále vzpomínají Naďa a Mirek z Vysočiny. PSS: snad Ti maminka naše přání přetlumočí.
(12.7.2018 10:26:22)
tisková mluvčí E-li děkuje prvně za návštěvu, krásné chvilky a také, s důrazem, za podporu tatínka v jeho boji o život tam vysoko v průsmyku... s mostem :-) My všichni pak posíláme pusu za přání a věříme, že zase jednou dorazíte a muž slibuje jednu pořádnou nezapomenutelnou grilovačku!!!
(12.7.2018 10:00:34)
Milá Eliško, k Tvým narozeninkám přeji štěstíčko a zdravíčko, v životě jen sluníčko, v srdci jenom lásku měj, života pod Horou si užívej. Pusu ❤️❤️❤️
(12.7.2018 10:24:52)
tisková mluvčí E-li děkuje :-) posílá zpátky pusu a věří, že zase brzo...