Před expedicí je třeba zazimovat domy :-) | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Před expedicí je třeba zazimovat domy :-)

Zveřejněno 17.8.2015

Za pár měsíců se pohne karavana a můj minitým vyjede na další expedici. To víte :-) V zimě už budeme na cestě, zkraje roku někde, kdesi, kde nás expediční itinerář právě zastihne… porodím Minipecičku; muž zatím umeje auto, vypere, opraví první šrámy, naučí Pecku šermovat fleretem, a… karavana zvedne kotvy k další metě! Do Čech se vrátíme za dalších devět měsíců.

Jen to nebude ta Čína, bo na porod na mongolských pláních či předčasný na jižní Sibiři se… tak trochu asi necítím :-) Čína o rok počká, ale dočká se! Máme tedy „náhradní“ trasu, a slibuju, nebude to nuda!

Nová dobrodružství, vaření marmelád, které svět zatím neviděl, pátrání po starých receptech, setkávání se s domorodci a jejich příběhy, to vše začnu zapisovat do druhého recepisného cestopisu, co vyjde v listopadu 2016! A už dnes vám mohu prozradit, že druhá kniha bude ještě o kousek větší, ještě o kousek tlustější - abyste ji nepřečetli zase za dvě noci :-) A bude v ní i o moc více fotek!

Než ale odjedeme, musíme trošku „zazimovat“ novohradské sídlo :-) a šumavskou manufakturu. Stavíme plot, čekáme na nové schodiště do kavárny, připravujeme „vysuté“ záhony na jaro (čert ví, kde v tu dobu budeme), natíráme to i ono, a trochu dostavujeme v patře. Děláme dřevo a likvidujeme starý čurbes.  Uf. Naštěstí jsme na práci už tři! E-liška pomáhá s nadšením a třeba pořez dřeva jí prostě baví…

Podrobnosti o expedici a den startu… to vše zveřejníme hned po prázdninách!


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit