Důvod už není, přesto… | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Důvod už není, přesto…

Zveřejněno 28.4.2020

Měli jsme důvod, proč na Zalužanský zámek. Byl velký, bylo to jako podruhé vstoupit do téže řeky, do úžasného proudu jménem Všeobecná světová výstava EXPO. Podřídili jsme tomu vše, včetně přesunutí aktivit do Čech. Byli jsme v pohodě za bukem :-) Italská firma dobře vydělává a my se budeme soustředit na Dubaj. 

Pak přišla doba pandemická a mnohé se změnilo. Plány se rozpadly. V Itálii máme zavřeno a díky hrůzám s C-19 zůstane zavřeno celý rok. To mění mnohé. Tak se alespoň lépe připravíme na cesty do SAE, na řádnou reprezentaci, naplánujeme a vyrobíme marmelády, jaké svět neviděl, však je to naše parketa, a zajistíme vše pro absolutní pohodu v místě. 

Začali jsme poptávat ubytování, letenky, projektovali vše tak, aby to nejméně zasáhlo děti, ale abychom i děti mohli vzít do místa dění. 

Pak přišly první zprávy o odkladu různých mistrovství světa, velkých akcí obchodních i kulturních, nakonec i Olympijské hry jsou odloženy… a nás se zeptali, jak se díváme na možné odložení Expa. Tušila jsem to. Psala o tom i tady. 

Dnes přišla definitivní zpráva, cituji: „Česká republika v pondělí 27. 04. 2020 podpořila návrh organizátorů Všeobecné světové výstavy na odložení EXPO 2020 v Dubaji o jeden rok. Učinila tak jako jedna z prvních zemí, které mají hlasovací právo v Mezinárodním úřadu pro výstavy (Bureau International des Expositions – BIE) – ten jediný totiž může o změně termínu EXPO rozhodnout. Organizátoři EXPO 2020 v Dubaji navrhují posunout začátek první Světové výstavy v arabském světě z 20. října 2020 na 1. říjen 2021 a ukončení z 10 dubna 2021 na 31. březen 2022. Důvodem je celosvětová pandemie choroby COVID-19, která má dopad jak na přípravy expozic, tak na předpokládanou návštěvnost EXPO.“ Nyní členské státy ratifikují návrh změny, předpokládá se jednohlasné vyjádření. 

Nám najednou zmizel ten hlavní důvod, proč jsme se vrátili do Čech. Jeden si může naplánovat vše do puntíku a dokonale. Riskuje často, předpokládá, že věci okolo prosviští, jak mají, kdežto…  

Když se daří, tak se daří… 
……………

No ale brečet nebudeme! Marmeládový concept store na zámku je otevřený, Akademie marmeládového umění restartuje a doufáme, že vás přijede co nejvíce v létě, do našich komnat a apartmánu! Expo bude za rok a půl, my budeme na něm, ano.  A do té doby...?


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(29.4.2020 12:18:15)

Tak já myslím, že hlavní důvod vašeho působení na zalužanském zámku je, aby jste to měli kousek do Písku na grilování uzeného pstruha :-D

(29.4.2020 12:24:11)

Je  pravdou, že až tady jsme tento kulinářský vrchol vyzkoušeli. Představ si, celá Itálie, a ani dalších 70, který jsem projela, tuhle lahůdku nezná!!! Měl bys otevřít restauraci!!! Byl bys slavnej, jestli bohatej, to nevím, ale slavnej 100% :-)

(29.4.2020 07:29:10)

A do té doby...?

No přece Anežka Cibulová :-)))))

❤️❤️❤️

(29.4.2020 09:07:47)

:-))))))))