Poslední závod roku 2020? | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Poslední závod roku 2020?

Zveřejněno 13.12.2020

Slavný národní přespolák, lépe spíše městská krosová legenda, rozhodně však již 87. ročník Velké Kunratické! My doma, pro šílenství okolo C-19, jsme úplně vypustili možnost, že by se VK nakonec běžela. A manažersky jsme zklamali :-) Eli den před závodem přišla na skutečnost, že se registrovalo na 102 závodnic její kategorie a že ONA NEMÁ ČÍSLO!  

Byl to šrumec, nějaké ty telefonáty, úsměvy a… díky tomu, že jsme se s tím pravým mužem, co nad akcí držel palec, setkali na naší běžkařské trati v Dolomitech, jedno startovní číslo se našlo :-) Svět sportu je dokonalý! Eli tak dnes měla premiéru v Kunraticích a to na trati 370 metrů v kategorii U7. 

A těch malých závodnic, naprosto jedinečný úkaz! Přihlásilo se přes 100 běžkyň a celkově v Kunraticích běželo 3 600 atletů! Nádhera i přes velké covidové restrikce. Děkujeme pořadatelům a všem, co se na akci podíleli. 

Během rozcvičení se u našeho týmu objeví vítaný fanoušek, podporovatel a jeden z hlavních sponzorů, zástupce firmy Hammer Nutrition CZ, Braňo! A ačkoli byl Eli start o hodně odložen, zůstal i s doprovodem a… fandil! A fandil hodně! Po doběhu pak počkal na Eli v cíli s malým dárkem, který potěší, a se slovy respektu. Děkujeme a jsme rádi, že je malá budoucí olympionička členem týmu Hammer Nutrition CZ! 

Nakonec se prezentuje a doběhne 77 atletek. Eli startuje ve čtvrtém intervalu a co šlo, to předběhla. Pak už nebylo koho. Ano, přesně takto to bylo. Jedenáctivteřinový parník, který Eli dělil od druhé běžkyně, je na trati necelých 400m hodně… parníkový. Tedy velký. A protože den předem malá sledovala Mistrovství ČR v krosu, konkrétně novou mistryni Terezku Hrochovou, která jako jediná ze všech měla atletický minidres, musela i malá běžet v kalhotkách a tričku. I to prý pomohlo tak dominantně vyhrát :-)

První místo v tomto výjimečném krosu je tím nejlepším ukončením letošní sezony. Sice nás čekaly ještě dva silniční závody na konci roku v Itálii a ve Švýcarsku, kde Eli loni vítězila (Bolzano) a z Curychu přivezla stříbro, ale… jsou zrušeny. A poslední český kros 19.12. v Praze asi též nebude… :-(

Tak pár fotek na rozloučenou! A protože zítra zase zavřou naše podnikání, a také restaurace, tým ještě stihnul malou pizza-oslavu ve 2! To nesmí chybět!  


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(14.12.2020 02:39:23)

Krasne zakonceni roku,moc gratuliji a at to beha stejne pristi rok.Eli,jsi jednicka

 

(14.12.2020 08:04:44)

Dekujemeeee a krasny předvánoční čas přejeme!