Cancel culture - fenomén zla nové totality | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Cancel culture - fenomén zla nové totality

Zveřejněno 26.3.2021

Kultura rušení (anglicky cancel culture nebo call-out culture) je označení pro moderní formu ostrakismu, která vytlačuje jedince ze sociálních nebo profesionálních kruhů, buď v online prostředí na sociální sítích, nebo v reálném prostředí, nebo v obojím. Jedinci, kteří jsou vystaveni této formě ostrakismu, mají být takzvaně „zrušeni“ (anglicky: canceled). 

Toliko Wiki k fenoménu totálního zla, které dnes reprezentují pokrokáři, různé nátlakové (a)politické skupiny, aktivisté ultralevice a tzv. občanské společnosti, a jiní… nebezpeční tvorové a jejich seskupení. 

Občas si na toto téma pustím trochu pusu na špacír, občas si užívám aktivit oponentů, které by měly vést k mému „zrušení“, přiznávám, že jednou se jim to i povedlo, kdy lež zvítězila ve veřejném prostoru nad pravdou a rozumem, ale přesto…  Nedávno jsem psala o pozitivní diskriminaci v textu o Rasově čistém překladateli, chtěla jsem se nadále tomuto tématu nevěnovat, leč, dnes mi k věci přišel zajímavý odkaz do emailu. Díky za něj! 

Zajímavý podcast, divím se, že v Evropě prolezlé onou cancel culture vůbec mohl zaznít… Překladatel Janiš, jehož názory podcastem znějí, by si měl dát majzla, aby se nedostal na černou listinu Nových přátel muže, který na patnácti schodech do AFO umí upadnout třikrát za sebou.   

Tak, příjemný poslech a krásný víkend u špetky kultury! 
 


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit