Atlantic Sea Park, škola volá | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Atlantic Sea Park, škola volá

Zveřejněno 11.9.2019

Přijeli jsme na pár hodin, ale zůstáváme dva dny. Rodiče ví, kdy nás (se mnou se učí i Mia), škola bere na 1000 procent! Máme tu hodinu zeměpisu, gymnastiky a celodenní lekci věd přírodních.  A pak ještě jednou, protože opakování matka moudrosti! 

Nádrž Great Atlantic tank v mořském resortu Atlantic Sea Park má objem 4 miliony litrů mořské vody a uvnitř žijí obří úhoři až třímetrovky, halibuti na 300 kilo váhy, nespočet lososů, tresek, rejnoků… a tuňáků taky habakuk! To je pánečku akvárium, a dělí nás „jen“ síla 26 cenťáků akrylátového skla! 

Co minutu rybičkám obří vrtule vyměňují vodu v objemu 10 000 litrů! Chápete to? Co minutu deset tisíc litrů. Já to sice ještě asi úplně nechápu, ale podle vyvalených očí taťky, to bude nejspíš hodně! Naštěstí je to do moře jen pár metrů. No a v tom akvárku se v jednu chvilku proháněl taky pan potápěč, měl koš chobotnic, krevet, sardinek a čert ví čeho ještě a krmil ty obrovské potvory, jako když my krmíme naše kačenky a kocourky! Nakonec nás pozval na společnou fotku! A já budu taky potápěčka, jako tenhle princ a jako tatínek, co byl na vojně potápěč záškodník, nebo jak se jim to říkalo.   

Tak si užíváme přírodopis ve své nejčistší formě kontaktního bazénu, kde mohu hladit mořské hvězdy i velikánské sasanky, brát si různé kraby do dlaně a dotýkat se podivuhodných rybiček, barevných ježků dokonce, i langusty mezi prsty chytáme… O kousek dále dostaneme zlodějky s háčkem, na kterém sardinka a jdeme lovit dravé ryby a pěkně nenažrané kraby pavoučí. 

Naše škola nemá přestávky, nikdo tu nezlobí a nevyrušuje, na nikoho se nečeká, sem inkluze nesmí! A vyučující má dokonalý respekt :-) 

U vedlejšího otevřeného bazénku je cedulka, abychom si dávali pozor na prsty, protože horem dolem tu šmejdí vlčí ryba, startuje při každém dotyku hladiny rukou a kouše jako divá. Budeme si to dobře pamatovat.  

Přišli jsme na jedenáctou, když otevírají, a museli nás při zavíračce vyhnat! No, abych pravdu řekla, bylo to už druhé rybí super akvárium v tomto školním roce - prvně nás taťka dovezl do Kodaně, kde je naprosto jedinečný obrovský Ocean Park The Blue Planet s průchodem snad samotným mořem! Bože… 

Zatím je ta škola dost adrenalinová akcička a přála bych ji všem dětem! 

Odpo jsem taky pomáhala krmit tuleně i tučňáky, a minule se pomuchlovala trošinku s tarantulí a s krajtou, co bydlí ve stejném resortu :-) 

Na závěr výuky probíráme s mamkou před dost výmluvným „didaktickým materiálem“... potravinový řetězec. Prostě kdo koho žere. Od fytoplanktonu přes zooplankton až po dravou kosatku. Ale nevím, nezdá se mi ten seznam dokonalý, bo nakonec cokoli stejně sní taťka (velrybí salám i kosatkovou polívku jsme měli nedávno), a na té tabuli prostě náš taťka chybí!?

Mimochodem, jsem školačka a nemám notýsek na hodnocení, školní brašnu ani penál, není tu žádný stres, nemusím vstávat na šestou a ve školní jídelně mít deprese z bašty v nákladové hodnotě 20 Kč. Hm, ale dnes mi nešlo moc čtení a furt si pletu slovíčka, třebas Lídu s Libuškou v nějaké povídačce.  

Přesto všechno mám jedno velké přání, naši to ještě neví, ale moc, ale moc bych chtěla glóbus! Pořádně velkej glóbus! 

Co píšu, tak taťka fotil, a vše najdete tady!


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(13.9.2019 07:07:52)

Paráda, vodní svět jako na dlani. Tak si tu čtu a čtu, občas trochu zbrkleji, bo už se těším na fotogalerii a přečetla jsem si: Přesto všechno mám jedno velké přání, naši to ještě neví, ale moc, ale moc bych chtěla...další sestřičku ❤️ ale glóbus taky dobrej :-)))

(13.9.2019 08:04:46)

Poslouchej, dennodenně slyším, že nás je už šest, že s epočítá i Anežka, ačkoli je teprve v bříšku, a je jedno, že tam i není :-)  Holky to vidí jako rozhodnutou věc, Max má rok, je na čase na nový příchod :-) 

(12.9.2019 09:05:45)

Nááádhera! Krásná škola to je a i ten oběd vypadá skvěle :-) Tam určitě nebude ta kráva družinářka ,co pořád na někoho huláká:-)

 

(12.9.2019 09:21:07)

Ehm, no, kráva tu není, ale muž má "třídu" za vojenskou jednotku a tak se huláká i tady :-) třebas denní rozkazy, nástup před rozvinutý prapor, nebo na druhou stranu: pane, ano pane, to když holčičky odpovídají souhlasem :-) :-) :-) 

(12.9.2019 10:08:28)

:-):-) Nojo, já zapomněl ,že tam je s váma :-):-) :-) 

(12.9.2019 10:44:31)

Jag måste säga hej till honom!

(12.9.2019 11:27:50)

Va kul! Kan du svenska ?! Hälsar honom då :-) Ví kan skriva så här att P. inte förstår :-))

(12.9.2019 11:43:23)

:-) hele, už se těším na říjen! 

(12.9.2019 12:24:18)

Hele :-) to bude zase pecka!!

(12.9.2019 13:41:47)

100%  však jako pokaždé  ;-)