Co se dá dělat s novorozenci? Třebas… nacpat do smaženek! | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Co se dá dělat s novorozenci? Třebas… nacpat do smaženek!

Zveřejněno 12.2.2016

No jo - jiný kraj, jiný mrav. A jíst se musí! Koukala jsme na „surovinu“ na trhu, kousek pod porodnicí v Messině, před týdnem se slzou v oku a ještě těhotná, aniž bych tušila… co nás čeká za pár dní k obědu!

A jak na věc, abyste „to“ dobře strávili a nezavřeli vás? Ne, klídek, to není dopad laktační psychózy, to je tvrdá realita ještě tvrdší Sicílie.

Jasně, nezavřeli, samozřejmě, přeci za újmu způsobenou jiným strávníkům, bo je třeba přesně dodržovat technologický postup zpracování novozoreňat. Jste připraveni?

Tedy, zatáhněte žaluzie, ať vás nikdo nevidí, vyndejte baterie z mobilů a zavřete domácí mazlíčky do jiné místnosti, aby nedošlo k vykecání. Samozřejmě, to platí i pro psy a kočky.

Smíchejte v míse čtyři vajíčka, čtyři lžíce strouhanky, dvě lžíce nasekané petrželky a lžičku soli. Pěkně energicky promíchejte, bude to základní těstíčko. Následuje moment M: jemně vmíchejte 300 gramů novorozeňat. Nemletých. A pozor, abyste je nepoškodili, pročež poškozená tělíčka ztrácí na atraktivitě i… duši! Použijte raději dřevěnou lžíci, já na ně mám krásnou, z olivového dřeva. Z dosažené hmoty vytvarujte malé smaženky, typu větších noků, klidně za použití té samé lžíce. Anebo cosi tvaru bramboráčků velikosti dětské dlaně, ale bez brambor, jasně, však zpracováváte novorozeňata!

Rozehřejte v pánvi olivový olej, kvalitou na ty mrňousky nešetřete, a tři minutky co strana smažte, až jsou smaženky pěkně, no... prostě křupavé a zlaťoučké. Zakápněte citronem. Ideálně, protože recept to je sicilský, též sicilským, divokým! 
Dobrou chuť a… milujme novorozeňata. 
Nejen vlastní! 
Nejen Miu Ronju!


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit