Pomluvy, řečičky, drby a jiné libůstky :-) | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Pomluvy, řečičky, drby a jiné libůstky :-)

Zveřejněno před 10 lety

Dobrý den, po ochutnání Vaší „broskvové s mátou“ ( je úžasná!!!) chceme ochutnat další! Taky bychom rádi pochválili dorty ve Vaší Slunečné kavárně, malinový a mrkvový neměly chybu a ten báječný kávovar Vám skutečně závidíme… Hodně zdaru a úspěchů ve Vaší báječné práci, držíme Vám palce a nenechte se otrávit nikým a ničím, protože tak jak to děláte je to správné! Podnikáme spolu s manželem už 24 let, víme přesně jaké pocity zmaru a beznaděje po střetu se „státní zvůlí„ člověk cítí a jak by si moc přál, aby mohl podnikat v jiné zemi a nebýt tu. Bohudík jsou tady i fajn lidi, pro které stojí za to zůstat… třeba Vy a Vaše báječné džemy!
Dana B. s rodinou

Dobrý den, naplánovali jsme rodinný výlet na Šumavu a samozřejmě jsme nemohli vynechat návštěvu Vaší Slunečné kavárny, v níž se dělá ta nejlepší káva na celé Šumavě a dorty, jejichž chuť se snad ani slovy popsat nedá.  Bylo nás tam šest a náš malý 11 měsíční syn. Radost dospělých z požitku není nic oproti výrazu na fotografii, kterou jsme pořídili, když Tobiášek uviděl a následně ochutnal Váš dort. Jsem si jist, že po jejím zveřejnění by se děvčata v kavárně už vůbec nezastavila :-D.
Rostislav S.

Mila Blanko, narazila jsem na tebe v casopise Doma na Sumave. Clanek o tve kavarne s nejlepsim kafickem a jinymi dobrotami byl podnetem na vylet do Srni. A i kdyz jsem nemohla vytisknout clanek a ziskat tim presicko zdarma, stalo to za to.  I tech ujetych 130km. Konecne vyborne kaficko od Pana Bozskeho (ze ktereho me prechazel zrak) a pan Mrkvovy - hmmm bajecna kombinace!
Doufam, ze jednou budes taky podnikatelka roku, jako clovek se srdcem na pravem miste a s nohama na zemi, co zije svuj sen. Tve rodine a tobe preji ze srdce jen to nej a doufam, ze te nekdy budu moct poznat osobne.
S pozdraven Hanka M.

Dobrý den, chtěl jsem Vám moc poděkovat za super zážitek z Vaši Slunečné kavárny v Srní, včera jsme konečně s rodinou dorazili a vše skvělé, jak dorty, tak až obdivuhodná obsluha, která má můj respekt, jak zvládala trpělivě a s úsměvem odpovídat na všetečně dotazy vše zákazníků, jak dospělých, tak dětských. Díky za vaší práci a snahu, vážím si toho a je skvělé, že jsou lidi jako Vy!
Míra K.

Dobrý den, podobných mailů jako je tento můj dostáváte denně asi spoustu...ale proč se nepřidat mezi ty, které vás obdivují, které inspirujete. Vrátila jsem se z dovolené na Šumavě, mimo jiné i z návštěvy Slunečné kavárny. Jsme z Krkonoš, přesto nás tichá i divoká příroda Šumavy zcela pohltila. Zakoupila jsem si váš pektin a vrátila se domů s radostí ze zavařování svých zrajících malin. Marmeláda krásně ztuhla a při každém ochutnání si vzpomeneme na krásné dny strávené ve vašem kraji. Děkuji. Vaše získané úspěchy jsou obdivuhodné, gratuluji. Ale daleko více mne "chytl" za srdce článek zveřejněný na vašich stránkách, ta statečnost a vůle nenechat se strhnout komercí, ziskem, obdivnými neupřimnými řečmi......ten článek jsem si musela přečíst vícekrát a stále se v myšlenkách k němu vracím. Přeji vám hodně osobních i dalších pracovních úspěchů, ať se vám splní i další životní sny.
S pozdravem Zuzka S.

Dobry den, pani Blanko, neznam Vas osobne a delam si obrazek jen z medii a uverejnenych clanku, presto mi dovolte vyjadrit obdiv k tomu co delate, jak to delate a ze to vůbec delate. V dnesni době jste pro me rarita, velmi prijemna rarita s vlastnim nazorem, za kterou něco stoji a která se neboji vybocit z obecne uznavanych postupu a business modelu. Drzim moc palce, at se Vam dari.
Iva S.

Mila pani Blanko, zdravim Vas z Noveho Zelandu a uprimne Vam blahopreji ke vsem Vasim kulinarskym uspechum v Anglii!!! S velkou chuti jsem si precetla vsechny dostupne clanky s Vasim pribehem, ktere jsou na internetu, vcetne Vasi webove stranky. Dokonce si dovoluji poznamenat, ze rozumim Vasemu rozhodnuti prodavat Vase produkty jen na par mistech a zastavit vsechno to silenstvi, ktere tlaci na objem vyroby.
Vedle tenistky Kvitove jste pro me dalsi hrdinka – Ceska Smile. Kdyby jste se nekdy v budoucnu rozhodla navstivit Novy Zeland, tak jste u mne v Gisborne velmi vitana. Mejte se moc hezky a preji Vam vsechno nejlepsi.
S pozdravem, Vera W.

Dobrý den, obdržela jsem Vaše marmošky a měla jsem co děla abych je s prominutím nesežrala najednou. Jsou vynikající! ( teda višňová s čokoládou zařvala druhý den, to jsem nevydržela)
Děkuji a jen tak pokračujte :-)
Jana B.

Dobrý den paní Milfaitová, zdravím Vás, ať už jste kdekoli. Nejdříve bych Vám ráda složila poklonu a pogratulovala, jak držíte svůj život pevně v rukou a daří se Vám obklopovat lidmi stejné krevní skupiny. Nedocenitelné. Jsem pravidelnou čtenářkou Vašich stránek a postřehů z EME, vždycky se dobře pobavím a - upřímně - "žeru" Váš způsob psaní.
Iva K.

Dobrý den, dnes dorazil od Vás balíček objednaných marmeládek. Všechny vypadají nádherně a tak jsme doma neodolali a hned jednu otevřeli - tu citronovou. Chutná báječně, opravdu musím říct, že jsem nikdy tak dobrou marmeládu nejedla a myslí si to i celá má rodina. Moc děkujeme a v brzké době znovu objednáme, jelikož předpokládám, že dlouho u nás nevydrží.
S pozdravem a přáním krásného léta.‘
Lea Ch.

Dobrý den Blanko! Vlastně Vám chci jen vyjádřit obdiv. Úplně všechno, každé slovo, které máte na svých stránkách a určitě také ve své budoucí knize, mi zní jako modlitba. Jako filosofie, jako životní směr a názor, který se mi líbí, obdivuji ho a jsem neskonale rád, že ho máte. Je to pro mě osobně i odpověď na celou řadu otázek, které si v současné etapě mého života pokládám a kterými se trápím. Děkuji Vám za to. Jste skvělá a jedinečná. Možná i to, že jsem Vás objevil až teď (na rozdíl od ostatních... připadám si jako "blbec nevědomý":-) mělo tak být. Jste jako anděl, který mi přiletěl na pomoc. Děkuju Vám.
Dalibor G.

Dobrý den Blanko, četla jsem si dnes na Vašich stránkách a byla jsem užaslá, nadšená i dojatá. Líbí se mi Vaše zapálení pro věc, Váš náboj, popis a vysvětlení Vaší cesty. Myslím si, že děláte správně, že jste se nenechala zatáhnout do velkovýroby, distribuce, obohacování jiných. Prostě si na sebe ušít vlastní bič a tím se každý den mlátit do bezvědomí. Také věřím, že jsou lidi, kteří Vaše Naše dobroty ocení.
Klára C.

Milá Blanko, snad už 3 měsíce se Vám chystám napsat. Když jsem o Vás poprvé četla v nádherném časopise "Venkov a styl" v červnovém čísle 2013, zahřálo mě u srdíčka, že existují lidé jako Vy a s nadšením jsem tuto zprávu šířila dál. To mě ovšem ještě nenapadlo, že mě asi za půl roku naprosto pohltí fandovství takových rozměrů, že budu denně čekat na Vaše zprávy z EME a prožívat každý příběh, zprávu, smát se s Vámi, rozčilovat se s Vámi, ... Je to lepší jak krásná literatura, jen je tam míň textu :o). Vy máte v sobě tolik dobra, odvahy a empatie, které podtrhuje Váš smysl pro krásně inteligentní humor, že se to nedá nazvat jinak než darem a požehnáním. Děkuji za Vás, za Vaše umění přenášet myšlenky na papír, za Vaši sílu se stále dělit citlivým způsobem o to dobré i méně dobré, děkuji, že ukazujete lidem, že ke štěstí stačí jen málo, jen si musíme zachovat skromnost a lásku.
A co se akce EXPO 2015 týká, no samozřejmě jeďte, kdo jiný, když ne Vy.  
podpis se ztratil…
Vy jste vážně blázen. Blázen, v tom nejlepším slova smyslu. Smekám před Vámi. S pozdravem,
Alena H.

Vážení a milí ze Slunečné kavárny, předem mé objednávky bych Vás chtěla moc pozdravit a to nejen do Slunečné kavárny, ale i paní Blanku na cestách a popřát hodně pracovních a cestovatelských úspěchů! Chtěla bych také moc poděkovat za příspěvky pí Blanky ať už  ze Šumavy nebo ohromné , i když strastiplné cesty za úspěchem či  z velké cesty po světě za poznáním! Z postřehů číší ohromná síla, radost ze života, inspirace, neuvěřitelný náboj, ponaučení a hlavně velký morální rozměr!
Jiřina S.

Dobrý den paní Blanko, vím, že nemáte čas číst dlouhé maily, jen chci napsat OBDIVUJI VÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NENECHTE SE, PROSÍM, NIČÍM ODRADIT!!!!!!!!!!!!!!! SVĚT POTŘEBUJE LIDI JAKO VY!!!
Jana B.

Dobrý den Blanko, viděl jsem reportáž o vašem skvělém světovém úspěchu při vaření marmelád. jste naprosto pohodová skromná česká ženská s ohromnou chutí ukázat co umíte.  a proč vlastně píšu?  věřte nebo nevěřte, ale tak mě ta reportáž zaujala že jsem pyšný být krajanem tudíž čechem a že skutečně ve vašem případě platí do puntíku "zlaté české ručičky". moc vám přeji aby další nové recepty, nové marmelády fascinovali chuťové buňky všem co kdy ochutnají vaše výrobky a dále vaříte marmelády s takovou láskou jako nyní.
s pozdravem Martin L.

Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit