První vernisáž. První beseda. Druhá kniha. Cheb! | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

První vernisáž. První beseda. Druhá kniha. Cheb!

Zveřejněno 27.11.2016

Nikdy by mě nenapadlo, že budu v kalendáři… dívka měsíce :-), že si budu dopisovat s královským dvorem o tom, co vařím, že napíšu knížku. Natož druhou. Nikdy by mě nenapadlo, že Kraus ve své televizní show řekne mojí marmeládě, no to je teda žrádlo, nikdy by mě nenapadlo, že budu mít výstavu fotografií! Velikých a na tak krásném místě. Nikdy by mě nenapadlo, že si na vernisáž spojenou s představením Příběhu psaného do vody budou lidé kupovat vstupenky. Natož ke stání, poněvadž sezení bude vyprodáno! Vlastně, však víte, nikdy by mě nenapadlo, že cokoli, co udělám, bude vůbec někoho zajímat. Natož já sama.

Celý pátek až do soboty jsem byla hostem úžasných lidí z krajské galerie fotografie G4, Hanky a Zbyňka. O můj tým bylo postaráno naprosto úžasně - já se tak mohla v klidu a procházkou po hlavním náměstí seznamovat s jedněmi z nejkrásnějších střech v zemi. Také s gotickým Špalíčkem i kontroverzním tzv. Černým domem s podmanivým středověkým vzezřením… Nahoře krása. Pak si všimneš výloh dole a toho za výlohami - ano, zaskočila mě bída nejednoho z obchodů, pěší zóna zaneřáděná odpudivými provozovnami American nails… snad v deseti hnusných exemplářích, co lákají zmatené a vnucují jim pozlátkový pocit světovosti. Další perly postsocialismu raději míjím v rychlosti a… těším se na večerní setkání s fanoušky, přáteli a hosty galerie.

Ještě, víte, že jsem si dala i větrník a punčák? Nechala jsem si dva „kousky“ z Mlíčňáku zabalit, propašovala je na hotel a – něco vám povím, bylo to tak hrozný, že to nejedl ani pan P., a stoleté chemické sloučeniny letěly do hajzlíku natotata! Doufám, že jsem nezpůsobila chebským kalamitu otrávením podzemních vod :-)

Samotná prohlídka Špýcharu, kde Art centrum G4 sídlí, byla zážitkem dočista perfektním a… k těm božím domům na náměstí to sedělo, jako prdel na hrnec. Když jsme pak zhlédla již zavěšené naše (jo, některé fakt fotil i pan P.) fotografie z obou expedic, které odborníci k výstavě vybrali, a jejich dokonalý vtisk do plátna, zůstala jsem jako opařená… To snad ani není pravda. A pokud mi fotomachři pověděli, že se na ty fotky fakt koukat dá, musím vás tam prostě pozvat! Výstava poběží do půli ledna 2017!

Vernisáž, beseda, autogramiáda, degustace mlíkový marmošky, prodeje POV, PPDV a marmelád se z dvou hodin (plán), protáhly na hodiny 3 a více (realita), já ke konci už nevnímala svět a nespojovala si obličeje se jmény, moje holky to bavilo, bo Baruška jim dovolila lumpačiny, a když se jí kdosi z hostů zeptal, za co by vyměnila práci u nás, odpověděla poměrně zásadně: za nic! No potěš :-)

Byl to večer naprosto jedinečný! Děkuju všem, místním i těm, co dorazili z míst i stovky kilometrů vzdálených! Děkuju hlavně tvrdohlavé Hance, která snad po dvou letech jednání, já pořád neměla čas, vše dotáhla do úžasného konce.

---------------------------------------------------------------------

Je to paradox, ale na výstavě našich fotek v galerii, co fotky 30 let vystavuje, jsme si pořídili fotky, které… jsou krutě rozmazaný :-(


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit