Praha, a co dál? | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Praha, a co dál?

Zveřejněno 15.9.2020

Minulý týden jsme měli fakt hektický, karavanem téměř 2 tisíce kilometrů, pět, šest závodů, dvě země a hlavně… vrchol sezony. Lépe to dopadnout nemohlo. Eli si v neděli zaběhla pět kilometrů v rámci virtuálního závodu Barcelona Passion Run, naložíme karavan a šup vyhrát jak mezinárodní finále Čokoládové tretry na Zlaté tretře, tak slovenskou atletickou street show! Sen, nebo jen naplnění tréninkového plánu? 

Oboje! Slavíme ještě dnes, včera Barča vytáhla z ledničky další šampaňské :-) Cestou zpět ze Slovenska zastavíme v Prachovských skalách, krátký dokonalý trénink, a v sobotu startují sestry M. na Night runu v Praze. V jedné kategorii běží kamarád Šimon a vítězí, v další kategorii běží Mia Ronja s děti až šestiletými, přesto dobíhá třetí! 

Eli startuje s kamarádkou Šárkou, v kategorii se Štěpánkou o rok starší. Na startu se nechá „slušně“ zavřít většími dětmi, první metry je až desátá, nejde jí to se prodrat úzkým koridorem vpřed. V první zatáčce se nechá navíc dokonale „zazdít u mantinelu“ a zbrzdit - strategická chyba, řekl by jeden. Pořád pilujeme průbojnost, ale díky výšce… No a pak už náskok, který první běžkyně získává, Lištička nedotáhne. Škola to byla, velká! A je jí třeba, k tomu podobné závody vlastně i slouží. Stříbrná medaile. 

A co dál? 

Dva týdny bez závodů, změna tréninkového plánu směrem k objemům, a podzimní sezona je tu. Čeká nás vložený závod na maratonu v Brémách, asi tři běhy v Čr a další super závod vložený do Skyrace des Matheysins ve Francii. Pak pár týdnů oddechu a rok končíme jako loni na silniční klasice Boclassic Junior Race v Bolzanu, a novoročním maratonem v Curychu.  

Atletická sezona je za námi a dopadla nad očekávání, vlastně lépe to v Čechách nejde. Detailní hodnocení ještě počká, teď si jdeme… zaběhat a ponoříme se do „sezony hledání a vyjednávání“ s novými sponzory :-) Nechcete se mezi ně přidat? 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(17.9.2020 11:55:39)

Ahoj holky, ještě jednou gratulujeme jak Elišce, tak Mie za krásná umístění. Šárka si to třetí místo tvrdě vybojovala a porazila tak čtvrtou Lindu z Liberce. Byl to mezi nima docela boj a jsem ráda, že ho Šárka ustála a nenechala se předběhnout. :-) Asi hodně chtěla stát se svýma dvěma kamarádkama na stupínku. ;-) Jinak Mia je skvělá. Na to, že běžela s o 2 roky staršíma, tak je to super, že to dotáhla na třetí místo. Klobouk dolů. Ta nám to všem ještě ukáže. :-D Určitě se budeme zase těšit na společný závod. Nejspíš na NN v Olomouci 17.10.? Mějte se krásně, hodně trénujte a posíláme moc pozdravů celé rodince !!!

(17.9.2020 12:11:16)

Ahojky, koukám tedy, že každá z naší společné trojky tam měla svůj vlastní boj o místo, a to nemalý. A tak to má být! Všechny jsou borky! Držte se v této divné době, potrénujte a budeme se moc těšit příště. Ačkoli neví s Olomoucí, ale je možné, že nebudeme. Den poté ELi startuje na skyrace ve Francii a mezi Olomoucí a místem závodu je to ukrutná dálka... :-( na přejetí přes noc. Muž nejspíše upřednostní odjezd už v sobotou ráno. Ale jistě se najde další krásná příležitost :-) Pozdravy od Eli a Mii Šárce!