První zmínka | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

První zmínka

Zveřejněno 1.8.2019

Slíbila jsem červenec, ale nešlo to. Neuměla jsem to celý měsíc a kus uchopit. Srovnat se s tím naprosto neuvěřitelným a pro většinu z vás / nás i nemyslitelným krokem, který můj muž slíbil dcerám a splnil. Proč? Prý kdo jiný by to měl udělat… říká. A dodává, že život je krátký. A že každá holka chce být chvilku princeznou. Já jsem v tom trochu nevinně, ale s nadšením a bez protestů :-)

A tady to musím trochu… zklidnit, ne, fakt to není o mojí svatbě! A o čem tedy? Proč? Potřebujeme vrátit do Čech část produkce. Potřebujeme v Čechách zázemí. A potřebujeme ho trošku větší. Nejen kvůli Světové výstavě EXPO, ale… i kvůli vám. Rozkrájíme se, tak trochu. Dnešním dnem počínaje, protože Dolomity zůstávají naším domovem.  

Salámová metoda velí v nejlepším přestat, aby TO bylo snesitelné. 

Vybrala jsem pro vás jednu fotku, která je a není o TOM všem. Je na ní moje nová 100% realita, ale cizí příběh i skutek :-)  Že je to zmatený? Naplno by to mohlo být pro některé i na defibrilátor! 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(5.8.2019 23:19:37)

Nooo, týden jsem nenakoukla, protože na dovolené na Šumavě nebyl čas. Teď se podívám, napadá mě zámek, hrad, cokoliv takového, ale stejně jsem z té šifry jelen, srnec i daněk v jednom! Ještě že si hned můžu přečíst další část indicie! Jdu na to! 

(2.8.2019 16:36:52)

Prosím, pošťouchni vašeho technika, ať všem registrovaným chodí na mail nějaká upomínka, že jsi na web vložila něco nového...bo dnes jsem tu už po sto padesáté deváté a furt nic :-))))) v tuto chvíli je on line 18 spřízněných duší a dnes tu zavítalo celkem 281 spřízněných duší, 159 z toho já :-))))))

(2.8.2019 16:48:18)

No to je dobrej nápad, napíšu mu :-) Já lítám mezi zařizováním prázdnejch a uklízením plnejch místností, honím Maxe, bo furt utíká sem a tam po 4, honím muže, aby něco dělal a... teď dělám holkám pokojíček :-) Bude... jako to vše okolo! 

Pak šoupnu text... Já vím, že čekáte, ale mám jen jeden den na práci tady a ráno letím do Dolomit zpět. Jo a systém bere jen jeden přístup denně z IP adresy, tak sem asi fakt dnes přišlo tolik lidí :-)  Pusu za roh! 

(2.8.2019 17:46:12)

Balni, jsi moc šikovná, zvládáš hnízdění v českých krajích a k tomu odpovídat nedočkavým spřízněným duším. Děkuji za nás všechny, bo si zase trošku více prozradila ❤️❤️❤️

(2.8.2019 18:04:53)

Chi chi mě baví montovat nábytek i vám tady povídat, že ho montuju :-) Ale slibuju, pokud toho lososa stáhne, naporcuje a udělá k večeři pan P., pak to sem šoupnu před úplnou tmou :-) 

 

(2.8.2019 15:12:57)

Květa také bez hesla, budu muset pošťouchnout našeho technika, aby děvčatům pomohl... A tak přenáším z emailu: 

Všichni moc dobře víme, že umíte fantasticky napsat knihu. Dnes už vím, že umíte ještě lépe napínat :-) . Máme doma obrovskou radost, že jste časem zase našla cestu domů do vlasti. Moc Vám celé rodince přejeme abyste zde byli moc šťastní a  aby ten sen za to stál. Rádi se s Vámi uvidíme až bude příležitost, jsme totiž Vaši velcí fandové. 

Co se týká té krásné nevěsty v kapli, něco mi to připomíná, jako, že jsem to už někde viděla, jen nevím kam to mám zařadit nebo se pletu? Je to však jedno. Důležité je byste byli zdraví a šťastní vespolek. P.S. už se těším na 2.zmínku :-) .

Všechny zdraví Květa

Květuško, fotka není soukromá, jistě byla k vidění :-) ale dnes přinesu další zmínku, tak snad to trochu zjednoduším :-) Moc pozdravů od nás všech, moře vzpomínek a budu se těšit na další zprávu! A protože jsem včera zmákla pár kapitol nové knížky, věřím, že se v termínu dočkáme i té a sejdeme se, jak jinak, na pořádném uvedení jejím na svět! 

(2.8.2019 11:11:26)

Po týdenních puzzlích , které  mi P. opatrně vkládal (při popíjení vaší jedinečný grappy)  do hlavy, my vyšel podobný obrázek :-) ...jen pořád vím hovno :-):-) :-) 

I ❤ You

I Miss You 

(2.8.2019 14:40:40)

upřímné doznání, taky pochopitelné a hele, klídek, když to po sobě čtu, nejsem ani já chytřejší :-) Ale neboj, brzo to PRASKNE! 

