Vítání občánků na Zalužanech | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Vítání občánků na Zalužanech

Zveřejněno 4.10.2019

Ačkoli máme Maxe Tea narozeného ve stejném roce, jako je šestice dětí v obci vítaných minulou sobotu, celá paráda se nás týkala z druhé strany mince :-) Ke krásné akci plné úsměvů nejen dětských, pohodové lásky a důstojnosti, jsme propůjčili slavnostní sál zámku, pro děti připravili knižní dárek a k dekoraci nachystali stovku čerstvých růží a… prostě Eli s vybranými školáky z obce recitovala! 

„Pořád se pozastavuji nad tím, jak letí ten čas, jak důležité je být s vlastními dětmi co nejvíce, vnímat každou vteřinou jejich dech, vůni i touhy, dávat jim rady, nabízet pomoc i nezapřít odpovědi. Kdo jiný by jim měl být po boku?! Nesmírně si vážím možnosti nedávat děti do jeslí, školek a škol, nesmírně si vážím partnera, který vidí svět okolo nás mojí optikou. Nebo já jeho? Od narození Eli v dodávce, přes všechny ty expedice světem až po život na horské samotě cítím, že jdeme správnou cestou. Nečekaně tvrdou, k nepochopení jinou, těžkou jak nikdy nic jinýho v mém životě, ale za boha bych z ní nesešla.“  

Naše děti možná nebyly nikdy nikde přivítány jako občánci – ne pozor, nejsme nemocní světoobčanstvím – naše děti možná říkají „doma“ více pokojíčkům a vrátkům, ale věřím, že onen den Svatováclavský pro ně byl stejně tak slavnostním a důležitým, jako pro děti v místě a komunitě ukotvené.

Děkujeme všem účastníkům, obci i panu starostovi a pouštíme malou galerii

Jen drobné zamyšlení, dnes píšu o vítání nových občánků, a v kontextu mého včerejšího textu o nesmrtelnosti a jednom slavném klukovi z Plzně musím dodat… spravedlivý je koloběh života, tvrdý, ale spravedlivý.  

A ještě jedna uštěpačná, na Zalužanech to byla výhradní forma vítání, kterého se chci kdy účastnit a věřím, že těmto capartům se dostane od rodičů, obce i státu opravdového, upřímného a jediného správného „my to zvládneme“, protože je, a jen je, naše země potřebuje! 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(4.10.2019 19:29:01)

Zdravím, a nedalo mi zde ještě jednou nepoděkovat za možnost uskutečnit naší tradiční obecní akci. A hlavně paní Blance a celé její krásné rodině za laskavou atmosféru, kterou pro akci v jejich novém Zalužanském "domově" připravili. Děkuji...

Tomáš Pechar

(4.10.2019 21:11:18)

Vítám Vás tady u nás :-) Tak moje překvapení, které právě produkce ladí do finále, prvně prozradím tudy Vám: První koncert: 20.12. 18:00! Brzo pošlu pozvánku s plakátem. Budu se těšit! 

A jsem moc ráda, že jsme měli tu možnost brány zámku pro Vaši akci otevřít!