Degenerace a úpadek | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Degenerace a úpadek

Zveřejněno 7.9.2020

Standa Bernard odpovídá pro idnes, a já mu tleskám. „Společnost na Západě už není svobodná“! Jdu mu za ten rozhovor poděkovat a vám sem šoupnu to… zásadní z jeho odpovědí, to, co jinde neuslyšíte! A proč tomu tak je? Společnost je plná přizdisráčů, hajzlů a naprosto „zbytečných lidí“, jejichž (ne)aktivita ničí nás ostatní. Na moji definici obratu „nás ostatní“ není (díky těm zbytečným) v naší zemi dostatečná svoboda slova a projevu!   

„Jste proslulý provokativními reklamními kampaněmi například s využitím černošských pin-up girls, napadá vás nějaká kampaň v souvislosti s aktuálním černošským hnutím v Americe?“

Napadají mě dvě věty. Jednak „Svět se zbláznil“, což je naše dlouhodobá kampaň. A tady je to tak masivní, že mě i přestává lákat si z toho dělat legraci, protože už to není legrace. Druhé slovní spojení je: A dost! Protože to, co se děje, je degenerace a úpadek západní společnosti, která už přestala být dávno svobodná. Když se propouští z práce za jiný názor? To zde bylo za bolševika, dnes to dělají progresivisté, levicoví idioti. Společnost pokřivují, ovládají. Řvou a všichni se jich bojí. Korporace jim podlézají, sociální sítě a novináři totéž. Proč by se člověk, který se shodou okolností narodil jako bílý, měl za svou barvu kůže stydět, nebo dokonce omlouvat?

Společnost se bičuje za věci, které se stávaly před desetiletími, stoletími. Případ toho černocha, kterého policista zabil, je špatný, ale na to má společnost mechanismy, jak to řešit. To, co se děje, má mnohem hlubší kořeny. Co se děje v současnosti na Západě, to je úpadek říše římské, to je říše, která upadá v přímém přenosu. Spojené státy byly etalonem demokracie, to dnes končí. Totéž západní Evropa. Čína je dnes technologicky i ekonomicky jedničkou, ale systém, který tam panuje, je koncentrák, ze kterého by se Orwell mohl učit. Bodový systém, miliony kamer, dohled Velkého bratra.

„Neplánujete cestou reklamy nyní vyslat nějaké poselství?“

My nechtěli pin-up girls v reklamě provokovat! My jimi chtěli rozlišit naše piva na pípách. Hodili jsme to na Facebook a feministky a feministé na nás začali nevybíravě hnusně útočit. Já na to našemu šéfovi marketingu řekl: Pošli je do pr…! Dnes se mi to spojuje s tím, co se děje na Západě. Ale kdo tvoří tuto realitu, realitu té předrážděné reakce na naše pin-up holky? Pár lidí, kteří mají problém sami se sebou a nechtějí ho řešit sami u sebe, ale na úkor celé společnosti. Pokračuje to nepraktickými obory vzdělání: financování neziskových organizací, genderová studia… a tihle lidé jsou pak nezaměstnatelní, a tak se sdružují v neziskovkách a my si je platíme z našich daní. Oni pak ovlivňují budoucí podobu zákonů a vyhlášek. A tam se pak plíživě dostávají ty trendy. Ale tu svobodu je třeba si hájit, bránit se těm útokům. My jsme v odpovědi na ty útoky připravili právě ty tři pin-upky s mým obličejem, abychom si z nich udělali legraci. Nebyla to provokace, ale reakce. Psaly o tom tehdy i New York Times.

Držme si v České republice zdravý rozum a nenechme si zničit po mnoha letech nabytou svobodu. Největší chybou by bylo předstírat, že se nic neděje. Děje se a zahýbe to s celým světem. Proč si myslím, že je Západ v úpadku? Také kvůli věcem, jako je kampaň MeToo. Ty ženy měly možnost se bránit sexuálnímu obtěžování, na to přece právní řád pamatuje, ale tehdy to neudělaly. V té chvíli buď neměly motivaci, nebo sebevědomí. Když ta žena někoho nařkne, že jí například před dvaceti lety sahal na zadek? Z právního hlediska je to totální prasečina, protože to nerespektuje presumpci neviny. To není svobodný život, ale degenerace civilizace v přímém přenosu.
…………….

Dnešní post věnuju těm, které mám ráda a dnes slaví narozky. Michal a Adam. Borci z Písku. Přeju jim, aby svět, do kterého Michal vychovává Adama… byl zase v pořádku! Aby se nemuseli jednou učit, namísto lítání na mašinách, střílet a žít s puškou u postele na obranu posledního kousku světa, který se ještě nezbláznil.  

…………….

A dovětek, vlastně vzkaz pro Petru Havlíkovou a další zbytečné existence z neziskové organizace Stínová rada pro reklamu, Nesehnutí a čert ví ještě, kde jinde ta femka straší: vadí vám super holky z reklamy na Bernard: tak si polibte culo. 
 


Komentáře

Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit

(7.9.2020 12:52:06)

Standa Bernard je velkej frajer. Věci, nad kterými přestává rozum stát. Svět se v prdel obrací! Aaaaa oslavenci děkuji!

(7.9.2020 15:20:48)

tak to je... a je nás stále méně a méně:-(

(7.9.2020 12:27:38)

Nikdy nepochopím...

Nejprodávanější detektivní román Agathy Christi mění ve Francie svůj název, žádá si to nová doba. Už to nebude Deset malých černoušků. Černoušci musí pryč. S revidovanou verzí románu souhlasil dědic Agathy Christie, její pravnuk James Prichard, podle kterého to "dává smysl". Informovala o tom francouzská verze stanice RTL.

Nový titul někdejšího celosvětového bestselleru zní: Bylo jich 10. Nešlo ale jen o změnu titulu, v návaznosti na něj bylo nutné provést řadu textových úprav. Prichard, který spravuje dědictví Agathy Christie, nechce, aby tento titul šokoval nebo ubližoval. Dává mi to smysl, řekl.

No ty vole...jdu se vyzvracet!

(7.9.2020 15:21:31)

četla jsem a se žaludkem mi to udělalo úplně stejnou věc:-(