Brdský běžecký pohár, 2 závody, 2 vítězství | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Brdský běžecký pohár, 2 závody, 2 vítězství

Zveřejněno 9.7.2020

Jak se organizačně povedl závod BBP v Dobříši, naši by mu dali 90%, tak druhé kolo seriálu pod Plešivcem bylo pravým opakem. Snad 10% za snahu a deset, že ten závod vůbec byl. V místě o dětském běhu hodinu před akcí nikdo pořádně nic netušil a nevěděl. 

Pánové, jistě zasloužilí bafuňáři, pojali dětskou přítomnost velmi sportovně. Jistě, jde jen o malé děti, tak to nějak odbudeme a basta :-( Jsou to přesně ty generace běžců a funkcionářů, kterým vysvětlit, že podobným přístupem vyhání děti od atletiky ke sportům, kde se o mladé a výkonu chtivé mohou poprat, je prostě nemožné… 

Vysvětlit jim, že děti účastnící se… jsou v dnešní době těmi nejdůležitějšími atlety celého dne, protože jsou budoucností běhů (a sportu venku všeobecně), je snad mimo rámec jejich chápání. A to platí na mnoha závodech! Myslím, že často ani mizerná účast, však v některých kategoriích se kolikrát stěží obsadí i stupně vítězů, nenahlodává zakořeněnou jistotu dobře odvedené práce organizátora! 

A co nesedělo? Všechno. Od registrace neregistrace, přes děsivou asfaltovou trať plnou nebezpečných děr (mluvím o běhu malých dětí), přes vpuštěné auto do tratě, posléze hulvátem zaparkované uprostřed oné tratě široké ani ne 2 metry (vedle sráz do říčky), až po naprostý chaos s vyhlašováním vítězů, kdy rodičové hrozili odchodem pro neskutečné prodlevy. Na závěr jen dovětek, kdyby dětem nebylo mimo diplom dáno nic jiného odměnou, bylo by to 100x lépe, než ten sáček, do kterého kdosi předem vyskládal z jiných sáčků… šest (6!) různých bonbónů :-) Fakt jízda! Dovolujeme si drze komentovat organizační stránku závodů z pozice nejen dlouholetých běžců - komplexní náhled a srovnání nám umožňuje i role organizátorů mezinárodních běžeckých závodů v Dolomitech. Tím více jeden vidí i co nechce :-(  

Eli se na startu potkala s konkurentkami z minulého kola, které fakt neběhají marně, a závod tak měl alespoň šťávu a smysl. Ačkoli se před startem samotným nad místo konání vrátil déšť, a nejeden malý sportoveček se třásl jako osika, nikdo od souboje neutekl, ba naopak. Natěšení bylo vidět z každého. Děti naštěstí ten zmatek okolo nevnímají.  

Malá atletka z Dukly potvrdila fazónu: po ostrém startu protáhla krok, začala udávat tempo a ostatním prostě… odběhla. Do cíle velmi rychlého závodu dorazila s krásným náskokem první. Při porovnání časů s vyšší kategorií dívek osm a devět let, by Eli doběhla… také první.


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit