Blanka založila českou "enklávu" pod nejvyšší horou Dolomit! | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Blanka založila českou "enklávu" pod nejvyšší horou Dolomit!

Zveřejněno 12.4.2017

Vypadá to, že machří ze Zlína uzdravili zákeřným bacilem nakažený náš web a já jsem ráda, že Tě tu mohu po nějaké době přivítat... poměrně zásadním textem.  Sice se před několika dny objevil na našem FB profilu, ale trochu jsem ho aktualizovala:

Stěhujeme se.

Není to ani na Sicílii, kde už kus doma pár let máme, není to ani vysněný ostrov s dřevěným domečkem v severním Švédsku. Nejsou to Orkneje, fantastické Orkneje, není to naštěstí ani Praha, ani… ta jurta na louce uprostřed lesů, jak se mi zdávalo roky. A není to za rok, ani za dva měsíce. Je to teď. Za tři dny. To je můj život, a to vám právě společně s mojí malou Sicilankou oznamujeme. A docela oficiálně.

Na shledanou Šumavo, sbohem Pohoří na Šumavě, ahoj… i Santiago, musíš počkat na / až zkonsoliduju nový projekt. Čeká nás výzva neopakovatelná.

Marmeláda mi dala drive, změnila mi život dokonale, to víte. Nechtěla jsem však, aby mi ten život svázala do kozelce ze skleniček a víček a pasírování. Jdu dál… co taková Jiskřící skála, Marmolada v Dolomitech, nejvyšší jejich hora - jak jen je to zaměnitelné, jak je to symbolické & sympatické, jak jen jsou to místa, kam jsem jezdívala s mužem na první rande. Tak tam! Další krok.

Na úpatí královny Dolomit si královna marmelád otevře… další marmeládovou manufakturu, dolomitskou mýdlárnu už tam máme, také pekárničku chlebů i dortů, vysokohorský bar i bistro, kde spojím lahůdky místních sedláků s našimi vlastními produkty! Přidáme půjčovnu sportovních potřeb i zázemí na pořádání sportovních akcí, založíme ovčárnu, králikárnu, psí boudu, také… pokud budeš chtít a umět, tak s malou blonďatou indiánkou osedláš koně a poletíte s větrem ve vlasech nedotčeným rájem…

A slíbila jsme dětem světem na duši pošramoceným, že otevřeme i Dětský resocializační tábor s Čumbrkovskými chaloupkami z mechu a kapradí, jako na tom videu ze severního Švédska, co obdivujete na mém FB.

Jo, je to též útočiště turistů, někdo to živit musí. Pěšky na sjezdovku, lanovkou na jediný dolomitský ledovec, dva potoky mi hučí za hlavou a děti v našem jezírku mohou chytat i ryby! A za zády už jen divočinu světového přírodního dědictví. Opravdovou divočinu made in UNESCO!

Zní to divně? Ale ne, je to jen trochu… š.í.l.e.n.ý!
Ostatně, přesně podle našich not, nemyslíte? To vše je součástí exkluzivního, krásného, dokonale jedinečného kempu, který za pár dnů osídlíme a za pár týdnů otevřeme do nové sezony! V krásném alpském domě pak, samé dřevo a výhled do skal, bych ráda dala nový domov našim indiánkám.

Narychlo, však vím, ale jednání probíhala dlouho, ostře a… čekalo se, zda z toho pan P. dostane infarkt. Slunečná kavárna pofrčí i s výrobou dále, však Baruška je nejlepší možnou mojí nástupkyní! 
Proč o tom dnes píšu? Nestačila by jen fotka, až tam budeme? Ne, nestačila! Ráda bych si totiž odvezla do Dolomit i nějakého českého zaměstnance či brigádníka. A to spěchá!

POTŘEBUJU PROSTĚ POMOC! 
DĚKUJU ZA SDÍLENÍ A ŠÍŘENÍ a… třeba přidání se!

Pomóóóóc, hledám milovníky hor, fakt dříče, další členy rodinné firmy, sportovce, ty, kteří nás znají a ví, kudy a proč jdeme... Doma pak zůstanou ufňukánkové, závisláci na online přítomnosti, vegetariáni a ti druzí, kuřáci a poserové všeho druhu. Budu se o vás muset opřít, jako vy o nás!


+ Baristku, servírku: italština a angličtina slovem (může být i muž)

+ Recepční: italština a angličtina i písmem, a ideálně ještě jeden jazyk… (může být i muž)

+ Pomocnici: pro bistro a souběžně prodavačku do obchůdku: italština a angličtina slovem (itl. se lze doučit v procesu)

+ marmeládařku: italština nebo angličtina výhodou

+ A POZOR – BLESKEM potřebuju hospodyňku a velmi ráznou vychovatelku: vnučku Igora Hnízda ideálně, do naší domácnosti, angličtina podmínkou, itl. výhodou.

U italštiny je možné doučení u nás. 
Nástup dle dohody, podle role. Ideálně v průběhu května. Hospodyňka i dříve.

Nabízí se: ubytování a strava, zajímavý plat, pro dobré kusy pracovní smlouva na HPP, nestandardní pracovní doba, práce v ráji, pořádný kus dovolené, bonusy, špičková praxe, celoroční smlouva. 
Tak. A takhle se to má.

Zájemci, pospěšte si a kontaktujte nás na: blanka@blanka-milfait.com s širším CV a fotkou!

Popis fotek? Nahoře vidíte Marmoládu s jediným dolomitským ledovcem, pak naše nové sídlo a lesní koupelnu E-lišky a Ronji. Následuje našich dcerek "srub" v plné zimě a... ještě jednou zimní pohled na centrum resortu. Tak to je malý foto předkrm :-)


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit