Královna zve na zámek, kurňa | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Královna zve na zámek, kurňa

Zveřejněno 26.8.2019

Max Teo, marmeládový princ z dolomitské salaše Malga Ciapela, první toho jména a minipán ze zámku prastarého českého, zve své přátele, budoucí nápadnice i s rodiči, hoch smetánku i prostý lid na Výroční slet s oslavou vlastního PRVNÍHO ROKU na světě, a narozek listopadových Blanky, paní na Zalužanech!

Kdy: 
25. - 27. října 2019
Přijet můžeš na celý prodloužený víkend, na den nebo jen na pár hodin. V každou chvilku Tě uvítáme a kdykoli se postaráme o Tvoje zapadnutí do programu :-) Kdo má zájem, může dorazit už ve čtvrtek… 
Kde: 
Zámek Zalužany, idylické rozhraní Středočeského a Jihočeského kraje, na cestě z Prahy na Šumavu.  Přesná adresa zní Zalužany 1. (příjezd možný od čtvrtka kdykoli, odjezd plánovaný v neděli po společném obědě).
Pro koho: 
Prvně pro Marmeládové čarodějky, pro fanoušky našeho dobrodružství a čtenáře mých knih, pro přátele, kamarády a samozřejmě jejich drahé polovičky či jiné součásti. 
Proč: 
Protože mám ráda všechny stávající i nové marmeládové čarodějky a čaroděje, dlouho jsem vás neviděla a protože do Dolomit k nám domů je to pro mnohé daleko. Protože bych ráda oslavila zázrak, kdy se náš syn narodil v sanitce na silnici do civilizace, v minuty začínajícího uragánu Vaia, který zpustošil nemalou část Dolomit, napáchal miliardové škody a vzal životy mnoha horalům. Protože v den, kdy muž byl uvězněn s indiánkama a Baruškou mezi závaly kamení a tisíců kmenů, za rozvodněnými potoky v pekle vichřice bez signálu, kontaktů a vědění, co s námi je na týdny, já byla v porodnici, ze které mi Maxe odváželi  s poruchami dýchání na resuscitační oddělení jiné nemocnice... V ten den mi došlo, že Max Teo se zachránil sám. Rozhodl se změnit chod světa, chod dějin! Pár hodin poté už by nikdo na pomoc nepřiletěl, nepřišel...  
Menáž : 
Dokonale kontinuální… 
Přenocování: 
Možné v několika podkrovních dvoulůžkových komnatách s koupelnou a WC, s povinnou přistýlkou, bo zase tolik jich nemáme, případně na karimatce a ve spacáku v rokokovém salonku, tam máme místa habaděj. Včasná rezervace nočních komnat nutná! 
Ustájení: 
Hlídané parkoviště v zámeckém parku.   
Rezervace: 
Ideální, ale klidně ať dorazí i hosté ad hoc :-)
Úplata za účast: 
Je možné hradit ji předem převodem na jakoby náš sicilský účet na smyšlené jméno, a to v částce: 1.042.430,00 Kč, nebo dorazit a v místě prostě nic neplatit. Volba je ryze osobní :-)
Pozor: 
Do zámku nemohou 4nohý a nekouří se zde ani v parku!  

Co se bude dít: 
ofiko příjezd během odpoledne, podvečera pátečního * večeře bufetového typu od 19 do 21h * seznamování, prohlídka zámku s průvodcem, degustace luxusního prosecca z našeho benátského sousedství * sobotní bufetová snídaně * mistrovství zámku v hodu kladivem v podprsence * alternuje v případě dobrého počasí: střelba lukem na pohyblivý cíl (není to náročný, muž už běhá pomalu a předvídavě), dobrá trefa oceněna * oběd sobotní mišelínský na grilu v zámeckém parku * odpolední siesta, možnost nekonečného mazlení (s Maxem) * slavnostní koncert v podání operetní zpěvačky Zuzany Benešové (znáte z medailonku během křtu POV) * večeře v ryze slavnostním hávu, teplý bufet * v pozdním večeru v zámeckém kinosálu promítání filmů z dávné minulosti Marmeládových čarodějek (TV, Řím, Dolomity… atd.) a degustujeme dolomitské drinky El Morbin od Barušky * večerka ráno * nedělní ranní rozjímání v rose uprostřed zámeckého lesoparku, v překladu závod v běhu s malejma indiánkama * následující snída bude více jak dokonalá, připravuje pan P. * prohlídka kravína v blízkosti, v případě špatného počasí kouzelník rozdá milé dárečky od partnerů akce všem přítomným * nikdo nebude říkat, že mluvíme nahlas, bo 35 000 m2 okolo nikdo není * obědová degustace horských specialit z našeho kraje pod Marmoládou a pak už i poslední odvážlivce vyprovodíme z baráku… 


 

 

Vaše dotazy, rezervace a vtipné poznámky očekáváme na obvyklých kontaktech. 

Pozvánka platí do všechny dobré lidi. 

Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí!

Co říkáte slíbenému videu? 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(28.8.2019 09:35:25)

Blani, jen ubytování budu muset zrušit, bo v říjnu autobusová doprava zalehla asi s medvědama, takže jen pár hodin v pátek, ale i tak se móóóóc těším a pak, říká se, že jen krátká návštěva potěší,přesto vím, že vás fanynky, čarodejky, všechny lidi dobré vůle potěší vždycky. Však to určo nebude jediná akce u naší zámecké paní v Zalužanech.

(28.8.2019 15:55:31)

Je to přesně tak, i krátká potěší a moc! A pak máte pravdu i v tom, že není poslední  :-)

(27.8.2019 16:32:05)

Milá Blani, víte z čeho může mít člověk radost?

Už minulý týden jsem hledala na IDOS autobusové spojení do Zalužan, vím přece, že tudy jezdí. Stále mi IDOS psal,že tento objekt nebyl nalezen. Protože  přece jen za ta svá dlouhá léta jsem  si musela s ledas čím poradit, sedla jsem a napsala panu starostovi Zalužan,zda mi může v této záležitosti pomoci, zda tedy do Zalužan existuje dopravní spojení, ne tedy pěšky nebo autem. Musím říci, že pan starosta byl velice vstřícný a dnes mi poslal všechny možné odkazy. Jenomže i za použití jeho odkazů, nebyl objekt stále nalezen. Nechtěla jsem se smířit s tím, že se k vám nedostanu, nastal tedy poslední restart mozkových buněk. A jeto  tady, stačí u názvu obce Zalužany nepsat první "á" dlouhé. No snad jsem měla napsat kolik, že mi je ? jinak jsem za blondýnu. A kdo je na tom jako já, že bude cestovat autobusem tak např. v pátek v 17,30  bez přestupu je v 18,28 hod. u naší královny.

Blani, jedno ubytování bych potřebovala, jestli druhý zatím nevím, prosím do kdy je potřeba sdělit přesně. Tak se budu těšit. H.

 

 

(28.8.2019 08:08:40)

Helenko, tomu říkám detektivní práce :-) 

Super, mám z Vás radost! 

Brzo tedy v Záááálužanech :-) 

(26.8.2019 22:23:12)

Teda a nám jste říkali, že máme velký barák

(26.8.2019 22:25:06)

(28.8.2019 07:50:00)

Koukám, že napoprvé je to tu složitější :-) s tím přihlášením, ale tak snad... No Ríšo, já netušila tenkrát, co mi spadne do klína :-) Pořád ale platí, že s nadšením podpořím marmoškama váš projekt!!!

(28.8.2019 08:28:05)

Ahoj Blan,

tak to je příjemné ráno a radostí jsem si poskočil. Dej prosím vědět kdy se budete zas chystat do CZ, naplánujeme potkání a posuneme to celé dál. My už ladíme poslední detaily :-)

(26.8.2019 22:06:43)

Blani, to zní tak dokonale, ze vážně uvažuji, ze poprvé po dvou a půl letech dáme dceru na cely vikend, od pátku, k babičce. Teda nevím, jestli se mi po ni nebude už v sobotu ráno stýskat :-) Můžeme se tedy přihlásit o jeden dvojluzacek s povinnou pristylkou

(28.8.2019 07:39:34)

Jíťo, pokud se rozhodnete, pak piště na náš email :-) Ubytování už je jen v renesančním sále spolu s dalšími :-) sportovci na vlastní karimatce a ve spacáku. Komnaty  "vyprodané" během prvních pár minut. Ahoj!!!