Plakat láskou... aneb nepraktický průvodce pro muže | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Plakat láskou... aneb nepraktický průvodce pro muže

Zveřejněno 26.10.2015

Kojila jsem E-lišku dva roky.
Jasně, je to pohodlné, je to (není to) spíž, sporák, hrnce a rendlíky, nákupy, zásoby a mytí nádobí… pche, stačí vyhrnout tričko! A i to se později Matlafousek naučil dokonale a sám.
Kojila jsem přesně 730 dní.
Jasně, je to přirozené, zdravé pro obě a já jsem přesvědčená, že jsem dceři nemohla dát více. Asi bych dávala i dále, ale Pecička nepřestávala mít apetit i v noci, a já ji potřebovala připravit i na dobu, kdy budu muset být pracovně jinde.
Kojila jsem přibližně 5 100x.
Jasně, je to moje role a malá to očekává, bylo to vše tak… automatické, přirozené a Matlásek měl roztomilý pocit, že prsa jsou to její, ne moje. Někdy mi je nechtěla ani vracet :-)

Kojila jsem moc ráda, a vlastně se na to od února zase těším. Protože je to úsporné, zdravé a očekávané? Jistě, to také, ale to nejdůležitější pro nás obě byl onen moment, který předem nelze popsat, nejde se na něj připravit, neumí se o něm přemýšlet, bohužel :-), bo jiný takový není, aby se jeden nachystal na tu krásu!

Je to ten moment sdílení, jak se nyní moderně říká. Moment prolnutí, propojení, moment tolik hřejivý, hebce sametový, nekonečně voňavý a plný klidu. Byly jsme jedno tělo i duše, občas prý i jedno klubko a nejednou jsme obě v průběhu usnuly. Byly jsme jedna pro druhou tolik důležité, tolik jsme se chtěly, a já v ty chvilky zhmotněné lásky myslela na to, jak bezelstné, jak lehké a prosté je milovat, jak lehké je dát vlastní nádechy druhému, jak lehké je podělit se o tlukot srdce, čisté objetí a ruku, co hřeje.

Když mě poprvé moje malinká dcerka položila ručičku na prso, snad aby si ho podržela, aby měla jistotu, že nezmizí, snad aby mě pohladila… copak já vím, neudržela jsem se. Zaklonila jsem hlavu, zavřela oči a prosila cosi nad námi, okolo nás i v nás, aby ten okamžik nikdy nedoznal konce. Po chvilce koukám, jak se na Aničky spánku cosi stříbřitě leskne - moje slza. První. Plakat láskou není tak těžké, jak jsem si celý život myslela…

.......................................

Úryvek z úvodních kapitol druhého Příběhu, knihy, která vyjde za rok v tuto dobu. 


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit