Vítání občánků | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Vítání občánků

Zveřejněno 19.9.2020

Po roce opět, leč s C-19 restrikcemi. A proto venku. A bylo to přesto dokonalý :-) Nejdříve jsem z nápadu nebyla moc nadšená, těšila jsem se, že hosty přivítám v zámeckém Slavnostním sále, zazní pár skladeb na křídlo… romantika. Ale jsem ráda za novou zkušenost.

U kašny a v podzimním sobotním slunci, jsme vítali nové životy do malinké obce se zámkem uprostřed.

Bylo mi tuze dobře. 

Eli držela recitál Píseň dětství, ze sbírky Chlapec a hvězdy od nobelisty Jaroslava Seiferta, a letos se přidala také Mia Ronja s tatínkovo nejzamilovanější Křišťálovou studánkou. Také další dvě dívky s jejich básničkami bylo slyšet a Štěpánka na klávesy. 

Vážím si toho, že jsme mohli hostit tak úžasný moment v životě mladých rodin, a hlavou mi bleskne… máme tři děti, a nikdo nikdy je jako občánky nevítal. Daň za cestování téměř nonstop, daň za jejich narození v tolika různých enklávách, a též… za nepříslušnost k místu.

Přesto díky za každé nové ráno tak, jak žijeme :-)

 

 

 

Píseň o dětství (Chlapec a hvězdy)

Dejte mi, chlapci, trochu hlíny,
chtěl bych si s vámi stavět hráz
a nedívat se na hodiny
a neslyšet, jak míjí čas.

A brouzdati se chladnou strouhou,
vždyť ruce, nohy nezebou.
A život, cestu krásnou, dlouhou,
teprve míti před sebou.

 

Jen pár fotek... 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(20.9.2020 21:33:21)

Blaničko,  dva společné večery, to bylo fantastické, nepopsatelné okamžiky, výjimečné,stále vidím Miunku jak mi podává svoji ručičku na motlibičku, Baruška nám servírovala skvěle upravené dobroty, pan P. se postaral o vynikající pitíčko, úžasná pohoda jako na zámku.

Život nám něco dáva i něco bere, jsem ráda, že mně dal vás. Je to pro mne velký dar, kterého si budu vážit do konce svého života.

 

(20.9.2020 21:50:18)

V|ím, už jsem to kdysi napsala... ale musím zase, protože jak jinak vyjádřit, co mi to dává... asi by mi takhle měla psát plzeňské babička našich dcer...

Naštestí mám ale okolo sebe lidi, jako jsi Ty, Helenko! A mnohé další maminky a babičky, které hladí slovy i doteky. Pusu od celé party a budeme se tuze moc těšit na další setkání! 

(20.9.2020 14:43:01)

Nádherné,budou mít krásné vzpomínky, děti i rodiče a na zámku,v krásném podzimním čase v Zálužanech. Moc vzpomínám na pobyt, je to úžasná romanťárna i pro starší.

P.S.

K marmeládování malin, jsem ještě přidala zavařovat okurky. A co příští týden?Uvidím co bude na trhu.

Moc všechny zdravím! Indiánkám Elišce, Miunce i princátkovi Maxíkovi patří poklona až k zemi, jsou super děti, a jak jim to sluší.

(20.9.2020 18:19:41)

Helenko, taky vzpomínáme na společné večery u nás v jídelně :-), na vše to okolo, a dobré víno :-) Dnes jsme tu měli novomanžele, vlastně na 3 noci tu byli, a taková spokojenost, to se jen tak taky nevidí :-) Barča s nima tak dlouho vykecávala dopoledne, že zapomněla na přípravu oběda :-))) Věřím, že takhle podobně tu bylo i rodičům místních prcků, že to byl príma start jejich budoucích odvážných a krásných let! 

(19.9.2020 17:35:28)

Uzasne,I to jak vse zvlada vas kouzelny tym.Zaluzany jiste maji radost z novych obyvatel..... they're lucky.Moc hezke deti

(19.9.2020 17:40:51)

Mno, nás si moc neužijí :-), za Zdí jsme minimálně :-) Ale byl to krásný den, doufám, že i pro rodinky! Pozdravy do dálky od šachu, s Eli máme právě první lekci.