Velká francouzská večeře... a soutěž! | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Velká francouzská večeře... a soutěž!

Zveřejněno 13.2.2020

Už víte, že se německým producentům jedněch v největších novin Evropy povedla velká věc, dostali do Colmaru, perly Alsaska a v jeden den dvě ženy, které podle nich prý vládnou světu. Ač jedna  téměř místní, přiletěla na rande z Japonska a druhá si to přifrčela z jednoho českého zámečku oklikou přes Itálii, kde  měla nějaké úředničení.  No a my se dnes ptáme, kdo je kdo?!? A jakému světu to vládnou? 

V první části soutěže minulý měsíc neuhádl nikdo. Bylo to těžké, vím, proto to dnes hodně zjednoduším a… O co hrajeme? 

Kdo uhádne první, kdo obě dámy rozezná, ten si odnese OPEN VOUCHER v hodně téměř 5 000 Kč, voucher na exkluzivní noc na Zalužanském zámku, v Komnatách České Královské komory & samozřejmě s plnou parádou: welcome drinkem, večeří z Blanky kuchyně a snídou též! Pro dva!! 

Jistojistě rozdáme ceny i dalším soutěžícím, pokud dobře uhádnou! A nenecháme bokem nikoho!

Tak šup, sem s tím, ODPOVĚDI VKLÁDEJTE ZDE DO KOMENTÁŘŮ! 

S KÝM JSEM BYLA DNES VEČER na dokonalé alsaské večeři v Caveau Morakopf v Niedermorschwihrtu, na dostřel od Colmaru?

Prozradím vám, že jsme pili úchvatný místní Riesling Grand Crue Kaefferkopf, jako hlavní chod bylo fondue vigneronne (telecí a místo oleje vývar s bílým vínem) a nesmím zapomenout na slavný desert, alsaskou mraženou bábovku, obalovanou ve vajíčku a pečenou (Kougelhopf façon pain perdu, glace à la vanille). BOŽÍ! 

Do galerie vám dávám pár fotek z dnešní procházky, konečně jsme měli na dosah skvosty lidové architektury a gotiky, po které s mužem docela šílíme, navštívili jsme několik kostelů i katedrálu sv. Martina vystavěnou z červeného pískovce, fotili jsme hrázděné domy tu i tam, také vývěsní štíty naprosto nejkrásnější (dům u konve je plný konví, u kotlíku mají obří kotel v průčelí, u preclíku je celý dům posetý preclíky, houskami a koláči…atd.) Zabloudili jsme do Malých Benátek a… E-lišce jsem koupila čtenářský deník. Ano, už má za sebou dvě kompletní knížky přečtený a nutně prý potřebuje sešit, kam si vše zapisovat. Ve fotogalerii jsou dvě fotky, budete si myslet, že je to pozlacená stará vzácná kniha, ale… to je ten slavný deník :-) Úplně jsem si ho zamilovala! Také tam najdete fotky z dnešní večeře, samozřejmě, jak jinak pokoušet štěstí v soutěži. 

Že z Colmaru pochází architekt, který má na svědomí Sochu Svobody, jsem psala minule, ale mě prostě dnes zajímá, a to přímo od vás, kdo jiný pochází z nedaleka a dnes nás hostil, a příští dny budeme spolu vařit, fotit, rozprávět o světě pro… 

Držím palce!

Jo a nevzdávejte to, ceny mám fakt pro celou hromadu hádajících. Budou vzácné a k vyzvednutí na Zalužanském zámku během roku kdykoli.

Veledůležitá FOTOGALERIE je zde! 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(13.2.2020 22:33:57)

Já nesoutěžím, ale posílám Ti pusu! Bezpečně poznávám Tebe a to mi ke štěstí úplně stačí :-)

(13.2.2020 22:45:07)

Jani, a proto Ti něco povím, dnes jsem strávila celý den s ženou, které jsem si vždy velmi vážila. Ale byl to spíše sen. Byla mi skorem modlou, jako milionům žen na celém světě. Díky panu P. se vše změnilo. Teď je to realita.

Celý den navzájem zjišťujeme, jak jsme stejné. Dokonale stejné pohledy na věc. Po večeři dnešní v jedné speciální restauraci si padneme do náručí jako kamarádky, stačilo málo aby pochopila jedna druhou. Ta pusu na dobrou noc pak byla víc, než mnohé, co jsem kdy v životě dostala...  I tu Tvoji takto beru! A vracím!  Děkuju!

(13.2.2020 20:58:56)

Ahoj Blani, taky zkusím štěstí. Jedna královna Blanka a druhá Christine Ferber. V Colmaru jsem kdysi byla, na jaře, když byl celý rozkvetlý. Byla to jedna velká nádhera. Brzy se na vás přijedu podívat. Pusu všem. Ivana

(13.2.2020 21:46:15)

Děkuju za účast, Ivanko a budeme se těšit! Musím Ti napsat že bych tu klidně zůstala déle, kdyby... tu s námi byla na naše dětská smečka :-) Nádherné město, a vesničky v okolí, to je totéž v menším. Dnes jsem byla v domácí restaurací z roku 1540!!! Mají ji dva stařečkové a byl to zážitek, který mi doposud žádné česká mišelínka nenabídla!  Budou z otho na webu i fotky... brzo.  

(13.2.2020 13:02:06)

Blani, moc vám to tam oběma slušelo. Ty jsi naše marmeládová královna a ta druhá je francouzská guru marmelády Christine Ferber.

Mějte se překrásně. Kamča

 

(13.2.2020 17:17:43)

Děkuju za účast a moc milá slůvka :-) 

(13.2.2020 12:15:25)

Blani, zdravím z dnešního slunečného Hradce Králové. U Colmaru jsem kdysi dávno 4  měsíce bydlela a pracovala, je tam moc krásně. A mám odtamtud super vzpomínky. ;-) Jak říkají ostatní, taky si myslím, že je to Christine Ferber a ta druhá úžasná a krásná žena ? Že by jsi to byla nakonec ty ? :-D Pěkně si to tam užívej a v létě se chystám do Sezimáku, což je od vás asi jen 60 km, tak bysme se za váma na zámku se Šárkou stavily, jestli tam zrovna budete. :-)

(13.2.2020 17:13:27)

Ahoj :-) to je je teda náhodička, že to tu tak dobře znáš :-) Já jsem z Colmaru úplně vykulená, strašně se mi líbí a určitě se sem chvi vrátit s dětmi a Baruškou. Díky za účast v soutěží!  Na záku vás obě ráda uvidím, ale když už si tu, my máme problém se startem v Olmiku, prý je přebukováno a Eli jsme chtěli přihlásit až na místě. Nevíš náááhodou o někom, kdo se přihlásil a nepojede? Koupila bych start.číslo??? Děkuju

(13.2.2020 18:25:47)

O tom, že je vyprodáno, vím od neděle a docela jsem byla překvapená. Co píšou, tak se nedá přihlásit ani na místě. Je fakt plno. I v Praze, ale tam nás to neláká. Já teda většinou Šárku a manžela přihlašuju na závody dost předem. :-) Olomouc mám ráda, proto tam jedem. Je tam docela hodně holčiček a velká konkurence, tam si asi Šárka neškrtne, ale kdo ví ? Náhoda je blbec. Hlavně tam bude mít 2 kamarádky, tak si myslím, že si to tam užije a my taky. :-) Příště doporučuju hodně dopředu. Já jsem plánovač, takže já plánuju už předem na celý rok. :-D Tak zkuste místo toho ještě nějaký závod na běžkách ? Jinak bohužel o nikom nevím, kdo nejede, já tam nikoho neznám. Co takhle vidím, tak jsou spíš poptávky... :-(

(13.2.2020 21:51:15)

Njn, náš program pracovní moc neumožňuje plánovat na 100% zábavu :-( NIkdy nevím, co se kde mihne v zahraničí, kam padle jaké pozvánka... atd. Poslední 2 závody se také přihlásila v místě a zase tolik děvčat tam není, tak jsem doufala... hm. No nic, závodů je díky bohu dost i jinde, tak uvidíme, ale Eli se na WR zamlouvalo. Tak vám držím palce, ať se daří a třebas se uvidíme na jiných závodech... 

(13.2.2020 09:42:09)

Marmeládařka Christine Ferber? Úžasná žena. A Blanka Milfait, další úžasná žena. 

(13.2.2020 09:43:03)

Děkujeme za účast :-)

(13.2.2020 09:01:41)

Mějte se parádně

(13.2.2020 09:44:08)

Ahoj chlape, díky a jezdi s očima otevřenejma! 

(13.2.2020 09:01:34)

Colmar vypadá nádherně! A ten deník je moc krásnej. Jedna z těch dam je stoprocentně Christine Ferber , ale kdo je ta druhá ...          Líbí se mi ta pokojská co leží v posteli a dělá, že čte :-)

(13.2.2020 09:46:38)

Denik je naprosto dokonalej, jako z nějakýho historickýho filmu, že ho otevřeš a bude v něj fantastický příběh... 

No a ta baba? Na chvilku si skočím na kafe a po návratu najdu tuhle nestydu na naší peřině, a ještě dělá, že přišla studovat literaturu faktu! A pan P.? Ani se neptej... 

(13.2.2020 09:00:53)

A podle mě taky Christine Ferber...a podle gůglu taky

(13.2.2020 09:46:50)

Děkujeme za účast :-)

(13.2.2020 07:50:40)

Podle mě je to taky Christine Ferber :-) 

(13.2.2020 09:46:59)

Děkujeme za účast :-)

(13.2.2020 01:31:44)

Podle mě budete připravovat kulinářské speciality s paní kuchařkou Christine Ferber.

(13.2.2020 09:47:07)

Děkujeme za účast :-)