Podepisuji | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Podepisuji

Zveřejněno 19.8.2019

Dlouho, ale hodně dlouho už jsem neslyšela tak dokonalé, prosté, ale dokonalé vyznání… lásky k vlastní rodině, kterou ti dva právě zakládají a prvotně ji i tvoří. Jen a pouze ona a on. Zvláště v dnešní nemocné době a pošramocené společnosti, která je dennodenně atakována rozmělňováním klasické a tradiční rodiny, jejím ponižováním až destrukcí. 

Kdysi mi zavolal jeden sympaťák a povídá, zda znám soutěž Český slavík Mattoni. A než jsem se nadechla, dorazil mne pozvánkou. Vlastně žádostí o předání jedné z cen. Byla jsem jako meloun s Miou a ten den měla navíc velkou akci na Šumavě s mnoha fanoušky a rodinou. Dilema? Jak to dopadlo znáte z televize :-) Já tam a moji přátelé na Šumavě před televizí. A v noci pokračovala párty! 

Ten kluk se právě oženil a to vyznání je jejich vyznáním. Je mi ctí se k němu připojit. Je to i můj pohled, budou to i moje slova.  

„Rodina je absolutní základ jakékoliv společnosti. V pojímání nás dvou je to rodina, na jejímž počátku je pevná láska muže a ženy. Rodina deklarovaná a oficiálně potvrzená aktem svatby. Rodinu vnímáme jako natolik důležitou, že stojí za to o ni bojovat i ve chvíli, kdy už ostatní jsou skeptičtí. Ostatně je to rodina, co tvoří obce, města a země po tisíciletí. A nevím, jestli jako současníci bychom to měli měnit.“

Autorem je Libor Bouček. Hodně štěstí jeho nové rodině!

 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(21.8.2019 04:24:48)

Blani,opet zdravim a citim stejne jako vy....rodina je zaklad a je dulezite o ni bojovat.To se stalo me......je to na knihu ,a ja to dobojovala.Minuly tyden jsme oslavili .....Zlatou..50 let .Kde jsou ty roky,nevim,strasne to leti a ja i muj manzel mame jeste hodne planu.No snad to vyjde.Oba jsme hodne aktivni a tak uvidime.No a stale se mame radi,hahaha.Tak to jen kratce.Az nebudete mit namet na dalsi knihu,rada poslouzim

(21.8.2019 07:57:43)

Nádhera!!! Gratuluji a držím palce do dalších plánů :-) A těším na setkání... 
Hodně štěstí za Velkou louži z baboletních velehor přeje celá naše parta.

(20.8.2019 21:22:17)

Já věřím,že velká část lidí sice nad tím vším kroutí hlavou ,ale mlčí ,protože prostě nemá ani nehledá prostor,kde vyjadřovat své názory...neboť není veřejně činná ani v takovém povolání,ke kterému patří veřejné sdílení osobních postojů.Ale dělá co je třeba a co velí zdravý rozum v rodinném životě, v práci která není jen zaměstnáním,ve starosti o přírodu,potřebné,v umění...a své postoje se snaží vyjádřit třeba u voleb,i když se těžko hledá...Ale akce vždy přináší reakci a tak se objevují i v politice statečné osobnosti!

 A vy máte děti...a ty vždy přinášejí naději....Naději a lásku....a na to se točí svět! Tak žijme a doufejme !

(20.8.2019 21:29:42)

Jste krásně pozitivní, beru to! Já to vidím trochu černěji, trochu víc a naději už nedávám světu žádnou. Zbortí se to. Jde jen o jedno. Být připraven. Je mi to líto... 

(20.8.2019 19:38:36)

Zdravím Vás,Blanko,a také oceňuji toto svatební vyznání........až na to......že.....jsme se najednou ocitli v době,kdy deklarace samozřejmých věcí se začíná rovnat projevu osobní statečnosti.

