V pekárně rodiny Ferber se upeklo povídání | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

V pekárně rodiny Ferber se upeklo povídání

Zveřejněno 10.3.2020

„Když vám dám moji marmeládu, dávám vám čas. Váš vlastní čas. Protože udělat dobrou marmeládu z dobrého ovoce, to čas chce…“ Tak a podobně odpovídají Christine a Blanka ve velkém rozhovoru pro magazín Süddeutsche Zeitung, říká švýcarský fotograf Basil na svém portálu… 

A vy už jste SDZ četli? Koupili jste magazín? Máte ho doma? 
Že ne? 
Tak já to sem příště prsknu… :-)

“Die Marmelade ist ein Symbol, das zeigt: Ich schenke dir Zeit. Entscheidend ist also die Zeit, die man mit dem Kochen verbracht hat, denn es ist ja eine langsame Arbeit. Und wo gibt es das noch?” Christine Ferber und Blanka Milfaitová. Für das Magazin der Süddeutschen Zeitung.  
Basil Stücheli


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(10.3.2020 10:40:12)

Přesně! Proto,když jsem od vás dostal k narozeninám krásnou láhev nejlepšího šampaňského na světě,byl jsem rád a moc mě to potěšilo,ale... nebylo to ONO. Nacházel jsem se na zámku plným marmelád a objímal se s Kralovnou a králem :-) a cítil jsem, mimo jiné :-) i to, že bych chtěl dostat něco jinýho, něco víc osobního. Marmeládu!! Protože to jste Vy, je to váš čas, vaše práce a vaše radost a...taky proto,že je moc dobrá!!!

(10.3.2020 10:51:04)

Vím, vzpomínám, jak si odmítl šampaňské a chtěl sklenku marmošky :-) Moc mě to potěšilo a pana P. prvotně taky, že mu to šampaňské zůstane :-) Rošáda ale nakonec dopadla docela dobře ne :-))) Nebo??? 

Jinak pozdravy z království Severu, kousek nad námi Zeď a pak... Divocí! A pak už jen pár Bílých chodců... Mia večer viděla, jak nám nad hlavami přelétla partička draků, kdy na jednom seděla... Za bouře zrozená, První toho jména. No a od rána to maluje :-)

(10.3.2020 11:12:39)

Jasně, rošáda dopadla velice dobře... zůstalo mi šáňo i marmoška :-)) 

Zdravíme vás tam nahoru do bájných lesů plných draků. Na obrázky se těším! 

(10.3.2020 17:45:11)

První fotky s reportem už dnes večer, jinak paráda, fučí a cedí, jako na konci světa, Eli v tom trénuje a musí bejt přivázaná lanem, aby se z ní taky nestal... drak :-)