(2.8.2019 22:47:20)

Bane, všechno už vím, jen jsem to tady nechtěl vykecat :-)

(2.8.2019 22:52:50)

Tudle nudle vís, ale brzo pravdu odhalis :-) 

(1.8.2019 21:04:31)

No a teď píše Ivča příbramská, skalní marmeládová čarodějka, kmenová babička našich indiánek a moje velká kamarádka. Zase ztratila heslo ke vstupu do komentování článků :-) :-), ale píše, jak moc se těší na další slet a přeje dobré kroky Českou zemí! 

Nemusíme se vidět rok, a pak je to jako tsunami, nemusíme si volat, ale pak je to k nezastavení, protože my marmeládové čarodějky jsme jiné, výjimečné, praštěné a dokonale sexy :-) IVANKO, SRAZ BUDE BRZO a bude velkolepý!!! Pusu od celé party! 

(1.8.2019 20:58:37)

Když přišli do kavárny, přinesli radost, legraci a parádní popovídání. A podporu. Bylo jich mraky, někdo se ztratil, bo jsme se ztratila já ze Šumavy, jiný zasejc proto, že jsme opustila fejzbůk nebo Čr.  Mnozí ale zůstávají a občas vystrčí růžky, jako I. Dnes mi napsala: Kdysi jsem vám já, katechismem nepolíbená, napsala, že jste výjimečná a odvážná a popřála, aby nad vámi při vašich cestách Bůh držel ochrannou ruku. Jsem si jistá, že jestli nějaký Šéfík přece jen existuje, tak to spolehlivě plní. Vousatý odhodlaný Anděl, co se drží kolem vás, je toho důkazem. Přeji všem pod Horou pevné zdraví, krásné léto a mám radost z vašich úspěchů. I

Takováto psaní, i proto ho dávám sem, jsou mi obrovskou hnací silou do dalších let i minut, do dalších bojů i kroků, jsou mi vším potřebným! A proto z celého srdce děkuju Vám, milá I., i vám všem okolo! Blanka

(1.8.2019 17:56:57)

Říkala jsem si, že jsem to v červenci prošvihla, tu novinku. :-)  Takže ne. Uch. 

Ale co to teda je??? Je to čím dál tím zamotanější. Jsem z toho jelen. :-)

Všechny moc zdravím, Blani. Krásné léto.

 

(1.8.2019 19:32:20)

Kami, je to secsakra zamotaný, a je dřina i pro nás to rozmotat :-) Ale jsem ráda, že jsi u toho a moc se těším... na pořádný SLET marmeládových čarodějek! Krásné léto!!!

(1.8.2019 17:39:51)

Blani, asi si vzpomeneš na můj první tip.."možná se zde budou slavit Elišky narozeniny, možná že i jiné oslavy..... srdce buší nádherou, opravdu máš pohádkový dom, splněný sen si opravdu moc zasloužíš.

Tak prosím, otvírejte další komnaty. :-)))

(1.8.2019 19:30:41)

Komnaty, komnaty, píše Helenka... no jo, jak je ta písnička: kdyby se v komnatách, běhoun jak hrom natáh, to by se krásně žilo... Holky to zpívají dnes a denně :-) Helenko, seděla jsem s mužem v parku a povídám, tohle není pravda... nic z toho není pravda :-)   

(1.8.2019 17:04:56)

Defibrilátor? Musela jsem si naráz votevřít marmošku i med z pod Hory, abych to vydejchala! A to ještě pošilhávám po tý voříškový grapě, co mi tu ve štíhlý lahvi dělá parádu už nějakej ten pátek!

No, ta naše holka z lesa moc nemluví, zato píše jedna báseň. Napínáky, ty by jí šly věru parádně :-))) takže po cestopisných povídkách celosvětových a pohádkách z Afriky zařaď, Blani, i nějakou tu krimi nebo sci-fi :-) bo je to čtivý úplně všechno.

Ale bavíš nás!!!

PS: jen to titruj trochu rychleji, bo ty starší ročníky (myšleno já) by se toho nemusely ve zdraví dožít :-)))))))))

(1.8.2019 17:14:05)

Dobrě, dobře, zrychlíme tah na branku :-) Děkuju za podporu šílenství, věřím, že právě Ty budeš koukat s velkým pochopením, bo víš, že snít má smysl a sny si plnit je téměř povinností :-) A protože jsme první komentář, mám tu pro tebe odměnu: to místo, kde nevěsta krásná klečí, je "u nás". V druhém doma :-) Klíče mám právě teď pět hodin! 

Pozdravy vám oběma :-) 

(1.8.2019 17:27:25)

Přiznám se, že mne napadají různé věci...ale spíše poznám kdejaký kopec či strom, však oltáře mne trochu životem míjí..pokorně všam vyčkám rozuzlení.

V tuto chvíli je pro mne podstatné, že budeš i blíže, než za 10 hodin jízdy nocí. A pokud je to splněný sen, budu ta nejšťastnější i já a radovat se spolu s Vámi! Pusu všem :-)

(1.8.2019 19:26:00)

Oltáře nebyly ani pro mne nikdy místem, které bych frekventovala, až s panem P. chodím víc do kostelů... Přesto tam chodíme jako do kulturního, než náboženského "stánku"...  Dnes ho mám vedle ložnice :-)