Zlatá liga 2020... byla fakt ZLATÁ | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Zlatá liga 2020... byla fakt ZLATÁ

Zveřejněno 3.7.2020

Prestižní atletický seriál Golden League, který deset let přinášel to nejlepší z nejlepších atletů světa, si asi pamatujete. Dnes se v Čr organizuje pod jménem Dětská Zlatá liga seriál závodů v pětiboji a Eli si na jedno kolo až do Olomouce vyrazila. 

Opět šest stovek kilometrů na severovýchod, však z Frýdku se vrátili předevčírem! Ukrutně se těšila, konečně bude závodit ve více disciplínách. Krátký sprint, skok do dálky, hod, překážky, dlouhý sprint. Pěkně náročný den čekal malou atletku, když s tatínkem za úsvitu vyjížděli. 

Krásně zorganizovaná akce, včetně občerstvení a príma spíkra, sluníčko a hodně hodně dobrých soupeřek. Malá atletka z hor si v pořádném záběru zlepšila osobák na 60m i ve skoku do dálky (a to je nejdůležitější), vyrovnala svůj rekord na 400m a nakonec… v celém pětiboji se slušným bodovým náskokem zvítězila, a neztratila se ani v porovnání v atletkami o rok / dva staršími. 

Zlatá medaile už má své místo mezi dalšími. Ale ani tentokráte nedostala Eli nic zadarmo, bitky to byly ostré, nejedna soupeřka uronila i slzičku a cestu zpět si Eli rozdělila spravedlivě mezi čtení o statečném náčelníkovi Apačů a poctivý spánek :-)  I na školu zůstalo v programu místo, v autě opakování matematiky, pak zpěv a nakonec  zastávka:  Smetanova Litomyšl, procházka, výklad a... zmrzlina!

A PÁR FOTOGRAFIÍ 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(4.7.2020 10:04:44)

Nepřestávám obdivovat Eli úspěchy :-) a taky six - pack a profi dresík malé atletky, bo ty druhé atletky mi přijdou oděné stylem na hoďku na lítačku kolem domu :-)))))))))))

B R A V O !!!

(4.7.2020 10:19:15)

Stačí si prohlédnout startovací lajnu ... pouze Eli špičkové startovní postavení, včetně správného stereotypu horních i dolních končetin, osy trupu i pevného středu těla. Ještě jednu dívku s nějakou tou výhradou bych Eli příblížila. Zbytek ...

PS: někomu je prostě dáno, geneticky podšoupnuto a pilně vytrénováno! 

(4.7.2020 12:21:00)

Ano ano!

(4.7.2020 13:31:46)

Jani, jako jo, někdy to tak je, někdy je tam více těch v dresu, ale pořád jsou to prckové a i sehnat něco malinkýho jako závodního je náročný. A pak, Eli ví, že musí vyhrávat i v teplákách nebo džínách :-) A doma a na stadionu v Písku trénuje... nahatá :-)
Mimochodem, její "plank série" jsou neuvěřitelné a já po první musím odpočívat a ona dá 3... zábavou, ne dřinou. Je to paráda vidět, jak je to obě baví a Max už je napodobuje...

(4.7.2020 13:35:52)

A k té technice, to vychází z P.oblíbeného drilu nadevše. Dennodenně minimálně hodina a to mluvím o fest drilu... žádné výmluvy, okecávání a pošklebování. A světě nediv se, obě holky to přesně takto i baví.  Jde to teď, za pár let začít, to by bylo těžší... Vidíme na závodech, že i většina velkých dětí to, co popisuješ, prostě nemá, nedělá, nedá. A je to tím, že na ně doma kašlou v domění, že to je práce trenére (a taky je) a trenéři to mají prostě také... v paži. I na velkých akcích je to smutný pohled mnohdy. A proto se nelze divit, že na vrcholné mezinárodní úrovni máme tak malé zastoupení. 

(4.7.2020 09:10:08)

Jaké to překvapení :-)) Gratulujeme!!

(4.7.2020 13:28:35)

A...děkujeme od srdce, byla to príma a důležitá akce!