Akademie marmeládového umění, podzim 2020 | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Akademie marmeládového umění, podzim 2020

Zveřejněno 18.8.2020

Tak jsem se dnes vrátila ze zázračného koutu světa, ze zámku v Zalužanech, kde jsem si užila úžasnou Blančinu marmeládovou akademii. Bylo to skvělý, inspirativní, prostě fantastický. A ty marmelády! Dokonalost, harmonie chutí a vůní, barev, sladěných ingrediencí, prostě boží! A to nádobí Mauviel! A ta kuchyně! A ten přístup, ochota předat svoje kouzelnické marmeládování, pobavit se o životě, o tom, jak na to, kdyby člověk chtěl opravdu začít. A já chci :-)  

Blance čiší životní síla a odvaha  z očí, z gest i ze stisku ruky. Jí to „Svět patří těm, co se neposerou“ opravdu do písmenka věřím. A doufám, že to nebylo naposledy. Když člověk dělá to, co ho baví a naplňuje, je to znát. Strašně moc děkuju celému týmu za nejhezčí víkend letošního léta. Jana H.
……………………..

Slibovala jsem si dokonale jiný, převratný a jedinečný projekt Akademie několik let. Nebyl čas ani prostor, do toho jsem byla permanentně těhotná, nebo kojila, nebo o těhotenství usilovala :-) A taky jsem dost času trávila na expedicích po světě. 

Ale vše má svůj čas! Dnes máme za sebou prvních 16 víkendů, desítky certifikovaných marmeládových kouzelnic, a kouzelníků :-) též. I proto s nadšením a touhou neustále zlepšovat formát i obsah pokračujeme, vypisujeme podzimní termíny (do konce roku 2020) a těšíme se na Zalužanském zámku, na pomezí mezi Středočeským a Jihočeským krajem, v ubytování ve **** zámeckých komnatách, s plnou penzí i kompletním zajištěním.

MARMELÁDOVÁ AKADEMIE 

17. víkend 05.- 06. září 
18. víkend 26.- 27. září
19. víkend 17.- 18. října
20. víkend 24.- 25. října
21. víkend 07.- 08. listopadu  
22. víkend 14.- 15. listopadu

Vlastně, když o tom tak přemýšlím, tak kde jinde by měla být realizována naše akademie, než na Zalužanském zámku, kde máme k dispozici úžasné prostory jak pro praxi, teorii, přednášky, společné stravování i pro přenocování. Navíc letos slavíme velké mezinárodní marmeládové výročí, také reprezentujeme na Všeobecné výstavě EXPO ve Spojených arabských emirátech a vstupujeme do nové fáze naší manufaktury, která je na hony daleko vzdálena dodávání slevovým portálům, velkoobchodům a hyperprodejnám. Rok restartu :-)

Historie předávání zkušeností: 
2013 Český Krumlov, kurz pro veřejnost
2013 Novohradské Hory, video kurz pro výrobce-živnostníky, pro MZ 
2014 Novohradské Hory, kurz pro školní děti   
2015 Šumava, první kurz Marmeládových čarodějek 
2016 Sicílie, kurz pro fanynky, slet Marmeládových čarodějek  
2017 Řím, kurz pro fanynky, slet Marmeládových čarodějek
2018 Dolomity, kurz pro školkové děti 
2019 Dolomity, slet Marmeládových čarodějek
2020 Zalužanský zámek, Marmeládová Akademie 

 

Lektor
Blanka Milfait, World Class Marmalade Maker 
zlatá medailistka z Mistrovství světa WMA (pět účastí, 5x zlatá)
držitelka zlatých hvězd z Great Taste Awards
Stříbrný Živnostník roku, Žena roku, Osobnost roku… atd. :-)

Druhý lektor 
Ing. Barbora Benešová
zlatá medailistka z Mistrovství světa WMA 
šéf produkce Manufaktury B.M. 

Cílem akademie je pomoci hospodyňkám v orientaci mezi nekonečnými a neodbornými radami v online světě internetu. Především ten, ale i různé televizní pořady, „odborné časopisy“ a další zdroje pak přenáší takové bludy o zpracování ovoce do marmelád a džemů, že se jeden až hrozí… Chceme souběžně umožnit účastníkům nejen nakouknout pod ruce nejlepších výrobců marmelády na světě, ale především do tajů její výroby tak, aby mohli doma poté kouzlit z perfektního ovoce a bez chemie pochoutky, které v obchodě nenajdou. 
Sekundárním cílem je pomoci začínajícím výrobcům, případně těm, kteří o výrobě jen přemýšlejí, v orientaci v nelehkém světě pravidel, nařízení, ale i kontrolních mechanismů státu, které se týkají výroby potravin. Chceme ukázat nejen kouzlo produkce špičkové potraviny, ale i formy a způsoby její propagace a prodeje. K produkci špičkových marmelád jsme přivedli nejednu hospodyňku a k podnikání v oboru mnohé. 

Díky letité publikační činnosti, kdy mimo dvě knihy o marmeládách vyšlo několik desítek populárně naučných online textů a desítky „marmeládových“ rozhovorů v médiích nejen v evropských zemích, jsme svět obyčejného marmeládování natolik popularizovali, mediálně představili a akcentovali jeho přidanou hodnotu, že dnes málokterá žena k němu zůstává netečná. A jasně, i kluci :-)   

Blanka říká: „Kdybych já mohla v prvopočátku mého marmeládového dobrodružství absolvovat podobný kurz, ušetřila bych se mnoha prvotních chyb, zbytečných výdajů, přešlapů a omylů, díky nimž jsem například někde neuspěla, jinde dostala pokutu či si jen přidělala neklidné noci. Odborné rady od nejlepších v oboru jsou základním kamenem vlastního úspěchu - i já se dodnes stále učím od kolegů v zahraničí, například nedávno jsem za asistence médií s nadšením vařila a diskutovala o naší práci se světovou ikonou gastronomie Christine Ferber“.
 


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit