Tým MMM | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Tým MMM

Zveřejněno 3.6.2021

Po měsících příprav jsme zamířili na Čokoládovou tretru, však po loňském neuvěřitelném vítězství naší malé atletky v mezinárodním finále… byla očekávání velká. Tři hodiny v autě a tým dorazil v pořádku do Vyškova, dění prvních kvalifikačních závodů. 

Čekal nás dokonale slunečný den (konečně), príma organizace a oblíbený stadion, odkud si pokaždé přivezeme medaile. Tentokráte jsme měli v ohni tři želízka, tři reprezentanty klanu M. 

*Milfait Teo startoval na trati 60m, koukal jako z jara na tu kupu dětí, ale nakonec se rozběhl… a doběhl si pro úžasné druhé místo! 

*Milfait Ronja už je ostřílená borkyně, natěšená byla neuvěřitelně, skvěle se rozcvičila a rozběhala, a podle toho to dopadlo. Absolutní vítězství, porazila i kluky. Pohled na tohle šťastný divoký dítě, který je prostě úplně jiný, bo je z měsíce, je pro mě balzámem na bolavou duši. 

*Milfait Anna to měla nejtěžší, koukalo se na ni jako na favoritku, měla obhajovat. Bojová porada s trenérem po rozdělení do rozběhů zněla asi takto: „Máš tam tu rychlou holku, co tě už jednou loni porazila, je o rok starší, poběžíte vedle sebe, natrhni jí prdel a budeš jistojistě první!“ Eli odvětí: „Sir, yes Sir“. Eli prostě poslouchá jako hodinky. 

Holčičce a i ostatním v rozběhu utekla. Doslovně. Pak se po sto metrech pootočila, zda je vše ok a zda splnila úkol… a zpomalila. Ví, že se nesmí otáčet (už to znamená zpomalení), teorii studuje stejně často, jako matematiku. Ví, že je třeba se rvát až do konce! Chybami se člověk, a malý atlet především, pořád učí. Chybami se též prohrává. Anička svůj rozběh vyhrála s přehledem, to ano, ale nedala mu sto procent… V jiném rozběhu pak jiná atletka na pilu tlačila více. O pět setin vteřiny. No ano, pět setin vteřiny! Co to znamená? Popravdě vůbec nic :-) Anička prohrála vlastním zaviněním, trochu na tom má podíl i trenér dozajista :-) 

Má sice „až“ druhé místo, tedy stříbrnou medaili z této kvalifikace, ale také tím má zajištěný nominační list do velkého mezinárodního finále v Ostravě za pár měsíců, který obdržela z rukou mistrně světa v trojskoku Šárky Kašpárkové. 

Milfait tým pak v autě komplet usnul a jistě se jim zdálo o stupních vítězů. No, upřímně, myslím si, že fakt ne :-) Max si nechal stopro zdát o slíbeném traktůrku s valníčkem, Mia o létání na dracích nad dalekým pustým Severem, a Eli se v poslední době zdává o Bertíkovi, co s ní občas běhává :-)    

A po tom všem bylo večer fakt co slavit. A také se u ohně, pod křídly mořských orlů, popelavých volavek a s divokými koňmi všude okolo… u palačinek, dobrého vína a domácích klobásek… slavilo! 

Více fotek a videa zde


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(4.6.2021 12:15:18)

Milá Blanko,

všechny úspěchy MMM sleduji na instagramu každý den a že jich není málo! V tomto článku mne však zaujala úplně jiná věta či spíše její poslední dvě slova:

"Absolutní vítězství, porazila i kluky. Pohled na tohle šťastný divoký dítě, který je prostě úplně jiný, bo je z měsíce, je pro mě balzámem na bolavou duši. " A tak Ti jako člověk, co vidí sklenici poloplnou, vzkazuji jako člověku, co vidí sklenici poloprázdnou, že Tě mám ráda, vážím si Tě, obdivuji Tě, podporuji Tě ... a též mi už ... dost chybíš ... chybíte.

Věz, že žádná tma není na furt, bo to slunko kura musí vyjít! Pusu Vám všem ❤️❤️❤️❤️❤️

(4.6.2021 20:20:23)

Ty mi tu sklenici pořád doplňuješ, postupně, jednou za čas, aniž by jeden tušil, že se to stane, prostě... ukazuješ mi, že by to světlo někde být mohlo... Lidé jako Ty, jako vy dva... dáváte mi naději. Ale přiznávám, že ač jeden motivuje druhé roky a pořád a v nejtěžších momentech, mám teď měsíce, které fakt stojí za... starou bačkoru :-(   

Jani, pusu od všech, a budeme doufat v setkání ne už za dlouho...

(4.6.2021 10:36:51)

Super!  Moc gratuluji všem MMM, ale i rodičům, jste všichni skvělí. :-))))

(4.6.2021 10:45:53)

Moc děkujeme, Helenko :-) Hromada pozdracvů od všech prcků, právě pozorují divoké kachny a mláďátky na prvním... plavení se :-)