Oficiálně nejlepší na světě... | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Oficiálně nejlepší na světě...

Zveřejněno 1.2.2018

Jako jo, nikdo od roku 2013 už se nemůže pyšnit titulem Nejlepší na světě, príma, ale...? Sdílené medaile a umístění? Náhražka za titul, nic víc. Přesto, je tohle to, co jsem kdy chtěla? Vy už to víte, čtete moje knížky, ale asi bych to měla napsat ještě jednou, podle dotazů novinářů v posledních týdnech - ne, není. Můj život je někde úplně jinde :-)

Mimochodem, právě jsem dočetla rozhovor s Petrem Hlavatým, zakládajícím partnerem poradenské skupiny HPCG, která pořádá pátým rokem ocenění podnikatelů a firem: Český Goodwill. Zajímavý rozhovor o tom, jak roste do mezinárodní podoby tento výjimečný český projekt, jehož cílem je oceňovat firmy, kterých si lidé váží. Ano, běžní lidé, ne poroty, ale všichni ti, kteří kdy přišli do styku s firmou samotnou, jejím jménem či představiteli. Náročné zorganizovat, náročné získat nominaci, moc náročné pro nás nominované uspět.
 
V jeden moment pan Hlavatý říká: „Během těch čtyř ročníků bylo mnoho a velice různých a nesmírně silných příběhů. Mohu ale říci, že nejvíc hlasů veřejnosti v dosavadní historii projektu dostala královna marmelád Blanka Milfaitová, které chodily hlasy i ze zahraničí.“
 
Proč jsem si tento citát poznačila? Proč mu dávám význam? Pro mne je ČG, ale stejně tak Živnostník roku nebo Žena regionu synonymem opravdového úspěchu dobrého jména, marketingu a ryzosti příběhu. Poté, co se ze světové soutěže v přípravě marmelád stal tzv. distributor stovek a stovek medailí, a soutěž na „NEJ na světě“ rezignovala jen proto, aby v dobrém slova smyslu uspokojila výrobce a účastníky mistrovství z mnoha koutů světa, hlavně ty anglické, a dovolila tak více jak 200 výrobcům používat „medailovou samolepku“, je dobře, že se jiní nezalekli ukázání prstem -  "Ano, tento člověk je letos nejlepší. A pokud jsme tím naštvali ty druhé a třetí, pak sorry, ale slaboduchost řešit nemůžeme..."

Nechci být nevděčná, ale o tom, že je jeden ve svém oboru uznávaným a respektovaným výrobcem, službou, nebo myšlenkou, svědčí dnes více jedinečné třetí místo (například) mezi Podnikateli roku, konkrétní země, než ve stovkách sdílené třetí místo na oborovém šampionátu. Jsem stopro přesvědčená, že pro klienty a zákazníky oceněných, je nesdílený úspěch, úspěch jedinečný a výjimečný, impulsem silnějším, významnějším a pusu více otevírajícím :-) Aspoň já to tak mám, kamarádi..

Jo a v sekci Napsali o nás je hafo nového za poslední měsíc, tak pěkný den všem. 


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit