První podzimní závod a… vítězství | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

První podzimní závod a… vítězství

Zveřejněno 9.10.2019

V rámci sobotního běžeckého závodu Night run odstartoval i vložený závod dětí „211 KIDS Cup“. V kategorii nejmenších vyběhla na trať vedoucí okolo českobudějovického náměstí i Eliška Anna. Byl to první závod naší nejstarší v nastávající podzimní krosové sezoně, kterou jsme pojali jako ideální přípravu do běžkařské stopy, a možnost se trochu popasovat i vyzávodit. Obojí, bo trénujeme mimo dětské skupiny a náš dolomitský tým máme spíše na zimní akce, opravdu potřebujeme. 

Letos v zimě nás čeká nemálo hezkých běžkařských závodů, Eli se už nemůže dočkat a nic nenecháme náhodě :-)  

Eliška se ještě pořádně neorientuje v chaosu předstartovním, kouká, kde co lítá a na tu spoustu tvorů stejného druhu :-), ale nenechá se rozhodit. Dlouhé minuty před výstřelem hromadného startu zaujme postoj s pěstičkami sevřenými, ruce v lokti připraveny k boji… a čeká. A pak letí. Sice se pořád ohlíží a rozhlíží, její zvědavost ji brzdí na rychlosti, ale… i tak letí. Asi jí prospělo i krásné startovní číslo: 3333 :-)

Ačkoli na startu lehce zaspala, právě to rozhlížení :-), tak o padesát metrů dále už byla v čele a nenechala nikoho na pochybách. Divoška z Dolomit, co si týdně běhá pro jogurt nahoru na Malgu Ombrettu a mezitím prohání Miu a dospělácký dohled po okolních lesích, byla prostě první. Po vítězství v Montura Mini Vertical, který byl součástí Marmolada Super Vertical v Dolomitech počátkem léta, konečně vyběhla, jak říká, a vyhrála další zlatou.  

Ten den Eli s tatínkem zavítali ještě na závody minimotorek, také v Budějovicích, které ovládl Elišky o pár let starší kamarád, už dokonce Mistr republiky, písecký Adam Vyskočil. Adrenalinu kupa, nádherné agresivní jízdy malého borce a vůně spálených pneumatik, sice pro nás jiný, ale přesto krásný svět! 

Den vítězství Eli a Adama byl o to příjemnější, že Eliška v sobotu slavila Den svého jména.

A jako vždy, pár fotek :-)

POZVÁNKA: V sobotu dopoledne (10:00 hod) bude Eli startovat v Plzni na Běhu Borským parkem, přijďte fandit :-) 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(10.10.2019 10:44:45)

Velký frajeři!!!

(10.10.2019 12:18:47)

Držíme palce na jejich víkendové závody  :-) Eliška v Plzni a Adam v Itálii! 

(10.10.2019 03:31:40)

Gratuluji a moc fandim.Eli je nejen ...cute,ale i borec.Cela maminka.At se dari

(10.10.2019 06:18:04)

Děkujeme a pozdravy letí za Vellkou louži!