Velikonoční neděle na Zalužanském zámku | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Velikonoční neděle na Zalužanském zámku

Zveřejněno 12.4.2020

Boží hod velikonoční či Slavnost Zmrtvýchvstání Páně… to je největší den křesťanského církevního roku, při níž se slaví Kristovo zmrtvýchvstání a vykoupení celého lidstva. V dnešní době poselství naléhavé o to silněji, čím více svět trpí tou zvláštní nemocí. 

Jeden nemusí chodit co neděli do kostela, natož aktivně praktikovat, je i jiná víra, ta pro mne důležitější, víra v druhého, víra v rodinu... Přesto jsou Velikonoce i pro nás velkým svátkem pokory a příslušnosti k základům, na kterých naše civilizace stojí. 

Možná si takto, v karanténách a v nouzovém stavu, uvědomíme lépe a hlouběji podstatu těchto svátků, že to není honba za dárky, obžerstvím a všebarevnou dekorací z obchoďáků, že stačí… o poznání méně (více), že to více je být u jednoho stolu s chudým beránkem, s rukou toho druhého v tvojí a věřit stejné věci. Lásce. Klidně celé tři dny :-)  

Přejeme všem, my z fotky i pan fotograf, přejeme od srdce všem, kteří sem v tyto dny zavítají, těm, kteří nemohou, ale strašně moc by chtěli :-), přejeme upřímně krásný svátky velikonoční a zdraví, které s každým sajrajtem zatočí a nenechá si nic líbit! 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(12.4.2020 22:10:37)

I vam vsem Blani,moc krasne receno,jako vzdy od srdce....hezkou rodinnou pohodu

(12.4.2020 22:15:14)

Krásné Velikonoce! Pokud tedy u vás velikonočního zajíčka nesežral racek, jako u nás :-)))

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=NZo_35f4KY4&feature=emb_logo