  Nějak to pořád neumím pochopit.....nějak jsem si nevšimla signálů.....a najednou,v několika posledních letech,nestačím zírat.

 Jsem ročník 61 a tak si říkám - takhle jsme vychovali naše děti?Tohle je svět,který jsme spoluvytvářeli?Svět bizáru podporovaného zbabělci a patolízaly na důležitých pozicích....?

 Ale mám i dobré zprávy z Čech.Ve snaze porozumět situaci jsem hledala a postupně na internetu objevila řadu těch,kteří se nebojí nejen žít ale i veřejně hlásat zdravý rozum.Mnohé z nich byste nedávno potkali nepříliš daleko Vašeho zámeckého sídla.Na zahradní slavnosti na zámku Příčovy.Jeho majitelka i její hosté jsou pozoruhodné osobnosti hájící ten ještě nedávno normální svět.Až budete mít někdy čas,zkuste si o této slavnosti vyhledat články na internetu.A nedejte se odradit jejich tónem,který mi připomíná styl,kterým se koncem sedmdesátých let psalo....o chartistech! Důležitá jména v nich jsou.

 Nebojte,budete tady v Čechách v dobrém širším sousedství!

(20.8.2019 20:44:16)

Z projevu normálnosti se stal akt osobního hrdinství. Dokonalé. Dokonale děsivé. Ano, přesně o tom dnešní svět je a proto... se mnozí zbaběle neprojevují, bo osobní statečnost se nepovažuje za nic hodnotného, spíše přežitek, zbytečnost. A co víc, za osobní statečnost se už i trestá!

Jsem o něco mladší, ale mám též obavy o to, kam směřuje svět, kam jsem přivedla děti. Psala jsem o tom i v POV, i proto jsem je nechtěla, protože svět už tehdy směřoval do průseru. 

A je tam dnes po kolena. 

I proto jsem si našla muže, který z této doby není, i proto žijeme jak žijeme a kde žijeme, i proto nepošlu děti do školy a snažím se, aby náš svět zůstal co nejvíce neinfikován okolím... Bohužel musím dodat, že svoboda slova v naší zemi, potažmu v EU neumožňuje upřímnost. 

(19.8.2019 20:05:58)

Já spíše obdivuji fakt, že tento člověk do toho prásknul potřetí...všeobecně chovám úctu ke všem, co se neohánějí rčením " do jedné řeky vícekrát nevstoupíš" a za svůj vztah bojují a svůj vztah naplno budují :-)

PS: pro mne a pana Radka P. bys měla, Blani, na svém webu zřídit samostanou záložku :-))) no ale nejvíce se těším na novou záložku, která by se třeba mohla jmenovat " Zámecká paní"

(19.8.2019 20:35:51)

Ahoj, právě jsme si u táboráku pekli buřtíky, pan P. se akorát vrátil od zásahu (otevřená zlomenina) a večer je příjemně studený... léto je fuč. 

Je pravdou, že do toho prásknul po třetí, ok, někdo se ožení, jiný táhne vztah a pak zmizí a pak opět. On má koule to stvrdit zas a znovu. Pro mne je svatba posvátná, rodina je posvátná a proto se... těším na tu mojí svatbu, kde budu mít dvě krásné družičky a malinkého super strážce! 

No, je pravda, že když jsem zavřela všechny FB stránky, kde se denně diskutovalo o prdu kolikrát, byla jsem v sedmém nebi, ale teď si klidně opět s někým pokecám :-) Naštěstí sem nelezou hňupové provokovat, jako na FB a tak se mi tu i líbí :-) 

(19.8.2019 14:36:06)

Je to přesně tak! Nemá vůbec cenu přemýšlet nad jiným složením nebo způsobem eventuální rodiny!! Chlap + ženská = Děti, to je Rodina,to je Stát ,to je budoucnost :-) 

(19.8.2019 15:07:00)

Dlužíme jediný, Ty i já.... a to je počet dětí :-)