Doba tichá | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Doba tichá

Zveřejněno 11.11.2020

Proběhla mi tady na webu, ale i doma v našem rozhodování a plánování… tzv. doba tichá. Nebyla lehká a jistě to, co ji přivedlo, nikam nezmizelo. Jen se jeden nemůže litovat a čekat na zázrak. Musí vyrazit do boje! I proto jsem tu zas a znovu! Není a nebude to jistě lehké, ale to znáte bezesporu také… Co ta krátká doba světu přivedla? 

Pro mne pár skutků, které nutí z zásadnějšímu zamyšlení a pozornosti. 

Z jednoho… se hrůzou sama nabíjí moje devítková Beretta – islamističtí teroristé vraždící nevinné ve městech a za bílého dne, všude tam, kam jsem s rodinou ráda jezdívala. Infikovali celou Evropu. Zlo je všude mezi námi. Nikdo se mu nepostaví, a pokud se konečně řekne (alespoň řekne), že to tak být nemá, začne od Turecka štěkat a štvát jejich velký podporovatel. Asi mu pošlu odkaz na jeden pěkný film: Bitva u Vídně 1683!   

Z jednoho… mám více otázek k budoucnosti našich dětí, než kdybych rodinu měla před čtyřiceti lety – nový americký prezident bude jako ta jejich kuřata v restauracích: nemastný, neslaný jídlo, který se zdravě tváří, ale opak je pravdou. Není sám o sobě katastrofou, z toho co můžeme vědět. Katastrofou bude, co v tandemu s levičáckou progresivistkou Kamalou povolí… Katastrofou může být třeba to, že se z posledních řetězů (díky Bidenovo neschopnosti opravdu vládnout) utrhnou ti nejhorší, bleklajvsmátři, kteří si demokracii pletou s anarchií a zabíjením druhých! Jejich Amerika dokoná, co před lety započalo pozitivní diskriminací a dalšími afirmativními akcemi. Nevím, jak ten senilní bohatý muž chce dosáhnout toho, aby prokletá generace Z+ měla najednou ráda… bílé a bohatší heterosexuální Američany konzervativního ražení. A naopak.  

Z jednoho… bolí srdce tak nějak jinak, způsobem holčičím – odešel jeden z posledních rytířů, Muž s tetováním Scotland Forever. S jeho odchodem akceleruje doba parodující muže z „kdysidávna“, doba chemlonových panenek v upnutých gatích nad kotníky a nebinárních pomatenců. Se smrtí Sira Seana Conneryho jsme ztratili všichni, ale především Skotsko. 

Z jednoho… srdce plesá – Mezinárodní soud v Haagu v létě obvinil představitele nejhoršího evropského narkorežimu ze zločinů proti lidskosti. Sice po desetiletích, ale přesto! Chráněnec Albrightové, podporovaný marxisty ve vedení EU a našimi „hvězdami“ Kalouskem, Dienstbierem, Janem Fischerem i Havlem… Konečně! V těchto dnech vrah a lotr lotrů z UCK Thaci „slavnostně“ rezignoval na prezidentskou funkci státu, který nikdy neměl vzniknout, a který představuje dnes největší hrozbu pro západní Evropu v oblasti drogové kriminality, obchodu se zbraněmi, lidskými orgány a… podporou islamistických teroristů! On je ve vězení, ale co ti jmenovaní jeho podporovatelé a ochránci? 

Raději bych psala o receptech na marmeládu, o nových kurzech akademie, které poběží na přelomu roku, o tom, jaké závody Eli opět vyhrála, ale poslední týdny byly plné divných zpráv, výzev a ztrát. A asi nebude lépe, když už i český vojenský zpravodajec, a jistě nepracuje s nejdetailnějšími a nejnebezpečnějšími informacemi po světě kolujícími, varuje ve výroční zprávě před rozsáhlým konfliktem světových velmocí. „Možný konflikt globálního charakteru, ke kterému svět v současnosti směřuje, je zatím v první fázi své přípravy. Probíhá formování myslí těch, kdo budou schopni a ochotni se do něj aktivně zapojit a jsou postupně definovány technologické nástroje, kterými by mohl být veden. Nebudeme-li schopni odhadnout a vyhodnotit si následky vlastních činů, může chybná instrukce či povel díky propojenosti současného světa zahájit procesy vedoucí ke vzájemnému zničení.“ Na co jsme pomalu připravováni? Kam svět spěje? Co budou zažívat moje malé indiánky v dospělosti? 
 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(13.11.2020 02:45:37)

Blani,I ja jsem vase stala obdivovatelka ,jsem moc rada,ze jste se nam opet....v teto tezke dobe....vratila.Pro nas tady je to jeste mnohem horsi nez ten prokletej virus....Volby ...vsak vite.Ale jeste to nevzdavame.Co dodat,se vsim co pisete 100%souhlasim.Moc se bojim o budoucnost nasich (ale I vasich) deti.

(13.11.2020 08:33:03)

Přichází pomalu, plouživě a mnohými bez povšimnutí, ale přichází Divná doba. Nic dobrého nenese...