Princezny z "La Marmolada Nordic Ski Area" | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Princezny z "La Marmolada Nordic Ski Area"

Zveřejněno 22.1.2019

Vlastně jen koukám, jak ten čas letí. Dnes jsem si to uvědomila opět a silně, když jsme na trati pozorovala E-lišku, jak trénuje na své první závody. Cože? Na její první závody, říkáte! Ano, narodila se tak nějak skorem včera, zdá se mi občas, a dnes letěla lesem - to video jsme viděla už snad 100x - aby splnila čas potřebný k účasti na největším závodě nejmenších. 

Na lyžích začala před měsícem a kousek, včera ji její trenérka přihlásila na závod, který proslavil Dolomity... Marcialonga, na jeho verzi pro prcky, kde startuje na šest stovek závodníčků. Eli trénuje denně. Někdy 2x. Bereme to jako hru a obrovskou zábavu, ale indiánka do toho dává celé srdce a dost tím žije - k tomu tréninková trať Marmolada Nordic Ski Area prochází naší zahradou, stopu si řežeme sami, v baráku máme běžkařskou půjčovnu a Eli tatínek vyhrál své první závody na běžkách, kdesi v kopcích nad Berounem, už před čtyřiceti (!) lety :-)  Eli tu má už i velké vzory, slečna z fotky je jednou z nejlepších italských juniorek a... já se u toho s ní dostávám do formy :-) Tři děti jsou na těle čtyřicítky znát  :-) 

Dodnes jsem v této sekci psala o tom, jak a kde běhám, o závodech, pocitech z běhu i... lásce ke sportu samotnému. A najednou podepisuju přihlášku vlastní dcerky na její první závody na běžkách. Sakra, to je závod. Ten s tím časem!  

 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(26.1.2019 21:30:31)

Týýýýýýý jo, paráda!!! Být to blíž, tak hlásím našeho Toma, který si přál běžky k Vánocům, dostal je a teď, co je sníh od začátku roku i u nás, není den, aby na nich nevyjel! Parádně by si zazávodili!!! Snad si to hezky užila, závodnice malá! Je skvělá!

(26.1.2019 22:23:39)

Tak to máme doma podobně :-)  Byl to nádherný závod, dám sem fotky brzo, 430 dětí, Eli  ani neměla závodit, je o půl roku mladší, než limit, ale moc chtěla s kamarádama, co s nima trénuje. Hromadný start... divočina. Na FB kempu je video! Tak příště přijeďte! 

(26.1.2019 11:36:27)

Tak zdravíme všechny tam pod Horou , Hlavně naší závodnici E-lišku, držíme palce.

Zde také mrzne, jenom nesvítí sluníčko, krajina zahalena ve sněhové vánici. To zase bude masakr na D1.

Zdraví Naďa a Mirek z Vysočiny 

(26.1.2019 17:22:16)

Ahooooj do vánice, u nás modr nebe a mráz a my celý den na závodech! Pro Elišku to bylo tak vyčerpávající :-) že po dojetí do cíle usnula ihned tatínkovi v náručí :-) 

(24.1.2019 03:47:57)

Moc fandim a drzim palce,i ja mam moc rada lyze,minuly tyden se k nam blizko pristehovali vnoucata z Floridy a dnes nakupy obleceni a v nedeli na hory ...uz se moc tesi.....a co je nejlepsi,nebudou mackat knofliky na priblblych hrach,ale padat ve snehu...to bude narez.......Blani dceruska cela maminka

 

(24.1.2019 07:51:03)

Tak držím palce, ať se povede a baví je to... ačkoli, baví je to vždy tak, jak jim to rodiče podají a na "baví" se moc neptají :-) Užívejte! My ve stopě denně hodinu a půl, Eli řádí a den za dnem je odvážnější ve sjezdech. Jednou týdně má trénink s dětmi z ski klubu a sama vidí, zda dělá pokroky, či ne... Posílám lyžovací pozdravy, u nás dnes mínus 13, pěkně bílo a modré nebe! 

(23.1.2019 12:06:27)

Eli, nejenom že ti to moc sluší, ale seš super holka, budu držet všechny palce, ať se daří na závodech, ale i když nevyhraješ, už to, že se zúčastníš je bezva,jednou výhra přijde jako u maminky. Máš skvělé rodiče!

(23.1.2019 14:21:00)

Helenko, děkujeme, tady super mrzne, celý den sněží a Eli má za chvilku trénink :-)  Moc za ní děkuju a dáme vědět!!!