Chalupa konečně v dobrých rukách | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Chalupa konečně v dobrých rukách

Zveřejněno 16.5.2013

Minulost Pohoří na Šumavě je pohnutá, i zde v této sekci je o tom připomínek pár. Jakmile se do poklidného života prapředků vloudila politika, nastala v mezilidských vztazích pěkná paseka... Jsem ráda, že mám občas i vzpomínku milou, veselou nebo jen... ačkoli okrajově zmiňuje i smutné úmrtí předešlého majitele. Přišel mi email:

Dobrý den na Pohoří!
Nemůžu jinak, musím Vám napsat ! Viděla jsem Váš dokument a mám velkou radost! Držím Vám palce! Marmelády pro naši domácí potřebu taky vařím, ale takovou fantazii jako Vy, tolik druhů, klobouk dolu a pak ten úspěch ve Světě, to je paráda, gratuluji ! A pak ještě mám velkou radost, že Vaše chalupa je zas v dobrých rukou a žije !
Před pár lety jsme se totiž seznámili s Kamilem a Mášou - lidmi, co Vaši chalupu postavili a měli velké plány. Jezdili jsme k nim pod stan a pak do podkroví spodního domečku, dole byli králíci a Máši pověstná Babeta a nahoře mi na prázdninách. Máša i Kamil byli moc fajn, moc rádi na ta léta vzpomínáme, Máše jsme nosili střepy a skleněné kameny co jsme našli při našich toulkách po okolí - chtěla dělat muzeum místní historie. Zatím byly vystaveny na trámech. A Máši " kolařská " polévka, ta postavila na nohy i úplně ušlé či ujeté turisty :-) A když jsme si večer sedli a Kamil s Mášou začali vyprávět... Když Kamila zradilo srdíčko a Máše v náručí zemřel bylo nám moc smutno. Později byla Máša nucena chalupu prodat. A proto mám velkou radost, že Vás Vaše cesta zavedla právě na Pohoří do této chalupy. Moc Vám držím palce !!!
Přeji ať se Vám daří ! Vlasta H. co má krásné vzpomínky na Pohoří :-)
..............................................
A já dodávám, že ten spodní domeček stojí stále a v podkroví je pořád několik postelí z oné doby. A ještě, že je dobře, že paní Vlasta neví, kdo měl dům potom, jak s ním zacvičil a jaké lumpárny nám tu zanechal! To by se jí asi moc nelíbilo :-(


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit