Co můžeme? Prodáváme! | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Co můžeme? Prodáváme!

Zveřejněno 6.1.2021

Díky restrikcím můžeme docela dobře brzo zavřít. Nepíšu, že je to díky Babišovo zlovůli! Nenadávám levně na vládu, dělá jen to, co ty v okolních zemích. Nadávají tupci, co si myslí, že ví a umí více, než vlády desítek zemí nejen v Evropě. Snažíme se fungovat v rámci možného. Ale to, co omezení podnikání nese, nám přináší apokalyptický průser. Myslím, že slovo „průser“ sedí. 

A přináší ho nám všem. Tedy, všem ne, ale drobný podnikatel, řemeslník, střední třída… prostě dostává na frak. 

Koukejte, ačkoli doma máme přes metr sněhu, jsou Dolomity „mrtvou zónou“, turista nikde a už další sezonu zavřeno, a navíc tam ani nemůžeme! Predikce? Letos jen v kraji, kde žijeme a podnikáme, tedy ve Venetu na hranici s Trentinem, pod Marmoládou, zavře více jak třetina hotelů a dalších živnostníků. Pravda, pekař, řezník, konzum, tabák, bistro… maloobchod i restaurace… už u nás stejně nejsou, první zavřely po hurikánu Vaia, další po první vlně C19. V tomto segmentu trhu už nemá okolo nás ve Val Pettorina kdo co zavírat. Už je zavřeno. Napořád. A v Čechách? 

Od dokončení investice do zámeckého mikrohotelu je, až na pár světlých týdnů… zavřeno. Svatby, akademie, concept store, koncerty, prohlídky. Jen jsme to trhu nabídli, makali s nadšením několik týdnů, tak jsem na všechny dveře musela pověsit covidový visací zámek, a klíč od něj nemáme! Ale náklady nám nikdo z ramen nesejmul! Kolik nás takových je v zemi, v Evropě? A pokud se třeba v únoru či březnu začne rozvolňovat? Nejspíše nezačne, neb vakcína nebude pro většinu dříve, než v létě. Situace se do „normálu“ letos jistě už nedostane :-(

Chtít pomoc od státu? Na většinu programů nedosáhneme, protože a protože. To nám super duper vysvětlili úředníci nedávno. A jejich „velkorysá“ nabídka patnácti tisíc měsíčně, když nás jen provoz stojí 150t měsíčně?

Co naplat, jíst i žít se musí! 

E-obchůdek na našem webu stále šlape, dobrot je tam nemálo a balíčky posíláme denně! Pojďte nakouknout, a pokud máte chuť a možnost, zvu vás k nákupu!
......
Na fotce pohled na jezero Fedaia a Marmoladu dnes ráno.  


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(7.1.2021 14:40:01)

Blani, to je tak smutné, až z toho bolí u srdce. Vy jste ale bojovnice, nevzdávejte se, bylo by to moc škoda. Držte se!

(7.1.2021 17:07:04)

Bojuju, bojumeme my všichni tady, všichni jistě okolo nás..., ale to světlo na konci tunelu ne a ne se byť jen... ukázat. Naznačit. Slíbit... No. Ale krásný den, Ivanko!