Kde jíst v Malga Ciapela | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Kde jíst v Malga Ciapela

Zveřejněno před 5 lety

Je to vždycky príma, když se české ruce, jejich práce a taky nápady, které ty ruce navigují, dobře zapíší v zahraničí. Už šest let se o to pravidelně snažíme a snad lze i potichu podotknout (potichu a jen jednou, jinak nás rozcupuje klasický zapšklý internetový chytrolín), že to neděláme marně :-) Portál, který světu představuje výrobce z Dolomit, jejich produkty a místa působení, se zaměřil na náš horský legendární bar El Morbin. 

Novinářka sice lehce zrudla, když jsme jí přeložili jméno baru (bistro a pizza) v lokálním nářečí: Ženský chtíč, ale výsledek je super a pozvánka pro Íčka dokonalá. Já ji nechám v italštině, bo bychom si prý tahali to triko děsně moc. Pozvánka samo platí i pro vás, pokud pojedete naším krajem.  

Ale kašlu na ně, na ty závistivce, prostě odborníci píšou, že jsme šikovní, super se tu jí a Blanka, jako já, že jsem povedený kousek :-)

Et voilà eccoci a El Morbin, il bar del Camping Malga Ciapela Marmolada. Chiamarlo bar è riduttivo, molto riduttivo perchè se pensi a un bar ti viene in mente un triste caffè, un succo di frutta e una briosh di consistenza dubbia.
Invece a El Morbin è un boom di sapori! Perchè? Perchè qui amano il territorio, i prodotti freschi, amano giocare con i gusti e proporre qualcosa di alternativo, alternativo come le marmellate di Blanka.
Blanka, ai piedi della regina delle Dolomiti è la regina delle marmellate, vincitrice del World’s Best Artisan Marmalade Maker (2013) e di 10 medaglie d’oro (2013, 2014, 2015, 2018) ai World Marmalade Awards…. e la Double Gold Star ai Great Taste Awards.
Serve dire altro? Bisogna provarle per capire. Ogni gusto un viaggio di frutta e mix insoliti ma ottimi presentati con i formaggi delle latterie e vallate di vicine: formaggi di malga, cuor di Fascia, Puzzone di Moena. Tutto prodotto nel territorio!
A El Morbin si ritrova la pace dopo una passeggiata rigenerante, il Camping è situato in uno degli angoli più paradisiaci sotto la Marmolada. Non abbiate paura di entrarci perchè all’interno di un campeggio, andate a conoscere i sempre sorridenti proprietari, sapranno stupirvi!

By: Dolom-eat.it 

Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit