Deštný prales poslední etapy Ostrovní expedice... jsme v tom po krk! | Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

Deštný prales poslední etapy Ostrovní expedice... jsme v tom po krk!

Zveřejněno 16.9.2016

Trinidad & Tobago. Zapomenutý ráj Malých Antil na rozhraní Karibského a Sargasového moře.  
Konečně! Deštný prales! Nejstarší rezervace na světě.

Ty dechberoucí i děsuplný zvuky zároveň, na které si vzpomínám z dokumentů o přežití…, stále okolo cosi padalo, praskalo a pršelo, stromů koruny nevidět a nebe zmizelo, stíny vzlétaly, šplhaly i proklouzávaly za zády, pod nohami…. všude! Jen vlhko, dusno a pot nepříjemně štípající do očí.

Bez přestání po kotníky v blátě, co domovem útočných formací moskytů, které už nemělo cenu ani odhánět a… do toho fotit.

Normální lidi do horského jezírka, které jsme našli pod kaskádovými vodopády, mezi ty potvory pod hladinou svištící sem a tam, a to ani nechci vědět, co tam bylo různě poschováváno za šutry a pod kořeny, prostě a jednoduše nevlezou. Ani kdyby museli. Navíc, do tý ledový vody po pochodu v podnebí „vzor finská sauna“! Bože můj, kde bych tam pro toho blázna hledala defibrilátor! Stačilo mi, jak vypadal po zážitku s kreolskou dívkou, co měla mezírku mezi zuby a nohy gazel, když ji fotil na útesech :-) Ano, uhádli jste, už nějakou dobu jsme na Závětrných ostrovech kousek od Venezuely.

Už i náš sedmiměsíček se podřizuje drilu spartské výchovy… 
Ronja, dcera loupežníka do školky nikdy nepůjde, raději touhle cestou dál. 
Dobrý den všem a potvrzuji, na FB toho je opět podstatně víc.


Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře. Pro možnost komentovat se musíte Přihlásit